Haarsprokkels (95)

Kapster met lang haar
 
Vraag: Ik ben van plan om mijn haar te laten ontkrullen. Ik heb gewoon haar van dikte. Ik zou het ook willen in blonde mèches doen. Is dit slecht voor mijn haar? Zal het kapotgaan? Moet je ontkruld haar nog straightenen?
 
Antwoord: We hebben een zeer haarvriendelijke manier van ontkrullen, namelijk de CHI transformatie. Dit is een 4 uur durende behandeling waarbij we het haar gaan ontkrullen. Vóór en tijdens de behandeling maken wij gebruik van het intensief verzorgende masker van CHI en van CHI silk infusion en dit om het haar te beschermen tijdens de behandeling. Op deze manier is het dus niet schadelijk voor je haren.
 
Na het ontkrullen kunnen we nooit 100 % garanderen dat het haar kaarsrecht is. Bij kroeshaar bijvoorbeeld zou er nog een hele grove slag kunnen overblijven. Wel kan je ervan uitgaan er steeds veel minder krul is dan je voorheen had. Elke keer je haar straightenen na deze behandeling is dus niet meer nodig. Wel is het mooier om de bovenlaag toch even te stylen, puur voor de glans en gladheid.
 


Vraag: Ik heb mijn haar jaren bruin gekleurd, dit dmv een spoeling of door het te laten verven bij de kapper. Nu heb ik twee en een halve maand geleden terug als basis een bruine tint laten zetten (spoeling) en voor de helft highlights in mijn haar gedaan. Alleen zijn sommige stukjes gewoon wit aan de onderkant. Ik vind deze kleur niet bij me passen en wil mijn haar weer donkerder. Kan ik het donkerblond of bruin laten verven en zullen de highlights er weer doorheen komen? Of zal het dan groen uitslaan?
 
Antwoord: Het is moeilijk om precies te adviseren welke kleur te kiezen om er overheen te zetten. Ik kan jouw kleur namelijk niet zien op dit moment. Donkerder verven is altijd moeilijk zelf te doen, omdat je haar inderdaad snel groen kan uitslaan en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hopelijk heb ik je voldoende geïnformeerd.
 


Vraag: Stel je voor: ik ben een man van 49 jaar en ik heb nog steeds geen volle baard. Een klein beetje hier en daar komt er wel uit. Ik scheer mij bijna elke dag. Als ik mijn haar een week laat staan, kun je nog steeds geen volle baard zien. Wat kan ik doen om mijn baardgroei alsnog te stimuleren, razendsnel liefst. Ik zou graag een echt efficiënt middel hebben, iets dat ik zelf kan doen bijvoorbeeld. Alvast bedankt.
 
Antwoord: Helaas kan ik je hier niet bij helpen. Het is genetisch bepaald hoeveel en wanneer iemand gezichtshaar krijgt. Dit valt niet met producten te stimuleren. Je zou wel kunnen zorgen dat je veel vitamine B binnenkrijgt.
 


Vraag: Ik heb een vraag. Ik heb heel snel touwhaar wanneer ik het te snel was en ook vrij pluizig en erg dik haar. Ik heb allerlei middeltjes gebruikt om mijn haar gladder en steiler te krijgen, maar niets helpt. Weet u misschien wat ik het best kan gebruiken? Liefst iets dat niet al te prijzig is. Ik heb nu halflang haar en wil het graag een stuk langer laten groeien. Maar wanneer het iets langer wordt, zijn de puntjes alweer touwachtig en een beetje dood.
 
Antwoord: Mijn eerste advies is: stap eens over naar de CHI Silk infusion en gebruik dit product 2 weken lang in de lengtes en punten na het wassen in vochtig haar. Daarnaast gebruik je dit gewoon dagelijks in lengtes en punten op ongewassen droog haar. Kijk dan eens wat voor verschil je al merkt. Silk infusion is een product dat erg verzorgt en beschermt en veel glans geeft. Per keer hoef je slechts een hoeveelheid ter grootte van een hazelnootje te gebruiken.
 


Vraag: Mag je na het wassen van gepermanent haar de haren laten drogen onder een droogkap? Zo’n kap dus die je op je hoofd plaatst en in één hand de handdroger. Kan je je haren daar niet mee belasten of kwaad doen? Heel graag uw raad en mening. Dank bij voorbaat en met vriendelijke groeten.
 
Antwoord: Je kan je haar daarbij niet beschadigen, zolang je het goed verzorgt en beschermt tegen de warmte van de droogkap. Dit kan je doen door middel van de CHI 44 Iron guard. Deze spray beschermt je haar tegen de warmte en geeft een lichte versteviging. Daarnaast breng je de CHI Silk infusion (pure zijde) aan in nat en droog haar. Dit product geeft veel verzorging en behoudt het vochtgehalte in je haar. Dit wil zeggen dat het uitdroging tegengaat en dus je haar voedt en verzorgt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: New Africa/Shutterstock