Haarsprokkels (62)

Achterkant van lang steil haar
 
Vraag: Mijn haar komt tot iets onder de schouders en is in laagjes geknipt. Het is niet helemaal steil, maar er zitten ook niet veel krullen in. Ik wil mijn haar wel altijd heel steil hebben, want dat vind ik mooi.
 
Elke ochtend doe ik eerst haarlak op mijn haar en daarna steil ik het. Maar als ik dan naar school fiets, zitten er alweer allemaal krullen in wanneer ik op school aankom. Hebt u misschien een tip voor mij?

 
Antwoord: Ik zou zelf nooit haarlak op het haar spuiten vooraleer ik het ga steilen. Wanneer je zijde gebruikt, raakt het haar minder beschadigd, krijgt het méér glans en blijft het beter zitten. Maar wanneer je in vochtig weer fietst, kan je niet verhinderen dat er weer krullen in je haar zitten. Draag dan bijvoorbeeld een mutsje of petje.
 


Vraag: Ik heb lang krullend haar. Het zit pas mooi wanneer ik verschillende producten gebruik. Ik ga volgend jaar trouwen en wil een leuk huwelijkskapsel. Ik ben vaak naar kappers geweest en die wisten niet goed hoe ze mijn haar moesten knippen. Daarom zoek ik een kapper die gespecialiseerd is in krullend haar, maar waar vind ik die?
 
Antwoord: Bij deze willen we je uitnodigen om eens naar John Beerens Haarstudio te komen. Hier zijn een aantal specialisten werkzaam die je prima kunnen adviseren wat te doen met je krullende haar. Daarnaast is het zeker van belang dat je leuke ideeën opdoet voor zo’n belangrijke dag in je leven zoals een trouwdag! Je kan ons steeds bellen of mailen voor een afspraak.
 


Vraag: Gaat lichaamshaar (rug/borst/buik/benen) sneller groeien (of komt er méér haar voor in de plaats) naarmate je het vaker scheert?
 
Antwoord: Wanneer je je haar scheert, versnel je de haargroei niet maar worden de haren harder en stugger. Door het scheren van je gehele borst bijvoorbeeld, scheer je ook de blonde haren weg. Die worden daardoor ook donker, waardoor het lijkt alsof je méér haar krijgt. Wij werken met het duurzaam ontharingsprogramma van Medcos en daarmee kan je definitief haar verwijderen. Voor méér info kunt u surfen naar johnbeerens.nl
 


Vraag: Ik heb dik en veel, licht krullend haar. Wanneer ik een leuk kapsel wil laten knippen, valt dit vaak anders uit. Ik hou van stekelige en pittige kapsels. Heb jij misschien een tip voor mij?
 
Antwoord: Als je graag een kort pittig kapsel wil, adviseer ik je om je haar eerst goed te laten uitdunnen. Zo valt het kapsel beter en piekeriger. Om de slag uit je haar te halen, kan je het stylen met de Chi iron. Dit is een stijltang met 100 % keramische platen en een keramisch verwarmingselement, zodat je haar niet uitdroogt of beschadigd raakt tijdens het stylen.
 
Gebruik een stijltang wel steeds in combinatie met silk, omdat dit het haar versterkt, herstelt, beschermt en verstevigt. Het eindresultaat is dan ook mooier wanneer je er met de tang overheen gaat. Mocht je nog vragen hebben, stel die dan gerust.
 


Vraag: Ik heb een vraagje waar ik al lang mee zit. Ik had vroeger keidik haar en nu tussenin. Hoe kan ik mijn haar terug dik krijgen?
 
Antwoord: Ik weet niet zeker of je dikker haar wilt of eerder méér haar. Dikker haar kan je wel krijgen door volume of thickening producten te gebruiken. Die zorgen ervoor dat het haar wat je hebt, voller en dikker wordt. Méér haar kan je niet krijgen. Dit gebeurt van binnenuit en daar hebben wij helaas geen middeltjes voor. Ons haar wordt nu eenmaal dunner naarmate we verouderen, ziek zijn, medicijnen slikken, zwanger of net bevallen zijn. Dit zijn allemaal factoren waar we als kapper niets aan kunnen doen.
 


Vraag: Ik wil graag wat méér volume in mijn haar, maar geen stijf permanentje. Ik heb kort haar, maar inmiddels heeft het wel al de lengte om rollers te kunnen gebruiken. Wat doe ik het best met mijn haar? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Je zou kunnen kiezen voor een grove permanent. Die zit minder stijf en zal beter blijven zitten wanneer je je haar föhnt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om in droog haar een krultang – de Chi Curling Iron – te gebruiken. Dit geeft volume en blijft goed zitten, in combinatie met de Smoothing solution als versteviging.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kues/Shutterstock