Haarsprokkels (114)

Kapster met uitdunschaar
 
Vraag: Met oud en nieuw is mijn haar bij de kapper gekleurd in een naar mijn gevoel veel te donkere/rode kleur. Ik ben toen naar de kapper in mijn eigen woonplaats gegaan. Daar heeft men er eerst blondeerproduct overheen gedaan. Toen werd het oranje (dit deden ze omdat ze er dan meer mee konden doen in een poging om de rode kleur eruit te krijgen). Toen hebben ze highlights gemaakt en volgens mij daarbij die bruine spoeling toen weer uitgewassen. Het resultaat was: nog steeds rood en oranje plukjes.
 
Toen hebben ze er een soort zilverblondeerspoeling overheen gedaan, wat het rood zou moeten doen verdwijnen. Het rood was er wel meer uit. Maar ik heb het nog steeds. Ik heb toen een shampoo meegekregen van het merk Tressa watercolors color maintenance shampoo: hazelnut neutralizes copper and orange tones in light brown hair. Hiermee zou het rood moeten verdwijnen. Nu heb ik mijn haar 5 keer met deze shampoo gewassen, maar bovenop mijn haar lijkt het rood er gewoon nog in te blijven zitten. Ik ga over een halfjaar trouwen en wil dan het liefst gewoon (licht)bruin haar met mooie lichte blonde lokken zonder rood/oranje. Hebt u tips?

 
Antwoord: Het is natuurlijk erg lastig om roodpigment uit het haar te halen. Als oplossing zou u een bruine tint kunnen over uw haar heen zetten, maar dan in een natuurtint. Die bevat namelijk geen warmte en gaat dus de roodheid wat tegen. Wel is het zo dat u nog wel wat warmte door uw kleur zult krijgen. Dit is helaas niet te voorkomen. U zult ook merken na een aantal keren kleuren met een natuurtint dat de warmte minder zal worden.
 


Vraag: Ik zou graag zelf een zuurpermanent doen bij mezelf. Kan dit? Is dit al te koop en waar? Ik woon in het centrum van Nijmegen. Ik hoorde ook over een schuimpermanent van het Kruidvat. Wat stelt dit voor? Welke wikkels gebruik je voor permanenten?
 
Antwoord: Ik zou u niet adviseren om een permanent thuis te doen. Dit is een behandeling waarbij u het haar in de gaten moet houden en precies op het juiste tijdstip de vloeistof uit het haar moet spoelen. Dit is heel belangrijk. De behandeling is niet effectief wanneer dit te vroeg gebeurt. Doet u dit te laat, dan kan het uw haar beschadigen, zeker wanneer u geen ammoniavrije permanent gebruikt.
 
Wij werken in het salon enkel met een ammoniavrije permanent. Die is dus veel milder voor het haar. U bent van harte welkom in het salon voor advies. Wat betreft de vraag over de schuimpermanent: die is bij ons niet bekend, dus kan ik niet zeggen wat de effectiviteit ervan is.
 


Vraag: Ik heb een vraag over het kleuren van grijs haar. Welk percentage waterstofperoxide kan ik het best gebruiken bij het kleuren van grijs haar (ongeveer 70-90 %)? En hoe voorkom ik dan dat een donkere kleur rood uitvalt?
 
Antwoord: Grijs haar dient u met 20 volume te doen. Om rood te voorkomen dient u een natuurtint te pakken of extra natuurtinten toe te voegen.
 


Vraag: Wat is het verschil tussen ontkleuring, blonde haarverf, verhelderende spray en blondeerpoeder enzů? En wat geeft het beste, meest blonde resultaat? En voor welk haar gebruikt u welke methode?
 
Antwoord: Er zit veel verschil in. Een ontkleuring is hetzelfde als een oplichter of blondering. Dit kan vloeibaar of een poeder zijn. Dit wordt gemengd met waterstof en geeft zo het gewenste lichte resultaat. Wij doen dit ammoniavrij, wat ook nog eens veel milder is voor het haar. Dit geeft het beste blonde resultaat.
 
Een blondeerspray geeft niet snel het gewenste resultaat en is vaak rommelig en slecht voor het haar. Een blonde haarverf kan maar weinig worden gebruikt, omdat u het haar niet kunt oplichten met een verf. Hiervoor hebt u echt een blondering nodig. Hopelijk hebben we u zo voldoende ge´nformeerd.
 


Vraag: Ik heb mijn haren laten knippen. Mijn kapster is mijn buurvrouw. Ze heeft mijn haar uitgedund, maar dit wou ik helemaal niet. Ik had heel mooi lang steil en dik haar en zij heeft het uitgedund. Mijn vraag is of mijn haar opnieuw dikker wordt en hoe snel het weer aangroeit.
 
Antwoord: Het haar wordt niet vanzelf dikker. Het moet echt weer aangroeien. En dan moet er bij het knippen steeds rekening worden gehouden dat de kapper het vol laat en niet uitdunt. Dit moet u inderdaad wel even de tijd geven. Verzorg het haar tussentijds goed en knip het om de 8 Ó 10 weken.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: H Ko/Shutterstock