Haarsprokkels (23)

Kapster tijdens het opscheren van de nek bij een jongen
 
Vraag: Ik heb van nature ontzettend zwart, steil haar. Nu wil ik eens wat anders, ik ben mijn zwarte haar zat. Ik wil heel graag highlights in mijn haar laten verven, maar vraag me af welke kleur ik het best kan nemen. Ik ben ook bang dat mijn haar een oranje effect krijgt van de highlights, dit is me al eens overkomen. Graag wat tips!
 
Antwoord: Wij lichten het haar op met een ammoniavrije blondering. Dit is een oplichtingsproduct waar al een kleurkarakter inzit. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor warme kleuren, maar ook voor coole en beige tinten. Beige tinten zouden heel mooi bij jouw haar passen.
 
De schakering van de kleur kunnen we aan je wensen aanpassen. Op deze manier weet je ook zeker dat een kleur nooit oranje wordt. Je kan ons steeds bellen of mailen voor een afspraak, we helpen je graag verder.
 


Vraag: Ik zou willen dat mijn broertje een beachboy kapsel heeft, maar hij is bij de kapper geweest en die wist niet wat hij bedoelde met een beachboy kapsel. Het klopt toch dat een beachboy kapsel een echt bestaand kapsel is?
 
Antwoord: Een beachboy kapsel is een benaming die mensen wel eens gebruiken, maar het is geen bestaand kapsel. Daarom raad ik aan dat je broer in verschillende trendy magazines kijkt en plaatjes uitknipt om het visueel te maken voor de kapper, zodat er geen misverstanden ontstaan. Je kan ook hier kijken voor allerlei foto’s van modellen en kapsels.
 


Vraag: Drie weken geleden heb ik na 30 jaar weer eens een permanentje laten zetten. Anderhalve week later heb ik mijn haar geverfd met een product van het Kruidvat. Mijn haar is nu ontzettend droog, dof, beschadigd en onhandelbaar geworden! Help me alsjeblief, wat kan ik hieraan doen?
 
Antwoord: Ik zou je adviseren om je haar heel goed te verzorgen. De CHI Curl Preserve lijn van Farouk Systems USA is een lijn speciaal voor krullend haar. Deze producten bevatten als heel belangrijke werkstof pure zijde. Die verzorgt je haar en laat het glanzen. Daarnaast bevatten de producten eveneens elastine, zodat je krullen mooi behouden blijven en natuurlijk en elastisch krullen.
 
De shampoo, treatment en leave-in spray houden je haar veerkrachtig. Ik zou het haar voorlopig niet kleuren en om de 6 à 8 weken laten bijknippen.
 


Vraag: Ik had vroeger heel dik en slagend haar dat altijd in de klit zat. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik elke keer mijn haar kort moest houden dat ik mijn haar liet groeien en een stijltang kocht. Dan kon ik het steil maken zodat het niet meer om zich heen zou draaien. Dit bleek een prima oplossing.
 
Ik heb deze methode nu een aantal maanden aangehouden, maar heb nu last van vreselijke haaruitval. Eerst dacht ik dat dit normaal was, dat ik er nu gewoon meer op lette, maar ik heb de indruk dat mijn haar echt aan het uitdunnen is. Kan dit door de stijltang komen. Ik heb een professionele gekocht en gebruik voor het straightenen steeds L’Oréal hot straight, altijd op droog haar. Ik heb het slechts 1 keer op vochtig haar gedaan omdat ik toen een feest had en geen tijd meer had om mijn haar eerst te laten drogen.
 
Als het door de stijltang komt, groeit dit dan weer aan? Als ik een paar centimeter boven mijn hoofdhuid door mijn haar woel, dan voel ik een soort van borsteltjes. Is dit nieuw haar of zo? Of afgebroken haar? Ik maak me veel zorgen. Bij het wassen alleen al heb ik dagelijks zo’n 30/40 haren (ik ben zo gek om ze te tellen) aan mijn handen zitten. En de rest van de dag hangt mijn trui ook steeds vol. Ik hoop dat u mij kunt geruststellen en eventueel wat tips kunt geven.

 
Antwoord: Ik begrijp dat je je zorgen maakt. Het is normaal dat je ongeveer 100 haren per dag verliest. Deze laten los, zonder specifieke reden. En de haren die je op je hoofdhuid voelt, zijn waarschijnlijk nieuwe haren. Ik denk ook niet dat je haar extra kan gaan uitvallen door gebruik van de stijltang. Wat wel kan, is dat je haar afbreekt of verbrandt en daardoor heel droog wordt. Dit gebeurt niet wanneer je een stijltang hebt met keramische platen zoals de CHI Iron en wanneer je de juiste beschermende en verzorgende producten erbij gebruikt, zoals de CHI Silk Infusion en de CHI 44 Iron Guard. Deze producten beschermen je haar tegen de warmte van de stijltang en verzorgen het optimaal.
 
Je mag alleen nooit je haar nat straightenen. Echt nooit! Die ene keer is al te veel. Door de warmte van de tang en het vocht op je haar, droog je je haar heel erg uit en in het uiterste geval kan je het verbranden. Doe dat dus niet meer, alleen op droog haar en met de juiste producten in je haar. De CHI Iron heeft keramische platen die ervoor zorgen dat het vocht in je haar behouden blijft en je haar dus mooi glanst en langdurig steil blijft.
 
Je kan extra vitamine B supplementen slikken die ervoor zorgen dat je haar van binnenuit ook wordt versterkt. Merk je dat je haaruitval niet afneemt, dan bestaan er eveneens producten (shampoo en een speciale lotion) die je haarwortel steviger in de hoofdhuid bevestigen, waardoor je haaruitval afneemt. Dit is een kuur die je moet afmaken en dan neemt je haaruitval zeker af en zal die waarschijnlijk ook wegblijven.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Ramona Heim/Shutterstock