Haarsprokkels (46)

Boek met verschillende haartinten om te kiezen
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb al zoveel aan jullie site gehad en vraag nu toch ook maar eens iets. Ik heb geregeld oudere heren in de stoel met bovenop geen tot een paar overliggende haren waar ze zeer zuinig op zijn. Ze hebben alles het liefst naar één kant gekamd, prima, maar dan is er in de nekpartij zo’n rand met in verhouding redelijk dik, maar supersteil haar.
 
Wat is daarmee nou het best te doen? Ze willen dat toch meestal graag vol houden, het ziet er heel snel happerig uit, om te snijden is het denk ik te steil. Wat is jullie tip? En de bakkebaarden: laat ik die nu het best wat breder of horen die smal te zijn? Ik hoop dat jullie een correct antwoord voor me hebben, zodat deze heren tevreden naar huis gaan.

 
Antwoord: Dit probleem komt eveneens vaak voor in ons kapsalon. Wij vinden dat het het mooist is om alles zo vloeiend te laten overlopen. Maar de klanten zijn blij met alles wat ze hebben en willen de dikte het liefst behouden. Als advies geven wij dat hoe dikker het aan de zijkant is, hoe dunner het bovenop oogt voor andere mensen. En dus behandelen we de zijkanten lichtjes met de effileerschaar. Mochten ze hier tegen gekant zijn, dan is dit hun eigen mening en moeten we die accepteren.
 


Vraag: Mijn zoontje van bijna een jaar heeft een haarprobleem. Ik vraag me af of dit veel voorkomt. Zijn haargrens in de nek houdt eerder op dan bij andere mensen. Vlak onder de bolling halfweg zijn oor houdt zijn haar op. Nu blijkt dat mijn schoonvader dit ook heeft.
 
Ik heb inderdaad wel eens iets vreemds gezien aan het haar van mijn schoonvader, maar wat precies was me niet eerder opgevallen. Is dit iets wat vaak voorkomt? Heeft dit een naam en is dit met een goed kapsel optisch op te lossen?

 
Antwoord: Je hoeft je geen zorgen te maken: het haar van je baby is nog heel erg dun en nog niet volgroeid. Wanneer het haar wat langer is, valt de haargrens niet zo erg op. Of het helemaal wegtrekt, durf ik niet met zekerheid per mail te zeggen. Vertrouw je het zaakje niet, dan kan je natuurlijk eens langsgaan bij je huisarts.
 


Vraag: Ik heb mijn haar ontkleurd met Poly Blonde Super van Schwarzkopf, 4 tot 6 tinten lichter. Aangezien mijn haar al verschillende tinten blond had, zijn sommige delen witblond geworden en de rest geel- en goudblond. Ik vind het geheel veel te licht bij mijn huid (heel blank met zwarte wenkbrauwen en ik heb donkerblauwe ogen).
 
Ik heb geprobeerd (bij 3 lokjes) om er L’Oréal 8.3 (zeer licht goudblond) overheen te zetten om het donkerder goudblond (warmer dus , dat lichtblonde wil ik eraf) te krijgen, maar tot mijn schrik werd mijn haar bruin (echt bruin, dus een zeer groot kleurverschil met mijn goudblond met witte lokken tussen) en het leek ook een paarse gloed te hebben. Ik heb het direct weer ontkleurd met Poly Blonde Super en nu is het opnieuw normaal. Wat kan ik doen om het lichtblonde mooi donkerder goudblond te krijgen? Welke kleur adviseer je mij?

 
Antwoord: Omdat je haar al zo vaak ontkleurd is, zou ik adviseren om het in een kapsalon te laten behandelen. Wanneer je van een lichte naar een donkerdere kleur gaat, is dit een erg lastige behandeling, waar veel kleurentheorie aan voorafgaat! Zelf zou ik je haar verven met ammoniavrije verf. Wij werken hier met Chi Ionic: deze verf is geheel ammoniavrij en dus erg mild voor haar en hoofdhuid. Je kan steeds langskomen in het salon voor een adviesgesprek en productinformatie om je haar zo goed mogelijk te verzogen.
 


Vraag: Ik heb lichtblond haar en zou mijn haar wel eens platinablond willen hebben. Ik heb dit geprobeerd met een pakje van bij de drogist. Mijn haar is een paar tinten opgelicht, maar het is niet zo licht als ik gehoopt had. Heb je tips om mijn haar witblond te krijgen?
 
Antwoord: Wanneer je je haar platinablond wil hebben, laat je dit best in het kapsalon doen. Daar zijn de producten een stuk milder voor je haar en je hoofdhuid. Wij werken met Sunglitz: deze producten zijn geheel ammoniavrij en dus heel mild voor je haar. Sunglitz oplichtingsproducten bestaan in de kleuren cool, gold, strawberry, beige, ash en mokka blond. Hierdoor kunnen we dus tijdens het oplichten de blonde kleur creëren die je wil. Je kan steeds langskomen voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Welke kleur highlights kan je het best gebruiken voor zwart haar?
 
Antwoord: Omdat zwart een diepe donkere kleur is, is het het mooist om de highlights niet te licht te maken; dan is het contrast niet zo groot tussen de 2 kleuren. Dus zou ik als advies geven mooie mokkablonde highlights. Die bestaan in de serie Sunglitz: dit is een mild blondeerproduct met veel zijde om het haar te verzorgen en te beschermen tijdens het oplichten. Zorg voor fijne plukjes voor een mooi natuurlijk resultaat. Zo oogt je basiskleur gelijk enkele tinten lichter.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net