Haarsprokkels (98)

Achterzicht van kapster en klant
 
Vraag: Ik heb van nature donkerblond haar, maar heb er zon anderhalve maand geleden best wel wat blonde plukken in laten kleuren bij de kapster. Ze heeft wel een nieuwe kleuring gebruikt die volgens haar beter is voor je haar. Ik heb lang en best wel dik haar. Maar ik word gek van het feit dat mijn haar zo pluizig blijft. Ik heb al alles geprobeerd en kom telkens weer met iets duurs van de kapster dat dan toch niet blijkt te helpen.
 
Nu had ik Biosilk therapie, wat je in je haar doet wanneer het droog is. Maar ik vind dat het niet helpt, want mijn haar pluist na een uur alweer. Dat is maar voor heel eventjes. Vooral wanneer mijn haar in de regen zit en daarna opdroogt, is het zo pluizig en echt irritant. Wat kan ik nu het best gebruiken? Ik gebruik nu afwisselend shampoo van Biosilk of van LOral of Nivea shampoo en conditioner. Ik zou echt eens mooi glanzend haar willen hebben.
 
En ook wanneer ik gedoucht heb, is mijn haar echt pluizig wanneer het opdroogt. Dan moet ik het eerst even kammen. Wat voor borstel gebruik ik het best? Nu gebruik ik gewoon zon grote zwarte borstel (ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen).

 
Antwoord: Ik zou je willen adviseren om de Smoothing shampoo en conditioner van Biosilk te gebruiken en dan 1 keer in de week het CHI Nourish masker, dit geeft namelijk extra verzorging aan droog en beschadigd haar. Al deze producten zijn verkrijgbaar op johnbeerens.com. In combinatie met de pure zijde die je al gebruikt, heb je dan een goede verzorging. Geef je haar wel even de tijd. Na 2 keer wassen voel je wel al verschil, maar het verschil ga je pas echt zien na een zestal weken. Dus even geduld. Succes.
 


Vraag: Ongeveer 2 jaar geleden heb ik mijn haar laten krullen met Synchrone van LOral. Het zag er niet uit! Nu is mijn haar van nature erg steil. Twee keer per week ga ik aan de slag met mijn krultangen. De laatste tijd vaker met de kleine tang van ca 1,5 cm.
 
Ik zit er nu dus weer over na te denken met behoorlijk twijfelachtige angst weliswaar om nog eens een poging te wagen, maar niet met Synchrone uiteraard. Ik las over de CHI haarstructuurbehandeling. Ik zou er graag wat mr over weten, maar via Google heb ik na veel speurwerk nog niets kunnen ontdekken. Hebben jullie mr info?

 
Antwoord: Wanneer je kiest voor een permanent (van welk merk dan ook), dan is het heel belangrijk om te weten dat het altijd andere krullen worden dan de krullen die je maakt met de krultang. Mocht je er dan toch voor kiezen, dan zou ik inderdaad ook voor de CHI permanent gaan: die is ammoniavrij en dus heel mild voor je haar. De kwaliteit blijft behouden en je haar blijft glanzen.
 


Vraag: Ik ben 21 jaar en heb ongeveer 40 tot 45 cm lang haar en loop al een poosje met haarproblemen rond. Ik heb 10 maanden geleden mijn haar helemaal blond laten verven en dat was heel erg lelijk geworden. Daarna heb ik het nog wel 5 keer opnieuw in een paar weken tijd met highlights en lowlights bewerkt om te proberen om wat nuances aan te brengen. Hierdoor was mijn haar heel erg beschadigd en moest er een stuk af. Ik ben toen bij een goed salon geweest, waar ze 60 extensions hebben gezet (van het merk Great Lenghts). Dit hadden we meer gedaan voor de kleur.
 
Na 4 maanden was de helft er eigenlijk al uitgevallen met de witte haarworteltjes er soms nog aan. Daarna heb ik er nog eens 40 laten zetten; deze vielen ook veel uit. Deze week heb ik ze allemaal laten verwijderen. Er zaten er nog ongeveer 40/50 in. Nu is mijn haar echt veel dunner dan vr de extensions. Alleen bij mijn uitgroei (10 cm) voelt het wel gezond en voller aan. De punten voelen echt heel dun en slap aan. Komt dit door het vele verven of door de extensions?
 
Bij het kapsalon zeiden ze dat mijn haar wel nog gezond was, maar het is echt een stuk dunner dan mijn vroegere haar. Groeit haar dat afgebroken of uitgetrokken is gewoon weer aan? Ik heb wel een hele goede shampoo en conditioner nu. Ik vind het niet zo erg dat het nu dun is, als ik maar weet dat het gewoon teruggroeit.

 
Antwoord: Het is voor ons moeilijk om je haar te beoordelen via mail. We kunnen je haar namelijk niet zien. Ik zou je willen adviseren het haar nu optimaal te verzorgen en te laten rusten wat betreft het kleuren. Kleur het sowieso ammoniavrij; dit is veel milder voor je haar.
 


Vraag: Ik heb mijn haar geverfd (kleur middenbruin). Die kleur is net iets donkerder dan mijn eigen haarkleur en kleurt iets te hard op mijn gezicht. Kan ik iets doen om de kleur iets te verzachten of lichter te maken, zodat het harde weg is? Alvast bedankt voor uw antwoord.
 
Antwoord: Ik kan heel moeilijk via mail advies daarover geven, maar lichter verven gaat niet. Je zal dan altijd het haar moeten blonderen, dus folies door je haar aanbrengen die het haar iets oplichten. Succes.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kuznetsov Dmitriy/Shutterstock