Haarsprokkels (31)

Kort kapsel met meerdere verschillende kleuren haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik gebruik steeds een kleurshampoo van Guhl om mijn haar cashew blond te verven. Daarvóór heb ik een paar keer goudblond gebruikt en ook sandalwood geprobeerd van Guhl, iets donkerder, dat ging prima.
 
Ik heb ook eens producten gebruikt van een reformzaak van het merk Naturtint, zonder ammonia o.a.. Daar zaten astinten in voor blond haar. Ik ben toen weer overgestapt naar Guhl cashew blond.
 
Ik wil nu graag mijn haar weer ietsje donkerder blond maken met een goudtint, alleen lukt het me niet meer met sandalwood of goudblonde kleurshampoos. Ik gebruik dan een plukje haar om het eerst uit te proberen. Nu blijkt dat tijdens de wachttijd het haar verkleurt (dat is normaal en het wordt donkerder). Maar als ik na 30 min. het plukje haar uitwas, blijft die verkleuring van tijdens de wachttijd er inzitten. Het haar lijkt zelfs groenig.
 
Hoe komt dit? Komt dit door de kleur cashew lichtblond of zou het komen doordat ik mijn haar eerder heb geverfd met een astint van Naturtint? Maar dit zou dan toch al uit mijn haar moeten zijn, want het is een paar jaar geleden dat ik dat product heb gebruikt.

 
Antwoord: Het is voor ons heel moeilijk om je hiermee te helpen, omdat wij die producten niet kennen en dus ook niet weten hoe de werking ervan is. Wel is het zo dat een kleurshampoo enkel een kleurlaagje om je haar legt. Het kan dus zijn dat je haar dit beetje op de duur niet meer pakt en dat je toch moet overstappen op iets zwaarders, bv een semi-permanente kleuring. Dit laat je het best in een salon doen. Informeer je hierover goed en geef duidelijk aan wat de bedoeling is.
 


Vraag: Ik heb een haarvraag en denk dat ik zelf al het antwoord ken, maar toch hoop ik diep vanbinnen dat ik me vergis en dat u me het verlossende antwoord zal geven. Al zo’n 3 à 4 jaar verf ik mijn donkerblonde haar zwart. Dat vind ik nog steeds heel erg mooi en ik ben nog zeer tevreden, maar nu wil ik toch graag iets anders bij mijn zwarte haar.
 
Donkerblauw lijkt me erg mooi, maar ik weet niet of dat mogelijk is. Is er een manier om mijn onderste laag zwart haar donkerblauw te verven en de bovenste laag zwart te houden? Of is het mogelijk om in mijn zwarte haar donkerblauwe strengen te verven? Ik wil geen nephaar of extensions.

 
Antwoord: Het is best mogelijk om in jouw zwarte haar blauwe strengetjes of een blauwe onderkant te kleuren. Alleen moet je dan eerst de gewenste plukken ontkleuren. Hierna kan je dan de blauwe kleur eroverheen zetten… want blauw pakt niet op dat zwarte haar. Ik persoonlijk zou wel adviseren om met extensions te werken. Het voordeel daarvan is dat je meteen de gewenste kleur hebt zonder je haar te beschadigen met ontkleuring.
 
En een ander pluspunt is dat je de kleur makkelijk kunt verwijderen wanneer je die plots niet meer leuk vindt. Wil je toch met verf werken, dan moet je eerst goed vragen of de kapper wel een donkerblauwe verf is het assortiment heeft, want de meeste aparte kleuren zijn niet steeds zomaar voorradig bij de kapper.
 


Vraag: Nu het zomer en warm is, heeft mijn haar niet te lijden onder de hete zon. Het wordt ook niet geel. Hoe kan dit? Ik kleur het bij de kapper met nr 10 asblond. Hij heeft geen zonneproducten in huis.
 
Antwoord: Waarschijnlijk kan je haar ondanks de lichte kleur toch veel hebben. Maar een goede verzorging voor je haar is natuurlijk nooit verkeerd. Misschien zie je zelf niet dat je haar wat droger wordt, maar toch kan er stiekem al wel wat beschadiging zijn. In het salon adviseren wij in de zomer vaak een spray op basis van olie, die je haar intensief verzorgt en beschermt tegen de uv-straling. Hij legt als het ware een laagje om je haar. Je haar voelt ook lekker zacht aan. Wanneer je dit combineert met wekelijks een intensief haarverzorgingsmasker, dan voorkom je eventuele problemen in de toekomst.
 


Vraag: Ik wil mijn dikke haar graag laten uitdunnen. Hoe gaat dit in z’n werk? En is het blijvend of groeit het haar terug en moet je het blijven bijwerken? Wordt mijn haar dan gelijk heel dun?
 
Antwoord: Natuurlijk kan je je haar laten uitdunnen. Dat is niet blijvend, maar het hoeft ook niet elke knipbeurt gedaan te worden. Dit kan bijvoorbeeld om de 3 keer gedaan worden. Met uitdunnen kan je variëren van veel tot weinig, dus het haar hoeft nooit heel dun te worden.
 


Vraag: Ik heb een permanent laten zetten, maar eigenlijk ziet mijn haar er helemaal niet uit zoals ik wil. Bestaan er middeltjes om de permanent sneller te doen uitzakken?
 
Antwoord: Door te föhnen of te straightenen vermindert de permanent wel sneller. Gebruik tijdens deze 2 behandelingen de juiste producten om je haar te beschermen, want je droogt je haar anders wel uit. Ik zou je adviseren om de CHI 44 Iron Guard en de CHI Silk Infusion te gebruiken (beide producten van Farouk Systems USA).
 
De 44 Iron Guard beschermt tegen de warmte van de föhn en stijltang en de CHI Silk Infusion is een product op basis van pure zijde dat het vochtgehalte in je haar op peil houdt en dus je haar verzorgt en het een mooie glans geeft.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net