Haarsprokkels (64)

Vrouwen die de scheiding in hun haar op een verschillende manier dragen
 
Vraag: Aan welke kant draagt een vrouw haar scheiding origineel, links of rechts?
 
Antwoord: Dit is bij iedereen verschillend. Je kan ervoor kiezen om een scheiding links of rechts te dragen, wat je het prettigst en mooist vind. Je ziet nu ook veel een pony, ook heel leuk natuurlijk. Daar moet je wel een iets langer voorhoofd voor hebben, anders staat het meestal niet zo leuk.
 


Vraag: In september heb ik mijn haar geknipt omdat ik het beu was (de zijkanten) en nu valt het nooit goed. Ik heb ook een slechte stijltang. Hebben jullie soms een oplossing en weten jullie welke stijltang goed is?
 
Antwoord: We weten zeker welke stijltang fijn is om te gebruiken, namelijk de CHI Iron. Die is verkrijgbaar op johnbeerens.com De CHI Iron bevat het CHI 44 Ceramic system, wat ervoor zorgt dat het vocht in je haar blijft behouden en de keramische platen en het keramische warmte-element zijn mild voor je haar.
 


Vraag: Mijn nichtje draagt vaak haarspeldjes in haar haar. Wat gebeurt er met haar dat veelvuldig en langdurig geklemd zit in bijvoorbeeld een speldje? Breekt het daar dan af of heeft de voeding van het haar geen last van het klemmetje omdat dit alleen aan de basis gebeurt? Zijn er andere schadelijke gevolgen van het veel gebruiken van klemmetjes/speldjes in het haar?
 
Antwoord: Zolang je de haarspeldjes voorzichtig uit het haar haalt en er niet te veel aan trekt (zodat je de haren niet uittrekt), is er geen probleem.
 


Vraag: Het is misschien moeilijk om te antwoorden op mijn vraag, maar ik ga ze toch maar stellen. Ik ben 53 jaar, vlot en heb van nature vol witgrijs haar. Ik heb eigenlijk altijd al een kort kapsel gehad, met een beetje gemaakte piekjes. Nu is mijn haar iets langer en dan bedoel ik vingerlang.
 
Wanneer ik voor Kerst naar de kapper ga, kom ik steeds terug met een kort kopje en dit wil ik niet meer. Ik wil mijn haar vrouwelijk hebben, maar ik durf haast niet naar de kapper te gaan. Help, weet u misschien een kapsel voor mij?

 
Antwoord: Het is inderdaad moeilijk om per mail een advies te geven over een kapsel. Kijk voor ideetjes misschien eens onder halflange kapsels. Daar vind je ongetwijfeld iets wat je leuk vindt. Zoals je het uitlegt, zijn er vast wel méér leuke kapsels die passen bij jou. Succes met het zoeken en wees niet bang voor de kapper. Als dit echt het geval is, is het misschien wel tijd om een andere kapper te zoeken.
 


Vraag: Ik ben momenteel 57 jaar. Vroeger had ik steil haar, momenteel krult het. Mijn haar is dun en ik heb enkele dagen geleden een bob laten knippen. Met veel mousse en door de haren knijpend te drogen, krult het kapsel best veel en ziet het er ook leuk uit, voor een dag dan tenminste.
 
Nu wil ik voor de kerst een krultang of krulset kopen. Ik heb al een beetje gesurft en was eerst enthousiast over een krulset. Nu twijfel ik toch en denk ik er eerder aan om een krultang te kopen. Ik denk daarbij aan de Braun satin. Wat is eigenlijk de beste keuze bij echt dun haar? Als het kan, graag ook advies over product en merk. Bij voorbaat dank.

 
Antwoord: Ik zou je adviseren om de CHI Curling iron van Farouk Systems USA te gebruiken. Deze tang bestaat uit keramisch materiaal en een keramisch warmte-element. Daardoor is die heel mild voor het haar. Het speciale aan deze tang is dat ze het CHI 44 Ionic System bevat, Ceramic Hydration Interlink, dat ervoor zorgt dat het vocht in je haar behouden blijft en dit in tegenstelling tot vele andere tangen.
 
Ons advies is om de ¾ inch (de kleinste) of de 1 inch krultang te gebruiken. De keuze is natuurlijk aan jou, afhankelijk van welke krul je zelf mooi vindt. Wil je een fijne krul, kies dan voor de ¾ inch. Gebruik voor extra stevigheid steeds de smoothing solution van Biosilk. Dit product spuit je in nat haar vooraleer je de krultang indraait en zo behoud je de krullen de hele dag zonder dat je haar heel hard en stug gaat aanvoelen.
 


Vraag: Ik verf mijn uitgroei altijd met Keune tinta color nr. 3 (donkerbruin). Nu zijn de punten lichter dan de rest van het haar. Graag wil ik dit verschil kleiner hebben of gelijk aan de rest van mijn haar. Wat kan ik het best doen?
 
Antwoord: Wanneer je die punten in dezelfde kleur wilt hebben, zou ik alles gewoon eens helemaal opzetten, dus ook op de lengtes en punten. Dan wordt de kleur opnieuw helemaal mooi egaal.
 


Vraag: Mijn vrouw heeft een chemokuur gehad. Het haar groeit opnieuw goed, maar nu zegt ze steeds dat het pijn doet wanneer ze aan haar haar komt. Kan dit door de chemokuur komen?
 
Antwoord: Door de chemokuur zijn de haarzakjes gevoelig geworden. Het kan dus zijn dat ze hier nog een tijdje last van heeft. Blijft het haar gevoelig, dan moet ze even contact opnemen met haar dokter.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: LightField Studios/Shutterstock