Haarsprokkels

Dame met lang donkerbruin haar
Foto: Shutterstock
Korte vragen en antwoorden over haar, kapsels en haarverzorging beantwoord. Klik hier voor meer uitgebreide vragen en antwoorden.
 


Vraag: Kan je iets eten/ doen waardoor je haar sneller groeit?
 
Antwoord: Er is helaas niets dat je haar sneller laat groeien. Je kan wel vitamine B slikken. Zo wordt je haar gezonder en gaat het meer glanzen.
 


Vraag: Een paar dagen geleden ben ik naar de kapper gegaan om mijn bruine haarkleur wat op te fleuren met een glanzende bruine kleur. Helaas is mijn haar niet langer bruin maar rood! Wat kan ik doen om mijn bruine kleur terug te krijgen?
 
Antwoord: Je zou een natuurlijke astint kunnen laten aanbrengen: daar zit helemaal geen warmte in. Dan zal het rode al een heel stuk minder zijn. Maar als je het haar een aantal keer gewassen hebt, zal het rode er wel weer doorheen komen. Je kunt ook met een spoeling kleuren.
 


Vraag: Ik heb mijn haar gisteren geverfd, maar de kleur is te donker uitgevallen. Kan ik hier nu al een lichtere kleur overheen verven of moet ik een aantal weken wachten? Of is het mogelijk om een kleurspoeling in te brengen met een lichtere kleur?
 
Antwoord: Wanneer een kleur te donker is geworden, kun je die niet meer lichter verven. Je zal je haar moeten ontkleuren door middel van highlights bijvoorbeeld. Je kan ook je haar veel wassen en kijken of de kleur dan lichter wordt. Maar je kan nooit lichter verven dan het nu is geverfd.
 


Vraag: De haren die vooraan op mijn hoofd groeien, groeien horizontaal, dat noemen ze volgens mij een dwarsdrijver. Ik heb er veel last van. Is hier iets aan te doen?
 
Antwoord: Helaas is aan je haargroeirichting niets te doen. Je kunt wel proberen om met behulp van stylingproducten je haar een beetje nonchalant te stylen zodat het minder opvalt. Probeer hiervoor verschillende stylingproducten uit, zodat je de juiste voor jouw haar vindt.
 


Vraag: Al jaren lijk ik allergisch te reageren op allerlei shampoos. Ik kan – na echt alles te hebben uitgeprobeerd, dus ook medicinale shampoos – alleen tegen de behandelshampoo antiroos van Sanex. Dit product hebben veel drogisten helemaal niet in hun assortiment en ik vrees dat ik deze shampoo op een dag niet meer zal kunnen verkrijgen. Ik probeer zo af en toe weer eens wat uit, maar het is steeds hetzelfde liedje: na een paar dagen gebruik krijg ik ontzettend veel jeuk, een kapotte hoofdhuid en heel veel schilfers.
 
Met hormoonzalf krijg ik het rond de haargrens weer wat rustig en als ik dan weer een week met die behandelshampoo was, dan gaat het opnieuw over. Ik reageer blijkbaar op een bepaald ingrediënt, maar heb geen idee welk. Hoe kom ik hierachter en wat raad je me aan? Ik wil ook graag weten of méér mensen hier last van hebben. De shampoo die ik nu gebruik, is nogmaals geweldig voor mijn hoofdhuid, maar droogt je haar wel uit.

 
Antwoord: Heb je al eens een allergietest laten doen om zo te achterhalen voor welke stoffen je allergisch bent? Zo zou het natuurlijk ook makkelijker zijn om een nieuwe shampoo te kiezen. Een antiroosshampoo is erg uitdrogend voor het haar. Kan je een conditioner in het haar doen om het te verzorgen? Het is moeilijk om jou een goede shampoo te adviseren, omdat ik niet weet waar jij tegen kunt.
 


Vraag: Ik heb van nature heel dik, golvend/krullend haar. Mijn haar hangt nu op mijn schouderbladen, maar ik heb er gewoon hoofdpijn van. Zou jij mij advies kunnen geven voor een ander kapsel? Ik heb een rond gezicht en wil mijn haar niet al te kort.
 
Antwoord: Bij een rond gezicht moet je er rekening mee houden dat je weinig volume aan de zijkant gaat maken, want dan ga je de ronde vorm accentueren. Het beste is om dan toch lengte te behouden tot over de schouders en dan eventueel wel veel lagen in je haar te doen om zo de zwaarte eruit te halen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net