Bepaal de vorm van je gezicht

Meisjes die hun gezichtsvorm proberen te bepalen
Foto: Luis Molinero/Shutterstock
Hoe bepaal je de vorm van je gezicht?
 
De vorm van je gezicht helpt je precies te bepalen welk kapsel je nodig hebt om er op je best uit te zien. Heb je extra volume nodig aan de bovenkant van je hoofd? Heb je lengte nodig om je gezicht langer te laten lijken? Zou een krullend kapsel je hoofd te breed laten lijken? Dit zijn allemaal belangrijke zaken die in overweging moeten worden genomen, en het kennen van de antwoorden op deze vragen begint met het bepalen van de vorm van je gezicht.
 
Vroeger werden de vormen van het gezicht onderverdeeld in zes of zeven vormen, zoals hartvormig, trapeziumvormig, omgekeerde driehoek, enzovoort. Maar het is eigenlijk onnodig om zoveel groepen te hebben wanneer de basisprincipes eenvoudig zijn en de benadering ervan universeel is.
 
Dus we gaan kijken naar vier basale gezichtsvormen: ovaal, vierkant, rond en driehoekig. We zullen je ook vertellen hoe je kunt bepalen welke vorm je hebt. Aangezien iedereen natuurlijk anders is, kun je elementen van twee vormen hebben of een klassiek voorbeeld zijn van één vorm. Door de informatie die we verstrekken te lezen, kun je een kapsel kiezen dat bij je past en ervoor zorgt dat je je geweldig voelt over hoe je eruitziet.
 
Aan de slag:
 
De beste manier om de vorm van je gezicht te bepalen, is om voor een spiegel te gaan zitten en je haar naar achteren te trekken, weg van je gezicht. Gebruik een haarband of elastiekje om het haar uit de weg te houden en bekijk je reflectie nauwkeurig in de spiegel. Pak vervolgens een stuk zeep en traceer voorzichtig, terwijl je je hoofd zo stil mogelijk houdt, de omtrek van je gezicht langs de haargrens, rond de wangen en volg de contouren van de kin.
 
Als je dit hebt gedaan, ga dan achterover zitten en bekijk de vorm die je hebt getekend. Lijkt het breder aan de bovenkant of onderkant? Is het rond of meer ovaalvormig? Lijkt het "hoeken" te hebben bij de kaaklijn of het voorhoofd? Dit zijn allemaal kenmerken die specifieke gezichtsvormen aanduiden. Door deze vormen te herkennen, kun je gemakkelijk je persoonlijke stijl aanpassen om het beste uit je uiterlijk te halen als het gaat om je haar.
 
De classificaties:
 
OVAAL - De ovale gezichtsvorm wordt beschouwd als ideaal. Het is noch te breed noch te lang, en alles lijkt in balans te zijn. Het voordeel van een ovale gezichtsvorm is dat je de meeste kapsels zonder problemen kunt dragen. Natuurlijk kunnen er andere factoren zijn die meespelen, zoals overmatig uitgesproken gezichtskenmerken, maar daar kunnen we later op ingaan. We houden het nu even simpel.
 
Ovale gezichtsvorm
 
Vierkante gezichtsvorm
 
VIERKANT - De vierkante gezichtsvorm wordt gekenmerkt doordat het "hoeken" lijkt te hebben ter hoogte van de kaak en het voorhoofd, wat het algehele effect geeft van een enigszins hoekig gezicht. De vierkante gezichtsvorm omvat ook wat voorheen als rechthoekig gezicht werd beschouwd. Dit betekent dat het rechthoekig gezicht hoeken heeft, maar ook langer lijkt dan gemiddeld of smaller dan een typisch vierkant gezicht.
 
Omgaan met een vierkant gezicht vereist het opnemen van gebogen lijnen in de randen van het kapsel om de hoeken van het gezicht in evenwicht te brengen. Een zacht gebogen pony over een vierkant voorhoofd en getextureerde uiteinden van een bob-kapsel waardoor het haar naar binnen krult en de kaaklijn omhelst, zijn geweldige manieren om de hoeken van een vierkant gezicht te compenseren.
 
Als het gezicht ook smal is, voeg dan wat meer volume toe aan de zijkanten om het breder te laten lijken, en je zult er geweldig uitzien.
 
Ronde gezichtsvorm
 
ROND - Dit is een veelvoorkomende gezichtsvorm, omdat het zowel als natuurlijke vorm voorkomt als neigt te ontstaan bij gewichtstoename. De contour van het gezicht is rond en de wangen en kaak lijken samen te smelten in een enkele bochtige lijn. Het is ook relatief eenvoudig te compenseren, zolang je maar onthoudt dat je doel is om de illusie te creëren dat het gezicht ovaalvormig is.
 
Bij het omgaan met een ronde gezichtsvorm wil je volume toevoegen aan het bovenste gedeelte van het haar en het volume minimaal houden aan de zijkanten (in vergelijking met de rest van het kapsel). Dit kan betekenen dat je kiest voor een lang, gelaagd kapsel dat volume heeft aan de bovenkant, lichte krullen langs de zijkanten en wat lengte om het oog langs de verticale lijn naar beneden te leiden en het gezicht langer te laten lijken.
 
Het is ook een veelzijdige gezichtsvorm voor vrouwen die de voorkeur geven aan korter haar, omdat je volume aan de bovenkant van het hoofd kunt toevoegen door het haar aan de zijkanten kort te knippen en het bovenste gedeelte op te bouwen met krullen of piekjes.
 
Driehoekige gezichtsvorm
 
DRIEHOEK - De driehoekige gezichtsvorm komt meestal in twee vormen voor: de traditionele look, waarbij het gezicht breder is bij het voorhoofd en smaller bij de kin, en een omgekeerde vorm met een brede kaak en smaller voorhoofd. In deze gevallen is het belangrijk om een kapsel te kiezen dat balans biedt aan de dimensies van het gezicht.
 
Een van de beste manieren om om te gaan met een driehoekige gezichtsvorm is door volume toe te voegen aan het smallere deel van het gezicht en minder volume aan het bredere deel. Traditionele driehoekige gezichten kunnen er het beste uitzien met een kapsel dat bovenop krullend is en overgaat in steilere lengtes die langs het gezicht vallen.
 
Daarentegen kan een gezicht in de vorm van een omgekeerde driehoek er geweldig uitzien met een kapsel dat langere lengtes heeft die krullen en uitwaaieren, terwijl het haar los naar beneden hangt.
 
Het kennen van de vorm van je gezicht stelt je in staat om enkele van de basisprincipes van stijl en balans te begrijpen. Het stelt je in staat om kapsels te kiezen die bij je passen en geeft je de mogelijkheid om het beste uit je uiterlijk te halen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Omgaan met specifieke gezichtseigenschappen