Haarsprokkels (110)

Rood haar in een bob geknipt
 
Vraag: Ik zou mijn haar rood of ros willen laten verven. Kan dit ook met kleurshampoo? Ik heb nu lichtbruin haar met in de zon een rosse gloed, maar ik heb er ook donkerbruine mèches in. Gaan die dan doorkomen wanneer ik mijn haar rood laat verven? Of zal het gewoon een beetje een andere tint rood zijn? Ik twijfel er ook over om ze gewoon geheel bruin te verven. Kunt u me helpen? Bedankt.
 
Antwoord: Ik zou ervoor kiezen om wel degelijk een roodtint op te zetten. Met een donkerbruine/rode tint krijgt u wel warmte in het haar, maar geen echte roodtint. Highlights zullen er wel doorheen komen, maar dit is net mooi, dan wordt daar de rode kleur een stukje feller. Dit geeft juist een mooi accent aan het geheel.
 


Vraag: Ik ben een vrouw van 46 jaar. De laatste jaren lijkt het alsof mijn haarstructuur veranderd is. Mijn haar steekt nu steeds naar alle kanten uit, terwijl het enkele jaren geleden nog gewoon min of meer sluik viel. Bij vochtig weer/zweten bij het sporten lijkt mijn haar te “krullen”. Mijn pony bijvoorbeeld krult onderin, terwijl die vroeger steeds mooi recht naar beneden viel. Kent u de oorzaak? Hebt u hier een oplossing voor? Zou een oliemasker op regelmatige basis eventueel helpen? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het zit zo dat een mens om de 7 jaar “nieuw” haar krijgt. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. Dit wil zeggen dat het kan dat de structuur van het haar verandert. Dit is in dit geval bij u gebeurd: ipv steil haar krijgt u nu eerder slag. Een goede verzorging is natuurlijk altijd goed voor het haar. Het kan daarom helemaal geen kwaad om een goed masker te gebruiken na een verzorgende shampoo, zoals een Nourish Intense Hair Bath van CHI.
 


Vraag: Ik heb mijn haar bruin geverfd, maar het is zwart geworden. Nu hoorde ik over het redelijk milde middel Color Reset, maar… Waar kan ik het kopen? Welke kapper in Groningen werkt ermee? Is het hetzelfde als een schoonmaakwassing? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Wij werken inderdaad met Color Reset, dit is een product dat alle kunstmatige kleurpigmenten uit het haar haalt. Ik kan niet garanderen dat dit product bij uw kleuring zijn werk goed doet, wij weten niet wat er precies gebeurd is. Dit product wordt ook niet aan particulieren verkocht, het is enkel geschikt voor professioneel gebruik. Ik weet niet of er een kapsalon in Groningen is dat met dit product werkt. Wellicht vindt u daar méér over op internet. Veel succes.
 


Vraag: Wat ben ik blij dat u mijn vragen kunt beantwoorden. Ik heb namelijk 2 vragen.
 
1. Hoe weet ik voor het kleuren wanneer een haarlengte halflang is of kort? Wanneer ik op internet kijk, dan zie ik kapsels tot op de schouders, maar er staat “kort” bij en ook andersom.
 
2.Ik heb lang blond haar (met enkele oude highlights erin) opnieuw gekleurd en het werd bij de uitgroei heel erg goudblond. De rest van de lengte kreeg een koude kleur, wat eigenlijk ook de bedoeling was. Maar dat warme, rode van het blond bij de uitgroei is natuurlijk niet mooi. Ik heb nu dus half een koude kleur en half een warme kleur. Wat kan ik hier eigenlijk mee doen?

 
Antwoord: Het is inderdaad vervelend dat uw kleur anders is uitgevallen. U kunt daar zeker wel wat aan doen. U kunt het haar opnieuw verven – maar dan enkel de uitgroei – met een oplichtingsproduct dat ook meteen pigment bevat. Dit zorgt ervoor dat de warmte uit het haar verdwijnt. Wij werken met zo’n oplichtingsproduct van Farouk Systems. Dit kan ervoor zorgen dat uw uitgroei opnieuw identiek wordt aan uw lengte en punten. U zult dit steeds moeten doen bij het bijwerken van de uitgroei. Daarbij wordt uw natuurlijke kleur geverfd en hierbij komt in uw geval meer warmte vrij.
 
Wat de lengte van haar betreft: dit is lastig te zeggen. Wij zeggen meestal dat haar dat tot over de schouders valt lang haar is. Er is ook nog halflang haar. Zelf is het lastig te bepalen in welke (prijs)categorie uw haarlengte valt. Wij adviseren een klant altijd om naar het salon te komen. Dan kan een haarstiliste naar de lengte, maar ook naar de dikte van het haar kijken. Ook die speelt een rol: halflang haar dat heel dik is, neemt méér product in beslag dan dun haar dat veel langer is. Hopelijk hebben we u zo voldoende geïnformeerd.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Mimagephotography/Shutterstock