Haarsprokkels (38)

Vrouw met mooie lange haren
 
Vraag: Ik wil een steunpermanent, maar mijn haar is geverfd (met nummer 2). Hoelang moet ik wachten om dit te doen en met welke krulspelden moet ik het doen, ik heb namelijk nogal dun haar?
 
Antwoord: In principe laten wij er minimaal 2 weken tussen om geen risico’s te lopen. De kans dat de kleur iets terugloopt, is reëel, maar dan kan u thuis een kleurconditioner gebruiken. Die behoudt de kleur en glans. De grootte van de krul is moeilijk te zeggen via de computer. Het is steeds beter om in het begin iets fijner in te draaien, aangezien de krul door de zwaarte steeds een stukje uitzakt.
 


Vraag: Ik heb geprobeerd om mijn haar wit te maken. Ik heb hiervoor 12 % waterstof gebruikt en heb van nature donkerblond haar, misschien net iets lichter. Ik heb het product anderhalf uur moeten laten zitten. Mijn haar is nog een beetje gelig, wat kan ik hieraan doen? Ik zou het nog net wat matter willen hebben, wat ijziger wit.
 
Antwoord: Wanneer je het haar gaat oplichten, komt er altijd warmte vrij. Het is dus normaal dat je hier een gele kleur aan overhoudt. Ik heb de kleur niet gezien, dus is het moeilijk om daar nu over te oordelen. Als de gewenste kleurhoogte wel bereikt is, maar de kleur te warm is, zal je die met een matte kleur kunnen corrigeren. Is dit niet het geval en moet de kleurhoogte ook lichter, dan zal je het haar nog een keer moeten oplichten.
 
Misschien moet je er daarna ook nog een kleur overheen doen om het geel er uit te halen. Dit kan je van te voren ook niet met 100 % zekerheid zeggen. Je kan wel gebruik maken van Sunglitz Ash of Beige shampoo en conditioner: die zorgen ervoor dat de kleur behouden, verzorgd en gecorrigeerd wordt.
 


Vraag: Sinds kort vind ik steeds meer grijze haren, wat ik geen probleem vind. Toch heb ik een vraag over deze grijze/witte haren. In tegenstelling tot mijn “gewone” haar – dat heel fijn en steil is – is het grijze haar dik en stug met bijna een krul erin. Wordt nu de hele structuur van mijn haar en daardoor dus mijn kapsel ook anders als het helemaal grijs is? En in wat voor tempo gebeurt dit?
 
Antwoord: Het tempo van grijzer worden van je haar is niet te zeggen. De structuur van je haar kan veranderen, maar ook dit kan je niet met zekerheid zeggen. Het zou kunnen dat nu gewoon enkele haartjes wat krulliger zijn. Dit zal je in de loop van de tijd moeten ervaren.
 


Vraag: Ik heb onlangs mijn haar terug laten kleuren in asblond (dat was het daarvoor ook al in die kleur). Mijn echte kleur is bruin. Nu had ik al een tijdje een uitgroei waar ik van verlost wou zijn, dus ging ik terug naar de kapper. Nu is mijn haar asblond/wit, maar mijn uitgroei is knalgeel en er zitten veel gele stukken tussen mijn haar. Mijn vraag is: gaat dit gele kleurtje vanzelf nog weg na verschillende wasbeurten of is dit de schuld van de kapper?
 
Antwoord: Het is moeilijk om zomaar te zeggen wat er mis is gegaan. Ik neem aan dat je niet bij dezelfde kapper bent geweest als voorheen. Omdat die steeds goed was, zou je best weer naar hem gaan, dan weet je zeker dat de kleur weer goed is. Waarschijnlijk zal je haar nog wel een keer moeten gekleurd worden, maar dit is voor ons zo echt niet te zeggen.
 


Vraag: Ik heb mijn haar geheel laten kleuren met Schwarzkopf igora royal ultra light blonde 10.0 12 % volume. Dit heb ik al een aantal jaren en ik laat om de 3 weken de uitgroei bijwerken. Nu heb ik highlights met de kleur Schwarzkopf igora royal 9.5 extra light blonde gold 3 % laten aanbrengen. Ik vind de kleur te warm en heb daarom al wat highlights laten aanbrengen met coupe soleil.
 
Dit staat al beter, maar het is toch nog niet helemaal goed. Ik heb een lichte huid en nu is mijn vraag of het beter zou zijn om de highlights in te kleuren met een beige kleur zoals Schwarzkopf igora royal 9-4 light beige blond of Schwarzkopf igora royal 8-4 light blond gold. Wat zou u mij adviseren?

 
Antwoord: Het is voor ons moeilijk om zo een goed advies te geven, omdat we de kleuren niet precies zien en dat is wel heel belangrijk voor een goed advies. Er hebben nu al verschillende dingen opgezeten, dus wordt het steeds moeilijker om de perfecte kleur te krijgen.
 
Je hebt de basis met een 10.0 gekleurd en de highlights met een 9.5, dit is sowieso een tint donkerder, zul zal het altijd eerder een lowlight worden dan een highlight. Je zou dan beter met een blondering highlights maken, dat wordt altijd lichter en dat zal je ook zien.
 
De 8.4 zou ik zeker niet doen, omdat die zelfs 2 tinten donkerder is en weer goudkarakter bevat, dus weer warmte. En 9.4 is dan wel beige, maar blijft weer een tint donkerder.
 
Ik zou het toch proberen met de blondering: die haalt de warmte er nog wat uit en licht ook gelijk op. Maar dit is een puur theoretisch antwoord. Ik kan dus niet garanderen dat het dan is precies zoals je wil, omdat ik je haar nu niet kan zien.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Simikov/Shutterstock