Haarsprokkels (93)

Kapster in haar kapsalon met een klant
 
Vraag: Ik heb lange haren met mches. Ik verzorg die heel goed: ik gebruik kwalitatieve producten: wassen, masker (diepe verzorging) en als laatste een conditioner. De kapper vertelde mij dat je altijd eerst conditioner en daarna pas een masker moet aanbrengen. Wat is nu de beste manier?
 
Antwoord: Dit verschilt wellicht van merk tot merk, maar over het algemeen gebruik je na de shampoo een conditioner of een masker. Beide hoeft eigenlijk niet. De conditioner dient om de haarschubben te sluiten en het masker breng je 1 tot 2 keer per week aan als extra verzorging. Succes.
 


Vraag: Ik ben al grijs sinds mijn 30ste en zou zo graag mooi wit worden in plaats van grijs. Ik ben altijd jaloers op oudere dames met spierwit haar. Kan dit? Of moet ik gewoon wachten tot mijn haar vanzelf wit wordt met het ouder worden. Ik ben nu 60 jaar. Alvast bedankt voor de moeite om mij een antwoord te sturen.
 
Antwoord: Ik denk niet dat het erin zit dat uw haar wit wordt. Dit is namelijk erfelijk bepaald. U zou dus al lang wit moeten zijn, aangezien u al zo vroeg grijs werd. Wit verven gaat helaas niet, maar u kunt uw kleur wel lichter krijgen door highlights aan te brengen.
 


Vraag: Welk soort haarkleuring mag ik 1 week vr ik naar zee vertrek nog doen? Ik ga nogal graag in zee zwemmen (ook in het zwembad) en ik heb schrik dat mijn haar gaat verkleuren. Gebruik ik beter een haarkleuring zonder ammoniak of is een andere ook goed? Dank voor je antwoord.
 
Antwoord: Ik zou je inderdaad willen adviseren om een kleuring te gebruiken die ammoniavrij is. En gebruik een speciale beschermende zonnelijn voor je haar, zodat de invloeden van zon/zee/water en chloorwater je haar niet kunnen beschadigen. De Kerastase soleil lijn is hiervoor ideaal.
 


Vraag: Ik heb zwart halflang golvend/krullend haar. Wanneer ik het los draag en vervolgens buiten loop, wordt het na een tijdje altijd heel erg dik en pluizig. Weet u wat ik moet doen om mijn haar een beetje onder controle te houden
 
Antwoord: Ik zou voor een versteviging kiezen die het haar beter in model houdt. Voordat je het in model gaat brengen, kan je in nat haar de CHI Volume booster gebruiken. Die wordt niet hard, maar houdt je haar wel in model. Daarna kan je de CHI Silk infusion aanbrengen voor de nodige verzorging in het haar. Wanneer je het haar mooi glad en steil wil dragen, kan je het natuurlijk straightenen met de CHI iron stijltang. Die is heel mild voor het haar.
 


Vraag: Ik zou mijn haar willen laten knippen en daarbij mijn pony laten wegwerken of minimaliseren tot een schuine pony. Alleen heb ik een heel erg korte pony. Is dit mogelijk?
 
Antwoord: Het is vaak heel moeilijk om een korte pony schuin te laten lopen. Dan moet het kortste punt vaak wel heel kort worden. Je kan het best je haar even laten groeien en ondertussen de pony alvast wat schuiner laten knippen totdat die lang genoeg is om hem mooi schuin te laten aflopen.
 


Vraag: Ik heb een rechte pony tot net over de wenkbrauwen en zou graag willen weten of je hier ook extensions in kunt laten doen om een langere pony te krijgen.
 
Antwoord: Het is zeker mogelijk, alleen adviseren wij het meestal niet en dit omdat de aanhechtingen van de extensions in een pony snel zichtbaar zijn en dit is niet zo mooi. Dit komt doordat er simpelweg te weinig haar over de extensions valt. Wanneer je een week of 4 5 wacht, dan zal je pony lang genoeg zijn. Een pony groeit redelijk snel bij.
 
Je kan er ook voor kiezen om hem dagelijks te straightenen met de stijltang. Hierdoor lijkt je haar meteen ook veel langer (omdat je het dan zo recht mogelijk en dus zo lang mogelijk maakt).
 


Vraag: Mijn haar is geverfd met zeer goudblonde haarverf. Ik ben grijs, maar wil het geverfde haar laten uitgroeien. Is het een idee om de haren grijs te verven? Bedankt voor de tip.
 
Antwoord: Je haar grijs laten verven, dat gaat helaas niet. Je zou wel de geverfde haren goed kunnen laten oplichten, zodat het kleurverschil met de grijze uitgroei minder groot wordt. Zo is het makkelijker om de verf te laten uitgroeien.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: My Ocean Production/Shutterstock