Haarsprokkels (29)

Achterkant van lang steil haar
 
Vraag: Ik heb vrij dun en steil haar, een ovaal/lang gezicht en ik draag mijn haar recht met een pony die nog net niet achter de oren kan. Verder is mijn haar ook wat slap. Wat zou een goede manier zijn om het niet zo te laten “pieken”? Fiets ik namelijk ’s morgens naar de school van mijn kinderen en kom ik opnieuw thuis, dan pluist het alle kanten op, brr! Ik ben benieuwd.
 
Antwoord: Wanneer je een ovaal lang gezicht hebt, dan is het mooi om je haren in lagen te knippen. Wel zou ik je adviseren om alleen het vooraanzicht in lagen te knippen, omdat je vrij dun, steil haar hebt en anders hou je langs achter relatief weinig dikte over en gaat het haar snel in slierten hangen. Dus de achterkant zou ik zo vol mogelijk laten. Door de lagen aan de voorkant geef je je kapsel meer pit en volume en valt het niet zo sluik langs je gezicht.
 
Dat pluizen blijft makkelijk terugkomen bij vochtig weer. Wel zou je CHI Silk Infusion kunnen gebruiken. Dit is een haarproduct op basis van pure zijde dat het pluizen grotendeels tegengaat en het vochtgehalte in je haar op peil brengt. Dit product is bij ons in de haarstudio in Tilburg verkrijgbaar, maar ook op de webshop, johnbeerens.com Daar kan je alle info en prijzen vinden en kan je de producten bestellen en laten thuisbezorgen.
 


Vraag: Zelf heb ik blond haar, dat ik in de zomer geblondeerd heb (met verf). Nu wilde ik het voor de winter donker laten kleuren. Ik ben naar de kapper gegaan en hij heeft het geverfd met 3 % waterstofperoxide. De kleur pakte echter niet goed, dus de volgende dag heeft hij het opnieuw gedaan met 3 %. Na 3 dagen werd de kleur mat, dus opnieuw geverfd, maar dan met 6 %. Dit was op donderdag.
 
’s Zondags kreeg mijn haar een groene gloed. Na navraag bij de kapper schijnt het zo te zijn dat je dan roodpigment mist, dus op aanraden van de kapper heb ik mijn haar rood geverfd. Nu ben ik anderhalve week verder en is de kleur mat en vaal geworden. Hoe is dit te verklaren en wat kan je hieraan doen? Ik heb gehoord dat het eventueel met je lichamelijke gesteldheid kan te maken hebben.

 
Antwoord: Wanneer je licht haar donker verft, is het belangrijk om voldoende roodpigment aan de kleuring toe te voegen. Doe je dit niet, dan slorpt je lichte haar al het pigment op en valt je kleur te mat uit en dus groen. Wat je kunt doen om de kleur optimaal te houden, is een kleurconditioner gebruiken. Dan loopt de kleur sowieso minder snel terug.
 
Die vult namelijk iedere keer na het wassen de kleurpigmenten, die je door het wassen verloren bent, weer aan. Hoe vaker je het haar donker zal verven met telkens 5 weken tussen, hoe beter de kleur zal hechten en dus hoe minder snel die zal teruglopen. In het begin kan je daar niet onderuit.
 


Vraag: Ik heb op dit moment lang haar, maar wil wel eens iets anders, iets pittigers. Maar ik heb een bol gezicht. Wat kan ik het best doen? Mijn haar lang houden of juist kort knippen?
 
Antwoord: Wanneer je een bol gezicht hebt, is het steeds belangrijk om wel wat haar in het gezicht te houden. Ik zou er dus voor kiezen om het haar over de schouders te laten vallen, maar wel veel lagen erin te knippen. Je kunt altijd nog kijken of je er een pony of lok wil in geknipt hebben, maar het is zo in elk geval al veel pittiger.
 


Vraag: Ik ben een jongen en heb de laatste tijd erge last van haaruitval. Weten jullie misschien hoe dit komt en hoe ik dit kan tegengaan zonder allemaal dure producten te moeten kopen?
 
Antwoord: Haaruitval is vaak iets van korte duur. Wanneer dit niet het geval is, zou ik ervoor kiezen om het haar te behandelen van binnenuit en van buitenaf. Je kan veel vitamines eten, eventueel extra vitamine B slikken. Wij hebben hier Power Plus tegen haaruitval. Dat is een setje dat bestaat uit een shampoo, conditioner en lotion. De lotion laat je in je haar zitten, die zorgt ervoor dat je haar wordt verzorgd en dat de wortel wordt versterkt, waardoor je haaruitval vermindert.
 


Vraag: Ik ben pas 14 en moet mijn haar de laatste tijd om de dag wassen. Eerst hoefde ik het maar 2 keer per week te wassen. Nu wordt het erg snel vettig. Kennen jullie een middeltje dat je zelf kan maken tegen vettig haar? En een speciale shampoo? Ik heb de laatste tijd veel last van haaruitval, ik weet niet hoe dit komt. Bestaat er ook een shampoo voor vettig haar & haaruitval tegelijkertijd? Of een huismiddeltje tegen haaruitval?
 
Antwoord: Zelf middeltjes maken heeft vaak niet de gewenste werking. Er bestaan speciale producten voor vet haar en tegen haaruitval.
 
We hebben een nieuw product, de CHI Power Plus. Dit is speciaal voor de hoofdhuid en tegen haaruitval. Het is een pakketje dat bestaat uit een shampoo, conditioner en een haarlotion. Dit product gaat haaruitval tegen en omdat het je hoofdhuid verzorgt en reguleert, zal je vette haar ook afnemen. Het is wel te begrijpen dat je er last van hebt. Je zit namelijk in de pubertijd en die veroorzaakt dit soort problemen. Het probleem gaat vanzelf wel weer over, maar je kan het wel reguleren en minimaliseren.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kues/Shutterstock