Haarsprokkels (3)

Meisje met erg lang haar tot aan haar kont
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik wil graag weten hoe ik een vlecht in visgraat kan maken. Ik kan dit tot nu toe niet vinden op de site.
 
Antwoord: Je kan het best eerst een staart maken en dan van de linkerkant een dun plukje haar nemen dat je aan de rechterkant legt en dan van de rechterkant een plukje haar nemen dat je over de linkerkant haalt en zo ga je stap voor stap verder. Het is heel belangrijk dat je dunne plukjes haar neemt.
 


Vraag: Hoe heten de kleuren die men adviseert voor koele types en hoe heten de kleuren verf voor warme types?
 
Antwoord: Koele tinten zijn astinten en beige tinten. Warme tinten zijn goud, koper en rood.
 


Vraag: Ik wil al een hele tijd lang haar tot aan mijn kont en als mijn haren elke maand een cm groeien, dan zal dat lukken over ongeveer anderhalf jaar. Ik zocht op het internet naar tips en vond een site waarop een middeltje staat waardoor je haren 4 cm per maand zouden kunnen groeien. Ik vraag me af of deze middeltjes wel echt kunnen helpen. Of is dit gewoon onzin? Het zijn namelijk wel erg prijzige producten, ik zou zoiets niet voor niets willen aanschaffen. En verschilt de haarlengte per middeltje of zijn ze allemaal onzin? Ken jij een product dat hiervoor geschikt is?
 
Antwoord: Wij kennen dat soort middeltjes niet. Ik zou zoiets ook niet snel adviseren. Als er iets is wat echt zou werken, dan denk ik dat dit product wel in ieder kapsalon en bij elke specialist te koop zou zijn.
 


Vraag: Ik heb een spiraalpermanent laten zetten in mijn lange haar. De kapster vertelde dat ze geen al te grove krul deed omdat die er anders snel weer uit zou zijn. Nu heb ik ontzettend kleine krulletjes. Dat is voor mij een grote ramp, ik vind het resultaat vreselijk. Ik had nochtans tegen de kapster gezegd dat ik een grove krul wou. Hoe kan ik dit oplossen? Kan ik over mijn permanent een nieuwe permanent laten zetten met een grovere krul of kan ik mijn haar beter laten ontkrullen?
 
Antwoord: Helaas kan je hier niet veel aan doen. Ik zou zeker geen nieuwe permanent laten aanbrengen, dit zal niet lukken. Je haar wordt dan namelijk opnieuw beschadigd. Ontkrullen is eigenlijk hetzelfde verhaal. Als je je haar een paar keer laat uitföhnen, is de krul ook al een heel stuk minder. En dat is in elk geval beter voor je haar.
 


Vraag: Ik had 4 kleuren in mijn haar waaronder blond. Nu heb ik mijn haar proberen te verven (een tint donkerder) en nu zit er een groene gloed in. Welke kleur kan ik nu het best nemen zodat ik weer één kleur heb en de groene gloed weg is?
 
Antwoord: Je kan het best een donkere warme tint op je haar zetten, bijvoorbeeld mahonie of chocoladebruin. Het rode pigment zorgt ervoor dat het groene uit je haar gaat. Je zal wel geen egale kleur hebben, omdat je voorheen meerdere kleuren in je haar had.
 


Vraag: Wat is het nieuwste kapsel? Wat voor kapsels vinden meisjes (van 12 tot 15 jaar) mooi en minder mooi? Wat hebben de meeste tienermeiden: krullend, steil of golvend haar?
 
Antwoord: De trend die je nu veel ziet in lang haar is veel lagen met aan de voorkant een lok of pony. Dit kapsel past bij iedere leeftijd en kan zowel in steil als in krullend haar. Wat voor haar je hebt, is persoonlijk. Of het nu krult of steil is, heeft niets met leeftijd te maken.
 


Vraag: Mijn eigen haarkleur is donkerblond. Ik verf al jaren mijn haar met L’Oréal Feria Color 102 (Ice blond). Dit product is echter niet meer te verkrijgen. Ik wil nu L’Oréal Feria Color 92 (Indecent blond) gebruiken, maar ik ben bang dat mijn haar groen wordt. De bovenste laag van mijn haar is namelijk door de zon ook aardig opgelicht. Wat raad je mij aan?
 
Antwoord: Als er wat warmte in de kleur zit, zal je haar niet groen uitslaan. De kleur wordt vaak mat omdat er geen warmte inzit. Het is echter moeilijk te bepalen hoe de kleur bij jou zal uitpakken, omdat we niet kunnen zien hoe jouw haar er nu uitziet.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net