Haarsprokkels (7)

Haarstyliste
 
Vraag: Kunt u als man ook extensions laten plaatsen wanneer het geduld ontbreekt om het haar te laten groeien? Ik denk aan een kapsel in lagen tot in de hals. En hoe lang moet uw natuurlijke haar zijn?
 
Antwoord: Haarverlengingen zijn ook een goede oplossing voor mannen, dat is zeker geen probleem. Alleen moet uw haarlengte de extensions van Great Lenghts goed kunnen bedekken. Het is moeilijk om zonder u te zien te zeggen welke lengtes nodig zijn en of uw haar ervoor geschikt is. Een adviesgesprek is dus het beste: dit is vrijblijvend en dan kunnen we bepalen of het kan, wat de kosten zullen worden en we kunnen u ook alles uitleggen en laten zien in verband met extensions.
 


Vraag: Ik heb een vraagje over mijn haarkleur. Ik heb donkerblond haar met goudtinten in en ik heb mijn haar nu donkerbruin gekleurd. Ik wil het nu graag terug mijn natuurlijke tint geven. Ik weet dat het ontkleurd moet worden, maar volgens mijn kapper wordt dit ontzettend moeilijk.
 
Maar als ik kijk naar al die beroemdheden, dan merk ik dat die de éne keer gitzwart haar hebben en dan weer platinablond. Hoe kan dit? Kan ik mijn haar bij de kapper veilig terug laten kleuren naar mijn eigen haarkleur? Want ik heb best wel lang haar en als ik het laat uitgroeien, wordt het lelijk en duurt het jaren.

 
Antwoord: Alles kan inderdaad, maar denk eraan dat de kapper daarvoor heel wat méér zal moeten aanrekenen. Belangrijk is ook dat u weet dat de haarkwaliteit erop zal achteruitgaan. De beste oplossing is om heel veel highlights in uw haar te zetten met telkens 4 weken tussen en zo langzaam lichter te gaan. Dit zal u ongeveer 3 à 4 keer kleuren kosten. Tot u aan de gewenste kleur zit!
 


Vraag: Ik heb een probleem met mijn haar. Het is van nature bruin, maar door de jaren heen heb ik altijd mèches laten doen, zodat mijn haar nu eigenlijk enkel nog blond is, wat geelachtig. Telkens ik naar de kapster ga, trekt ze mèches bij, maar na één maand is mijn uitgroei al héél erg zichtbaar, zeker 2 à 3 cm. Ik zou nu mijn haar terug bruin willen en ik heb 2 soorten kleuring van L’Oréal gekocht in de drogisterij, namelijk lichtbruin en licht goudblond, want mijn haar heeft in de zomer ook van nature een warme goudbruine kleur.
 
Ik heb een hekel aan een rosse kleur; in mijn mèches zitten er echter ook rossige mèches, waardoor weet ik niet, maar mijn haar is niet meer mooi, groeit snel en ik loop er steeds slordig en warrig bij. Ik heb dun en fijn haar en zou in plaats van mèches eerder opteren voor een lichte permanent. Maar eerst wil ik terug naar mijn natuurlijke kleur. Mag ik dit proberen op mijn lichtblonde haar? Zal het niet groen uitslaan? Ik heb daar schrik voor.
 
Mijn haar is héél steil, ik verzorg het telkens goed na het wassen en föhn het zelf. Maar na enkele uren of 1 dag is het opnieuw lelijk. Vandaar dat ik eerst mijn natuurlijke kleur terug wil en daarna een wortelpermanent.

 
Antwoord: Omdat u al héél lang blond haar hebt, is uw haar heel poreus en droog en dus qua kleuren is het moeilijk om een lange houdbaarheid te creëren. De kleur gaat sneller vervagen. Ik zou adviseren om in plaats van highlights donkere (bruine) lowlights in het haar te brengen. Zo gaat u geleidelijk naar donker haar en zult u een beter resultaat hebben.
 
Mocht u het toch in één keer bruin willen, dan zou ik dit zeker bij een kapper laten doen. U kunt er namelijk niet zomaar een kleur opzetten. U moet het waarschijnlijk voorpigmenteren. Anders kan uw haar heel grauw uitslaan.
 


Vraag: Hebt u ooit al eens gehoord van een waterpermanent? Dit schijnt niet slecht te zijn voor je haar. Mijn vriendin wil graag langdurige volle krullen, zonder agressieve stoffen in het haar. Kunt u haar helpen?
 
Antwoord: Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van een waterpermanent gehoord. Zelf hebben wij een ammoniavrije permanent; die is zachter voor het haar en geeft wel een mooi en lang houdbaar resultaat. Het haar krijgt een mooie veerkracht, zoals je zelden ziet bij een permanent. Het resultaat is heel natuurlijk.
 


Vraag: Al heel lang wil ik iets anders met mijn haar. Ik heb altijd al krullen gewild. Mijn haar is van nature erg blond en dun/fijn. Alle kappers raden bij mij een permanent af, omdat het dan pluizig zou gaan worden. Hierdoor durf ik natuurlijk geen permanent te nemen.
 
Is het met mijn haartype echt niet mogelijk om krullen te laten zetten? De kappers zeggen wel dat ik met een krultang ook veel kan bereiken, maar dat is dan toch ook niet goed voor het haar? Bovendien heb ik geen tijd om doordeweeks ’s ochtends mijn haar te gaan krullen. Ik hoop dat u een oplossing weet!

 
Antwoord: Het is inderdaad heel vervelend als iets dat u al heel lang wil telkens wordt afgeraden. Het is voor ons van belang dat we eerst uw haar kunnen zien voordat we iets kunnen adviseren. Wij werken nu met een permanentvloeistof zonder ammonia die geschikt is voor dun en slap haar. Als u hiermee uw haar laat permanenten, dan blijft de kwaliteit van het haar veel beter en kunt u uw haar toch laten permanenten. Veel kappers hebben deze vloeistof niet en raden u daarom een permanent af!
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: LumenSt/Shutterstock