Haarsprokkels (76)

Vrouw met mooi lang haar, coltruitje en krullen
Foto: Shutterstock
Vraag: Is haarkleuring van Sebastian hardnekkig? Ik verf nu mijn haar met dit merk, maar ik heb een branderig gevoel op mijn hoofdhuid. Met een ander merk had ik daarvan nooit last. Ik heb blond haar, maar ben niet van nature blond. Zit in Sebastian iets anders dan bv. in Wella?
 
Antwoord: Wij verven niet met Sebastian in ons salon, dus kan ik niet zeggen hoe deze verf werkt. Ik kan wel zeggen dat – zeker bij een lichtere kleur – er andere pigmenten inzitten. Het kan dus zijn dat je gevoelig bent voor die pigmenten, waardoor het gaat prikken of branden. Dit kan wel verschillen per merk, dus wanneer je deze kleur wilt behouden, kan je misschien best eens een ander merk proberen.
 


Vraag: Ik zou willen weten wat het beste kapsel is voor mij. Ik ben 73 jaar en heb halflang grijs haar met iets donkerdere highlights. Ik zet nu carmenrollers every day en maak mijn haar daarna vrij los om zo een stijlvol kapsel te krijgen. Hebt u nog enkele leuke haartips voor mij? Mijn wens: een mooi halflang stylish kapsel te krijgen. Graag uw mening, met hartelijke dank vooraf.
 
Antwoord: Het is moeilijk om een goed advies via de computer te geven. Dit hangt namelijk af van uw gezichtsvorm en haarstructuur. Om genoeg volume en pit in uw kapsel te houden/krijgen, kunt u overwegen om enkele lagen in het haar te knippen. Hierdoor valt uw haar luchtig en meer stylish. U bent ook steeds welkom bij ons in het kapsalon voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Mijn haar was donkerbruin en ik besloot om langzaam terug te gaan naar mijn eigen haarkleur. Dit begon met highlights en zag er leuk uit, maar het moest lichter. Toen besloten ze om er een blondeerwassing over te doen. Nu is mijn haar oranjeblond. Wat kan ik nu het best doen? Mijn eigen haarkleur is donkerblond. Ik wil ongeveer deze kleur.
 
Antwoord: Om van donkerbruin een mooie kleur blond te maken, is de meest natuurlijke oplossing het plaatsen van highlights. Het duurt iets langer voordat het de gewenste kleur is voor je, maar je behoudt verschillende blondtinten in het haar, waardoor je blonde kleur natuurlijk blijft. Deze stap moet je een paar keer herhalen vooraleer het licht genoeg voor je is. Een blondeerwassing haalt niet genoeg warmte uit je haar.
 
Om je probleem nu zo goed mogelijk op te lossen, adviseer ik een verf die de warmte uit je haar haalt. Kies dus voor een koele tint. Laat dit wel door een kapper doen. Hier kan namelijk van alles onderuit komen. Daarna kan je de behandeling met highlights herhalen. Succes!
 


Vraag: Ik ben een man en heb dun en droog haar. Ik gebruik een beetje gel en daarna wax en soms ook nog enkele verstevigers. Dit gaat redelijk goed. Maar toch vraag ik me af wat nu echt goede tips kunnen zijn om het volume in mijn haar te behouden. En ik zou ook graag een wetlook hebben. Hoe doe ik dit?
 
Antwoord: Je kan voor volume al het best beginnen bij je shampoo en conditioner. Gebruik bv. de CHI Magnified Volume lijn. Deze lijn heeft ook een versteviging die veel volume geeft. Voor een wetlook bestaan er ook specifieke stylingproducten.
 


Vraag: Mijn dochter (blank, 13 jaar) heeft van nature krullend haar. Haar pony krult ook heel sterk (echte pijpenkrullen). Bestaat er een mogelijkheid om dit voor een langere periode rechter/gladder te krijgen? Met een föhn of stijltang lukt het wel, maar wanneer de luchtvochtigheid iets toeneemt, krult het haar opnieuw vanzelf. Ze wordt er regelmatig mee gepest, omdat het kleine pijpenkrullen zijn. Graag advies!
 
Antwoord: Natuurlijk kan dat. Wij werken met de CHI transformatie. Dit is een ammoniavrije behandeling, waarbij we het haar definitief steil kunnen maken. Deze behandeling moet uitgroeien. Je kan ervoor kiezen om het hele haar te doen, maar natuurlijk ook enkel de pony.
 


Vraag: Hallo, ik heb heel vettig haar, maar wat kan ik hieraan doen? Ik gebruik al een speciale shampoo voor vettig haar. Wanneer ik mijn haar vandaag was bv., dan is het morgen nog wel goed, maar de dag erop niet meer.
 
Antwoord: Het is inderdaad belangrijk om een shampoo tegen vet haar en tegen een vette hoofdhuid te gebruiken. Was je haar 2 keer en was daarbij ook goed je hoofdhuid. Spoel daarna je haar grondig uit. Wanneer er een beetje product in het haar blijft zitten, wordt het opnieuw snel vet. Bain Clarifiant uit de Spécifique lijn van Kérastase is heel goed tegen vet haar. Gebruik daarna altijd een conditioner, maar dan alleen in de punten, dus niet bij je aanzet of bij je hoofdhuid.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net