Haarsprokkels (2)

Kapster die advies geeft
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een dochter van 15 jaar, ze heeft van nature lichtblond haar. Nu heeft ze het een paar keer zwart geverfd. Ze wil het nu weer blond, liefst spierwit hebben. Wat kan ze het best doen en wat kan je verwachten? Ik ben met heel die situatie helemaal niet blij. Ze wil alweer zelf aan de slag, maar ik ben bang dat ze haar haar helemaal kapot maakt. Zelf zegt ze dat haar vriendinnen hun haar nu eens zwart en dan weer roodblond en roze hebben. Maar ik vind dit wel eng.
 
Antwoord: Zelf je haar blond verven met zwart als beginkleur is haast onmogelijk. Zo bekom je een oranje/gele kleur. En de kwaliteit van je haar zal er ook slechter op worden. Hier werken wij met een product dat je haar zo weinig mogelijk beschadigt en toch lichter kleurt. Deze behandeling kan je twee keer laten doen en daaroverheen dan highlights laten aanbrengen. Maar het haar echt witblond willen maken in één keer gaat helemaal niet.
 


Vraag: Ik heb krullend haar dat ongeveer 5 cm onder mijn schouders valt. Ik heb zo’n erge krullen dat er soms zelfs pijpenkrullen inzitten. De vorige keer heeft de kapper een soort model in mijn haar geknipt zodat het een beetje boller stond en het in een soort ruitje opdroogde. Maar aangezien mijn haar nu langer is, groeit dat model er uit en bovenaan mijn hoofd staat mijn haar normaal, maar onderaan loopt het wijd uit. Hoe kan ik mijn haar laten knippen zodat het weer iets boller wordt zonder dat het korter wordt? Ik wil immers mijn haar laten groeien.
 
Antwoord: Je zou je haar aan de bovenkant korter kunnen laten knippen, zodat er meer lagen in vallen. Zo valt het aan de onderkant minder vol. De punten aan de zijkanten en achterkant zou ik dan alleen even laten bijwerken, zodat je haar wel gezond blijft.
 


Vraag: Mijn tante van 80 jaar – een geweldig mens – heeft altijd een mooie bos lang grijs haar gehad en nu heeft de kapper het in haar ogen veel te kort geknipt! Ik ging op bezoek en had toen net een clip in mijn haar met een staart eraan en daar was ze erg van onder de indruk. Bestaat er ook een grijze versie van een “nep-paardenstaart”? Of moet je die speciaal laten maken? Mijn tante zou er in ieder geval heel erg gelukkig van worden!
 
Antwoord: Ik heb hier en daar wat rondgevraagd aan collega’s en zij denken dat er wel haarstukjes zijn in de kleur grijs. Maar ik weet niet waar ze die verkopen. Misschien kan je via internet hierachter komen.
 


Vraag: Mijn haar is van nature lichtbruin en nu heb ik het geblondeerd. Toch is mijn uitgroei wel wat geel. Indien ik ontkleur, moet ik dan nog eens een ander blond gebruiken?
 
Antwoord: Als je een warme blonde tint aanbrengt, wordt je uitgroei altijd wat warmer. Het beste wat je de volgende keer kunt doen is een natuurtint op je aanzet zetten. Hierdoor wordt je aanzet minder warm.
 


Vraag: Mijn haar is van nature tussen gematigd en donkerbruin. Ik heb er nu een lichtere kleur opgedaan met een koperglans en daar blonde mèches laten inzetten. Kan ik mijn eigen haarkleur terug bereiken via ontkleuring en indien dit zo is, moet ik die dan laten intrekken? Want het zijn 2 kleuren, hé! De kapper is echt veel te duur voor mij, kan jij mij dus advies geven?
 
Antwoord: Op het moment dat je je haar gaat ontkleuren, kom je niet op je eigen haarkleur uit. Je haar wordt alleen nog maar lichter. Je kunt beter een kleur opzetten die zoveel mogelijk je eigen haarkleur benadert.
 


Vraag: Ik ben een meisje van 15 met heel dik en veel haar. Hoe kan ik dit veranderen? Eender welk kapsel ik heb, staat dik en ik heb ook geen tijd om elke dag anderhalf uur mijn haar te föhnen. Als ik van de kapper kom, is mijn haar wel steil, maar als ik het terug was, zijn die steile haren weg en heb ik terug een grote bos haar. Ik heb maar een fijn gezicht en zou het fijn vinden als er iets bestaat waardoor ik “normaal” haar krijg.
 
Antwoord: Je kan je haar flink laten uitdunnen en als je je haar steilt, lijkt het altijd wat minder dik en vol. Verder kan je er weinig aan doen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net