Haarsprokkels (111)

Kapster met een gewone schaar en een uitdunschaar
 
Vraag: Enkele weken geleden heb ik mijn blonde haren in het donkerbruin/zwart geverfd. Maar wanneer ik het zo bekijk, mis ik mijn blonde lokken. Ik heb al enkele keren aan mijn kapster gevraagd of het mogelijk is om opnieuw blond te verven, maar zij beweert dat dit geleidelijk aan moet gebeuren, want dat mijn haar anders oranje zal worden. Ik wil zo snel mogelijk weer blond haar, maar hoe? Moet ik vragen om het te bleken tot het blond is, moet ik dit geleidelijk aan doen of is het nodig om mijn haar blond te laten kleuren?
 
Antwoord: Uw kapster heeft inderdaad gelijk wanneer ze zegt dat dit geleidelijk aan moet gebeuren. Dit kan niet in één keer, er zal dan te veel warmte vrijkomen, waardoor het haar inderdaad een oranje kleur kan krijgen. En dan enkele keren na elkaar ontkleuren is niet aan te raden voor de kwaliteit van uw haar. Dan wordt het erg beschadigd, wat zonde is.
 


Vraag: Ik heb nu ongeveer een jaar last van een steeds terugkerende klit onder in mijn haar, altijd rechtsachter op dezelfde plek. Ik heb vroeger mijn haar witblond gehad. Misschien is het daardoor beschadigd. Ik heb al verschillende antiklitproducten gebruikt en die helpen goed om de klit te doen verdwijnen, maar op het einde van de dag is die meestal al opnieuw terug. Het is geen klein dingetje, het is echt een grote knoop, soms lijkt het haast een dread te worden. Kan ik hier iets aan doen? Zo ja, wat dan? Of moet ik toch wachten tot mijn haar lang genoeg is om die uit te knippen? En helpt dit dan wel? Of krijg ik hem dan gewoon opnieuw in een ander stuk haar?
 
Antwoord: Klittend haar is inderdaad erg lastig. Het is belangrijk dat u wellicht meerdere malen per dag uw haar borstelt. Een klit kan ook ontstaan door een sjaal of ketting of iets dergelijks dat het haar in de nek doet bewegen. Sommige mensen hebben dit nogal snel. Zorg ervoor dat uw haar goed verzorgd en gevoed is en dat u een kleine borstel in uw tas hebt, om zo meerder malen het haar te borstelen. Dit zal zeker schelen. Bij de verzorging kunt u denken aan een leave-in conditioner. Die maakt het haar veel makkelijker doorkambaar.
 


Vraag: Ik ben 41 jaar en heb lang haar. Mijn natuurlijke haarkleur is kastanje- tot donkerbruin en ik heb ook donkere wenkbrauwen. Ik begin al redelijk grijs te worden. Mijn haar is ook erg vettig. Ik moet het elke dag wassen. Mijn haar heeft de neiging om veel te snel terug grijs te worden na het kleuren. Ik gebruik om de 2 à 3 weken kastanjebruine permanente kleuring, maar de grijze uitgroei valt na 3 weken telkens heel goed op. Wat zou ik nog kunnen doen met mijn haar?
 
Antwoord: Het is natuurlijk erg vervelend wanneer u al zo snel de uitgroei ziet. Komt het grijs echt doorheen de verf schijnen? Dan moet de verf aangepast worden naar grijs haar dat extra stug is om de verf op te pakken. Dit kan alleen een professionele kapper doen. Of valt de uitgroei te snel op? Dan zou u het haar kunnen lichter verven, zodat het verschil grijs/bruin kleiner wordt. Lichter verven zou ik ook enkel bij een professionele kapper laten doen.
 


Vraag: Soms bestel ik producten op uw site. Maar ik zit toch met een vraag. Mijn grijze haar wordt gauw geel. Wat kan ik hieraan doen? Ik gebruik ook wel zilvershampoo, maar als je die iedere keer moet gebruiken ... dan krijgt het haar ook een andere gloed, die ook niet moet overheersen. Hebt u misschien nog een andere oplossing? Indien ja, is er dan ook een proeftube of iets dergelijks?
 
Antwoord: Ons advies is om de zilvershampoo één keer in de week te gebruiken, 5 à 10 minuten te laten inwerken en daarna uit te spoelen. De zilvershampoo die we via de shop verkopen kunt u bij elke wasbeurt gebruiken omdat die verzorgend is. Gebruik eerst de zilvershampoo en was daarna uw haar met een verzorgende shampoo (2 keer wassen is wel te adviseren). Daarna gebruikt u een conditioner om de haarschubben te sluiten. Die behoudt de kleur langer en geeft het haar opnieuw glans.
 


Vraag: Ik heb een vraag over mijn hoofdhuid. Ik heb namelijk last van jeuk op mijn hoofdhuid. Wanneer ik mijn haar een dag niet heb gewassen, dan begint mijn hoofdhuid erg te jeuken. Ik heb veel shampoos gebruikt, maar ik kom er niet vanaf. Is hier misschien een ander middel voor of een speciale shampoo?
 
Antwoord: Uw probleem met uw hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan dat u reageert op werkstoffen die in de shampoo zitten. Dit kan betekenen dat u een shampoo moet kiezen voor gevoelige hoofdhuid. Daarnaast kan het zo zijn dat u uw shampoo niet goed uitspoelt, waardoor die gaat irriteren. Probeer het haar echt grondig na te spoelen en gebruik niet te veel shampoo in één keer. Was het haar liever 2 keer. De tweede keer zal het beter schuimen dan dat u het één keer wast met te veel shampoo, die u dan bovendien moeilijk uitgespoeld krijgt.
 
Jeuk kan ook afkomstig zijn van een te vette hoofdhuid. Dit kunt u met een speciale shampoo makkelijk onderdrukken. Ik zou u willen adviseren om langs te gaan bij een professionele haarstilist.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: New Africa/Shutterstock