Haarsprokkels (101)

Kapster met schaar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb van nature blond haar dat steeds donkerder wordt. Daarom laat ik al een paar jaar highlights zetten, om de 2 à 3 maanden. Nu heb ik gisteren lowlights laten zetten, omdat mijn haar door de zon erg gebleekt is. Mijn kapster heeft mijn uitgroei behandeld met highlights en de rest van het haar ingezet met lowlights. Ik vind het alleen veel te donker geworden. Het is een beetje peper en zoutachtig.
 
Ik vraag me af of ik er alsnog highlights extra kan doorheen zetten om zo de blonde gloed terug te krijgen. Of worden het dan allemaal strepen? Ik wil het namelijk wel natuurlijk houden, maar ik vind deze kleur niet bij me passen. Blond staat me naar mijn idee beter.

 
Antwoord: Je kan ervoor kiezen om er weer highlights door te zetten. Verzorg je haar dan wel optimaal, omdat het dan vrij kort na elkaar gekleurd is. Denk daarbij aan een verzorgend masker en een verzorgende shampoo en zijde, de CHI Silk Infusion.
 


Vraag: Ik heb mijn haar nu sinds vorig jaar december ongeveer 4 keer chocoladebruin geverfd. Nu wil ik mijn eigen haarkleur terug; die is donkerblond. De bruine verf is al heel wat lichter geworden. Hoe kan ik nu het best teruggaan naar blond? Kan dit zelf doen: ontkleuren, verven? Mijn haar is dik en redelijk lang.
 
Antwoord: Dit is altijd moeilijk te zeggen. Ontkleuren is niet de meest ideale methode, omdat je het haar daarbij beschadigt. Eén keer is niet zo erg, maar dat zal niet voldoende zijn. Wij werken ook met een Reset Color. Dit is een product dat de kunstmatige kleurpigmenten uit het haar haalt, op een milde manier. Deze techniek werkt het best wanneer we een kleuring die we zelf plaatsen, “resetten” met dit product. Jij bent niet hier geverfd, dus kunnen we niet goed zeggen wat het voor jou zal doen.
 


Vraag: Ik loop al heel lang rond met een aantal vragen over mijn haar. Rond mijn 15de had ik eigenlijk een leuke grove slag in mijn haar: bovenaan was het redelijk steil en langs onder had het lekker veel slag en krul. Na verloop van tijd ging de slag eruit en werd mijn haar steeds steiler. Ook heb ik een pony gehad en ongeveer 2 maanden mijn haar geföhnd. Ik vond de slag ook eerst helemaal niet mooi en vaak kammen was een routine geworden.
 
Nu ik 18 ben, heb ik last van dun haar dat flets langs mijn hoofd hangt en redelijk snel vet wordt. Ik heb allerlei zaken geprobeerd en ook de Yes To Tomatoes Volumizing Shampoo, maar na een tijdje werd mijn haar slap. Ik gebruik nu Herbal It’s a Curl Thing en daarna crème tegen gespleten haarpunten en ik moet zeggen dat mijn slag een beetje terugkomt. Maar na één dag hangt mijn haar alweer slap en wordt het weer vettig. Wat kan ik doen? Wanneer ik 5 minuten buiten loop, klit mijn haar reeds en is het heel dun. Ik draag mijn haar op één lengte bij mijn oksels met de voorste lokken tot mijn nek (ze moeten nog groeien door de pony).
 
Ik wil geen laagjes meer en liever ook geen pony, want die wordt snel vet! Ik wil graag mijn haar tot over mijn borsten op één lengte, maar dan niet dat het zo plat langs mijn gezicht hangt. Producten om te straightenen zijn niets voor mij. Ik kan er niet mee overweg en volumeproducten werken totaal niet. Daarbij komt nog dat ik geen groot budget heb voor producten.

 
Antwoord: Als je wat méér volume wil en je slag terug wil, dan zou ik toch laagjes laten knippen door de lengtes van je haar. Veel lagen zorgen voor een verdeeld gewicht en daardoor méér volume. Je slag zal ook beter blijven zitten. Met producten kan je nu niet veel doen. Pas wanneer er lagen in geknipt zijn, kan je verder. Ik zou je dan de Crazy curl van J Beverly Hills adviseren.
 


Vraag: Ik zou willen weten of ik thuis mijn krullende pony kan straightenen met permanentvloeistof. De rest van mijn haar is steil. Indien ja, hoe kan ik dit dan het best doen?
 
Antwoord: Met een permanentvloeistof moet je dit niet doen. Je kan het best je haar dagelijks even straightenen met de stijltang van CHI of het haar definitief steil laten maken. Dit kunnen wij in het salon doen dmv de CHI transformatie behandeling. Die kan alleen door een specialist worden uitgevoerd, dus is die niet bestemd voor thuisgebruik. Dan is je haar definitief steil en moet het er echt uitgroeien.
 


Vraag: Ik ben een meisje van 15 jaar. Mijn haar reikt tot onder mijn middel. Op dit moment heb ik een schuine zijlijn die nu echt wel lang is. Ik denk eraan om een pony te laten knippen, maar ik weet niet of die mij mooi zal staan, aangezien ik niet wil dat mijn haar langs achter wordt kort geknipt. Mijn moeder zegt dat ik het aan de zijkanten kort moet laten knippen, zodat het mooi valt. Maar is het dan nog mooi wanneer ik het in een staartje doe of opsteek?
 
Antwoord: Ik denk niet dat ik laagjes in je zijkant zou knippen, omdat je dan ook altijd wat van de achterkant moet afknippen. Ik zou gewoon de pony knippen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net