Haarsprokkels (28)

Haar dat grijs aan het worden is
 
Vraag: Welke verschillende wikkeltechnieken bestaan er? Hebt u daar informatie over?
 
Antwoord: De technieken zijn 9-vaks, bouwsteensgewijs en waaierwikkeling. Deze technieken worden allemaal ingezet d.m.v. dunne passés op te nemen in het haar en hier de wikkel in te draaien.
 


Vraag: Is het mogelijk dat zonder gebruik van kleurshampoo of middelen (in ieder geval shampoo waarop dit niet vermeld staat) grijs haar (niet plaatselijk, maar over het hele hoofd bij donker haar) weer de originele kleur kan terugkrijgen? Kan dit na een periode van stress? Dat het haar zodra de stress verdwenen is de kleur terugkrijgt?
 
Antwoord: Wanneer je haar eenmaal grijs is, kan je het enkel door middel van een verf opnieuw in de originele kleur krijgen. Op geen enkele andere manier kan dit.
 


Vraag: Ik heb sinds anderhalve maand voornamelijk aan één kant van mijn hoofd vet haar, namelijk aan de achterkant van het hoofd. Na het douchen blijft het haar aan die kant klammig. Aan de andere kant is het minder erg. Ook is mijn haar heel snel vettig (binnen de 2 dagen) en dan vooral bovenop mijn hoofd. Ik heb aan de vettige kant ook méér haaruitval.
 
Een jaar geleden heb ik op mijn achterhoofd een schilferachtig plekje gehad dat door de arts behandeld werd met een lotion. Anderhalve maand geleden begon het opnieuw een beetje en ik heb gelijk weer de lotion gebruikt; het plekje is weg, maar ik heb nog steeds vettig haar. Ik maak me er best een beetje zorgen over. Ik verzorg mijn haar steeds goed en heb normaal gesproken mooi haar.

 
Antwoord: Je zou kunnen proberen om je haar te wassen en te verzorgen met de producten van CHI Organics. Deze lijn is totaal organisch en gebaseerd op olijfolie. De producten maken het haar niet vettig, verzwaren het niet, maar reinigen het goed en verzorgen het daarna optimaal. Deze lijn is mild voor de hoofdhuid, zodat u daar niet opnieuw problemen mee krijgt. Deze lijn kunt u bestellen via de webshop johnbeerens.com
 


Vraag: Ik ben van lang zwart haar naar kort witblond haar gegaan (op 9 april). Het is 4 keer geverfd binnen de 2 weken en was redelijk droog. Nu is mijn haar opnieuw op lengte en inmiddels alweer bruin en zwart geverfd. Ik heb dik haar met slag en de laatste halve centimeter is droog. Ik straighten mijn haar (misschien 4 à 5 keer in de maand) en dat gaat heel moeilijk. De stijltang gaat nogal ruw over het haar heen. Ik gebruik L’Oréal Hot Straight voordat ik begin en ik condition mijn haar 2 keer in de week met Guhl Hair Repair Masker met extra veel amandelolie.
 
Ik heb op deze site artikels gelezen over permanent straightenen en wil dit gaan proberen. Wordt het aangeraden om naar een haarstylist te gaan en alle droge/dode punten/plukken te laten afknippen en daarna het haar een bepaalde tijd te verzorgen en dan pas permanent te straightenen? Ik ben radeloos, help!

 
Antwoord: Het is belangrijk om minimum een maand vóór de behandeling je haar te verzorgen met Infra shampoo, Infra treatment, Keratine mist en CHI Silk infusion. Die producten herstellen het haar helemaal van binnenuit. Wanneer je het haar daarna definitief laat straightenen, zal het eindresultaat optimaal zijn.
 
Ik zou er wel voor kiezen om na de behandeling de droge punten te laten afknippen. Dit is inbegrepen in de behandeling. De verzorgende producten kan je uiteraard na de behandeling blijven gebruiken. De verzorging heb je na de behandeling uiteraard ook nodig.
 
Je bent steeds van harte welkom in de haarstudio voor een geheel vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek over deze behandeling. We kunnen je dan alles laten zien en uitleggen en we kunnen naar de kwaliteit van jouw haar kijken en bepalen welk resultaat je mag verwachten.
 


Vraag: Kan ik volumemousse beter op nat of op droog haar aanbrengen? Ik heb fijn en vrij dun haar. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haar de hele dag volume heeft?
 
Antwoord: Volumemousse kan je het best op handdoekdroog haar aanbrengen. Wat je zou kunnen doen is in plaats van een mousse een volumespray gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je het product op de juiste plaats, bij de aanzet, kan aanbrengen. Hierdoor worden de punten niet zwaar en hou je dus de hele dag je volume. Wij gebruiken daarvoor de volume booster van CHI van Farouk Systems USA.
 
Je bent steeds van harte welkom in de haarstudio voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek, zodat we je alles kunnen laten zien. Uiteraard zijn de producten ook verkrijgbaar op johnbeerens.com Daar kan je alle info over de producten terugvinden en kan je ervoor kiezen de producten te bestellen en te laten thuisbezorgen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kues/Shutterstock