Haarsprokkels (80)

Warmwaterrollers
 
Vraag: Sinds enige tijd straighten ik mijn haar. Zodra ik naar buiten ga, vooral dan in de zomer, verandert mijn steile haar weer in krullen of gaat het naar buiten staan. Ik verzorg mijn haar goed met de juiste shampoo en conditioner en daarnaast gebruik ik ook nog een serum. Mijn vraag is: kan het type stijltang ook een rol spelen? Ik heb op dit ogenblik een Babyliss wet & dry.
 
Antwoord: Ja, dit scheelt zeker. De CHI Iron van Farouk Systems USA bevat het CHI 44 Ceramic system, wat ervoor zorgt dat je haar optimaal wordt verzorgd en beschermd, zolang je ook zijde van CHI gebruikt, namelijk de CHI Silk Infusion.
 


Vraag: Ik ben deze week bij de kapper geweest om van donker naar blond te gaan. Mijn kleur had eigenlijk wit moeten worden, maar ik ben nu lichtgeel. Volgens mijn kapper word ik na een week of twee wit, op voorwaarde dat ik mijn haar veel was. Klopt dit? Wat kan ik nu anders nog doen om toch het witte resultaat te bekomen?
 
Antwoord: Wanneer je je haar wast met een speciale shampoo die het geel uit je haar haalt, wordt je kleur wel lichter, maar nooit van geel naar wit. Daarvoor moet je het echt nog een keer kleuren.
 


Vraag: Ik werk tussen rokers. Kan mijn haar hierdoor beschadigd raken?
 
Antwoord: Rook is nooit goed, maar zolang je zelf niet rookt, zullen je eigen haar en je eigen huid niet snel beschadigd raken. Bescherm en verzorg je haar goed, dan zal je er geen nadelen van ondervinden, behalve dan de nare geur. Gebruik daarvoor de After Party van Tigi, dan is ook dat nadeel verleden tijd.
 


Vraag: Mijn vraag gaat over permanenten. Om even te verduidelijken: ik ben van Aziatische afkomst; ik weet niet of mijn type haar algemeen geldt, maar ik heb vrij lang haar en ik denk ook dat het dik is. Ik wil mijn haar graag permanenten, het liefst helemaal, of anders half (dus eerst steil en dan komen de krullen). Ik heb vroeger al eens mijn haar laten permanenten, maar dit is niet goed afgelopen. De krullen waren te groot en mijn haar zag er kroezig uit.
 
Gelukkig is mijn haar nu opnieuw normaal, maar wel met gespleten punten. Maar het glanst evenveel als vroeger. De kapper die mijn haar had gepermanent, was overigens niet een officiŽle kapper. Mijn vraag is dus: is het wel verstandig om mijn haar nog een keer te laten permanenten?

 
Antwoord: Wij permanenten met CHI. Die techniek is ammoniavrij en dus heel mild voor je haar. Wat dat betreft, zou het dus kunnen. Maar onze voorkeur gaat toch uit naar een adviesgesprek. Zo kunnen we horen wat je graag wil en kunnen wij adviseren wat met jouw haar kan, omdat we dan ook je haar kunnen zien.
 


Vraag: Mijn vrouw wil graag weten waar zij warmwaterrollers kan kopen. Wij zijn woonachtig in Amsterdam.
 
Antwoord: Er bestaan watergolfrollers en warme carmensets. Die zijn te verkrijgen bij een kapperszaak. Ik kan zo niet direct zeggen waar precies in Amsterdam. Misschien is het beter om bij een kapsalon in Amsterdam te informeren.
 


Vraag: Ik heb van nature bruin haar, maar heb mijn haar ooit zwart geverfd met een soort hennaproduct. Het heet Bigen en je kan het bij de Toko halen. Dat is er nu voor de helft uitgegroeid, dus heb ik tot de helft bruin haar en de rest is nog zwart. Graag wil ik mijn haren voor de zomer licht hebben. Maar wanneer ik ga ontkleuren, krijg ik dan 2 verschillende kleuren? Ik zat eigenlijk eerst aan highlights te denken, maar dan krijg ik nog tot de helft lichter dan wat zwart is geweest.
 
Wat kan ik nu het best doen? Ooit heb ik geprobeerd om op zwart geverfd haar met ontkleuring te verven en toen kwam er oranje/geel uit. Ik wil echt heel graag mijn haren donkerblond/lichtbruin hebben. Dus heb ik er eigenlijk wel alles voor over.

 
Antwoord: Wij werken hier in het salon met een product dat de natuurlijke kleurpigmenten uit het haar haalt en zo je haar lichter maakt. Het is wel altijd moeilijk om te zeggen hoe je haar hier onderuit zal komen, zeker wanneer je het met henna hebt gekleurd.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Syda Productions/Shutterstock