Haarsprokkels (16)

In laagjes geknipt haar en een glad boesje uit zijde
 
Vraag: Ik heb mijn lichtblonde haar één tint donkerder willen verven. Hierbij werd het veel donkerder dan verwacht. Kan ik het opnieuw kleuren met hetzelfde merk kleuring, maar dan een tint lichter?
 
Antwoord: Je kan geen tint lichter kleuren, je haar moet geblondeerd worden, met highlights. Elke keer wordt je haar dan een stukje lichter. Dit is ook het beste voor je haar. Je kleurt met highlights namelijk maar een paar plukken van het haar en de rest laat je met rust. Wanneer je een paar keer met highlights gekleurd hebt, is je haar een stuk lichter geworden en dan kan je naar wens nog een keer kleuren, maar dan met een egale lichtere kleur.
 


Vraag: Ik heb krullend haar in laagjes. Het probleem is alleen dat er op sommige plaatsen méér krul is dan op andere plaatsen. Ik heb bijvoorbeeld boven op het hoofd alleen een klein beetje slag, maar langs onder krult het juist heel erg en zitten er ook een paar pijpenkrullen tussen. Ik vind het er raar uitzien. Het lijkt alsof de bovenste laag van mijn haar te zwaar is.
 
Daarom zou ik het liefst de bovenste laag heel kort knippen, maar er is dan ook een grote kans dat het er dun en sprieterig gaat uitzien, omdat ik de rest van mijn haar wel gewoon lang wil houden (net over de schouders) en bovendien is het dan lastig in een staart te doen en moet je al die losse plukjes met spelden vastzetten. Als ik mijn haar los heb, ziet het er “breed” uit. Er zit in de breedte veel volume in. Maar ik wil volume langs boven en dan de rest van het haar wat rechter naar beneden. Van het bolle effect dat ik nu heb, krijg ik een rond hoofd.
 
Mijn vraag is dus hoe ik mijn haar het best kan laten knippen. Zijn er verschillende manieren om het haar in laagjes te knippen? Kunt u mij daar een overzicht van geven? Nog iets: mijn krullen gaan er snel uit. Als ik de volgende dag wakker word, zitten er vaak veel steile plukjes tussen mijn haar. Maar ik denk dat dat komt doordat ik veel aan mijn haar draai en dus eigenlijk de krullen uittrek.

 
Antwoord: Je kan je bovenste lagen heus wel wat korter knippen, zodat je meer volume krijgt bovenop. Je hoeft je haar natuurlijk niet meteen heel kort te knippen. Als je de bovenste lagen iets meer effileert (uitdunt), dan zal het vanzelf meer gaan krullen. Je kan altijd eens langskomen in de haarstudio voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij kunnen dan ook jouw haar zien en je een beter en passend advies geven.
 


Vraag: Hallo, ik ga binnenkort mijn haar laten knippen en dan zou ik het graag wat korter willen. Nu heb ik haar tot op de schouders en daar ben ik niet zo blij mee. Het probleem is dat ik nogal behoorlijk last heb van een onderkin. Mijn vraag is: zijn er korte kapsels die ervoor zorgen dat die onderkin een beetje “gecamoufleerd” wordt? Ik ben bijna 15 en heb ’s ochtends niet zo heel veel tijd om mijn haar goed te doen, hooguit een kwartiertje. Ik zou dus een vlot kapsel willen.
 
Antwoord: Je haar korter knippen kan natuurlijk altijd, alleen moet je ervoor zorgen dat het vrouwelijk blijft. Is een boblijn geen goed idee? Tegenwoordig is het heel trendy om de bob in de nek wat korter te knippen en dan langer te laten uitlopen naar voor toe. Dit is een pittig kapsel dat zeker de aandacht afleidt van je “onderkin”.
 


Vraag: Ik heb mijn haar reeds een aantal jaar na elkaar zwart geverfd en behalve mijn uitgroei blijft de rest van mijn haar gewoon altijd zwart. Ik zou heel graag eens een andere kleur willen, maar wat ik ook probeer, niets lukt. Ik krijg geen andere kleur en ook highlights mislukken. De kapper vertelde mij dat ik mijn haar wel kan ontkleuren, maar dat dit erg langzaam gaat en wel jaren kan duren. Is er geen mogelijkheid om ooit nog eens iets anders te hebben? Ik heb erg lang haar en voel er niets voor om het te laten uitgroeien; dat zou jaren duren!
 
Antwoord: We hebben een product dat zoveel mogelijk kunstmatige kleurpigmenten uit het haar haalt. Dit product is niet schadelijk en kan maximaal 2 keer worden aangebracht. Welke kleur er dan onderuit komt is moeilijk vooraf te zeggen. Het is meestal niet helemaal je eigen kleur. Dit hangt van veel zaken af. Daarom kan het zijn dat er na deze reset nog een andere kleur moet worden opgezet of dat er juist highlights in je haar moeten om je kleur dan precies naar wens te maken. Andere mogelijkheden zijn erg moeilijk. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek in de haarstudio, we kunnen je dan alles laten zien en uitleggen.
 


Vraag: Ik wil mijn haar permanent laten straightenen. Maar kan je daarna nog volume in je haar brengen zodat het niet helemaal steil is?
 
Antwoord: Wanneer je de CHI transformatiebehandeling laat doen, dan gebeurt dat met verschillende vloeistoffen (2) aangepast aan je haartype en –kwaliteit. Beide vloeistoffen worden op steil haar aangebracht en zo plat mogelijk op je hoofdhuid. Het kan dus zijn dat je haar wat platter zit de eerste periode. Maar je kan er steeds volume blijven in föhnen. De transformatie haalt de slag uit je haar, maar niet het volume. Steil haar heeft minder volume uit zichzelf, maar je kan het er zeker in föhnen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Instryktor/Shutterstock