Haarsprokkels (69)

Meisje met droog haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben een meisje van 21 jaar en heb een probleem. Mijn haar is droog en ziet er niet al te gezond uit. Ik gebruik shampoos voor droog haar, maar die helpen niet. Wat kan ik doen?
 
Antwoord: Ik adviseer om de CHI Nourish lijn te gebruiken. Deze lijn bestaat uit een shampoo en een masker. Deze producten bevatten veel zijde en verzorgende werkstoffen die je haar herstellen, opnieuw doen glanzen en ervoor zorgen dat het zacht aanvoelt.
 


Vraag: Ik heb de laatste tijd veel last van vettig haar en dit in periodes. Ik heb al geprobeerd om te achterhalen of deze periodes te maken hebben met bepaalde factoren, maar ik heb de achterliggende oorzaken nog niet gevonden. Ik ben 17 jaar, maar heb nooit echt last gehad van de vettige huid die kenmerkend is voor de pubertijd. Ik denk dus niet dat het iets te maken heeft met mijn pubertijd. Mijn tweelingzus heeft er ook geen last van.
 
Ik zal eerst even mijn haartype omschrijven. Ik heb fijn, donkerblond, halflang haar. Het is erg moeilijk om volume te creëren. Mijn pony blijft nooit liggen, omdat die zo fijn is en altijd naar beneden hangt. Ik heb mijn haar nog nooit geverfd. Ik heb nooit veel haarlak gebruikt of mijn haar gesteild. Heel beschadigd kan het dus niet zijn. Het begon 2 jaar geleden, toen kreeg ik opeens erg last van vettig haar. Normaal waste ik mijn haar om de 2 dagen, maar plots begon mijn haar de 2e dag érg vettig te worden. Ik moest het om de dag wassen. Mijn mama zei dat dit niet goed was, dus deed ik het niet. Ik probeer er de eerste dag zoveel mogelijk uit te blijven. Zo stoor ik mijn huid en talgklieren niet te veel. Ik heb verschillende shampoos gekocht: apotheek, kapperszaak… , maar ze helpen niet echt.
 
Wanneer ik de eerste dag heel weinig aan mijn haar kwam, was het de 2e dag nog deftig. Het ging toen een tijdje beter. Plots was het de 2e dag weeral vettig, ook al kwam ik er niet veel aan. Ik had niet speciaal last van méér stress, heb ook nooit acne op mijn huid. Heel vreemd. Zo gaat het nu al 2 jaar met ups en downs. Ik weet écht niet meer wat te doen, want de laatste tijd is het zo erg dat ik mijn haar bijna om de dag moet wassen. Zelfs de apotheekshampoos lijken niet te helpen. Wanneer ik mijn haar dan was, is het futloos en ultrafijn en kan ik er niets mee doen. Volumegevende sprays helpen niet of weinig. De 2e dag is het erg vettig (vooral dan achteraan). Vooraan merk je er niets van. Weet u soms raad voor dit ongelukkige meisje?

 
Antwoord: Ik zou je adviseren om de Divalent shampoo van Kerastase te gebruiken. Die vermindert de talgproductie op de hoofdhuid en verzorgt de droge punten. Als treatment zou ik enkel in de punten (niet op de hoofdhuid, want dan wordt die net vet) de Volumizer masque van Kerastase gebruiken. Die maakt het haar luchtig en geeft het meer volume. En dan de Volume foam spray van CHI vooraleer je gaat föhnen.
 
Zorg ervoor dat je tijdens het wassen van je haar ook je hoofdhuid goed wast met de shampoo. Wanneer die namelijk vettig blijft, is je haar ook heel snel weer vettig.
 


Vraag: Waarom vervaagt haarverf op grijs haar sneller?
 
Antwoord: Grijs is natuurlijk geen kleur, waardoor een kleur die op een grijze ondergrond wordt gezet net zo snel terugloopt als op een andere ondergrond, maar bij een grijze ondergrond zie je sneller de lichte kleur erdoorheen komen. Wanneer je een donkere kleur op een donkere achtergrond zet, loopt de kleur ook terug, maar met de donkere ondergrond valt dat minder op.
 
Je kan dit wel voorkomen door een kleurconditioner in de kleur van je geverfde haar te gebruiken na elke wasbeurt. Die geeft elke keer een aantal kleurpigmenten af, waardoor je kleur veel minder snel terugloopt. De kleurconditioner die wij daar veel voor gebruiken is van CHI Organics. Er bestaan veel verschillende kleuren in dit assortiment.
 


Vraag: Ik heb dik, donker, golvend/krullend haar. Wanneer ik mijn haar wil laten groeien, wordt het te zwaar, waardoor mijn krullen snel uitzakken. Wat kan ik doen om wel de lengte te behouden, maar ook mijn krullen?
 
Antwoord: Dit heeft alles te maken met hoe het haar wordt geknipt. Wanneer je het wat méér in lagen knipt, valt het mooier en heb je een luchtig kapsel, waardoor je krullen ook mooier in model blijven zitten en beter vallen.
 


Vraag: Volgende week is er een gala in mijn school. Mijn vraag is: hoe kan je een leuk galakapsel maken voor iemand met lang, dik haar? Welke benodigdheden heb je daar precies voor nodig? En hoe werk je met krulspelden?
 
Antwoord: Ik zou je adviseren om een krultang te gebruiken, die in te draaien en daarna je haar eventueel nog wat losjes op te steken. Hiervoor zou ik de CHI Curling Iron gebruiken. Je kan op verschillende manieren een galakapsel creëren. Misschien vind je de krul alleen al voldoende en feestelijk genoeg. Opsteken kan al heel makkelijk. Je moet een beetje durven en het is een kwestie van doen. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind ver.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net