Haarsprokkels (13)

Jonge vrouw die problemen heeft met haar haren
 
Vraag: Ik heb op de achterkant van mijn hoofd een hele vervelende kruin. Het lijkt net alsof ik een kale plek op mijn achterhoofd heb. Ik heb mijn lange haar al in laagjes laten knippen in de hoop dat het dan beter zou blijven zitten, maar niet dus.
 
Wanneer ik mijn haar vast doe, valt het natuurlijk niet op, maar ik draag mijn haar het liefst los. Hoe ik het ook ga stylen, wat ik er ook insmeer, niets blijft zitten en telkens weer heb ik die kale plek op mijn achterhoofd. Heb jij een oplossing voor dit probleem? Misschien een bepaalde techniek van knippen?

 
Antwoord: Kruinen zijn inderdaad erg vervelend. Bij het knippen kan je er rekening mee houden dat je de lagen bij de kruin iets langer houdt. Hoe korter je de lagen knipt, hoe minder zwaar je haar valt en dus zal je je kruin zien. Wanneer je de lagen dus wat langer houdt, valt je haar zwaarder en blijft je kruin mooi dicht liggen. Ook helpt het om het gebied rond je kruin een beetje te touperen, hierdoor valt je kruin ook niet open. Natuurlijk kan je ook bij ons langskomen voor vrijblijvend advies. Succes ermee!
 


Vraag: Ik heb een vraag over het haar van mijn dochter van 25. Ze was steeds blond, maar toen is ze naar heel donker gegaan, wat haar best wel leuk stond. Een week geleden is ze model geweest voor Fudge. Daar hebben ze een leuke bob geknipt, maar haar haar is nu heel erg rood.
 
Ik denk dat ze er niet erg blij mee is. Hoe zou ze dit op korte termijn kunnen veranderen? Diep in haar hart zou ze weer naar blond willen, denk ik. Nu zitten er 3 verschillende kleuren rood in haar haar (ze noemen dit een triangle, geloof ik)

 
Antwoord: Van rood naar blond gaan is erg moeilijk. Het mooiste zou zijn bruin als basiskleur en dan daarin highlights. Door steeds méér highlights aan te brengen bij iedere kleurbehandeling wordt je haar steeds blonder. Je hebt wel even geduld nodig. Op deze manier is het het best voor de kwaliteit van je haar en heb je ook het mooiste resultaat.
 


Vraag: Ik heb een paar vraagjes …
 
- Ik heb erg pluizig haar, wat kan ik daaraan doen?
 
- Wat kan je aan roos doen? Ik heb van de dokter varkensvet gehad.
 
- Kennen jullie shampoo/crèmespoeling met lanoline?
 
- Ik wil mijn haar permanenten, maar ik heb last van roos en pluizig haar, is dat dan wel verstandig?

 
Antwoord: Pluizig haar is vaak ook niet zo sterk. Via de mail kan ik je haar echter niet zien, dus kan ik ook niet zo goed advies geven over een permanent. Pluizig haar kan je tegengaan door het goed te verzorgen met een shampoo en een conditioner.
 
Smoothing Shampoo en Conditioner zijn hiervoor speciaal bestemd omdat ze de haarstructuur rustig maken en het haar goed verzorgen, zodat het gezonder wordt en minder gaat pluizen. Een antiroosshampoo werkt vaak goed tegen roos, maar je haar wordt er wel erg stug en droog door. Gebruik die shampoo dan alleen als je roos hebt. Een shampoo of crèmespoeling met lanoline kennen we helaas niet.
 


Vraag: Ik heb van nature rood tot roodbruin haar en ik zou het willen verven. Welke kleur kies ik dan het best? Blond vind ik erg mooi, maar hoe doe ik dit? Bruin vind ik ook mooi, maar hoe krijg ik dit voor mekaar zonder dat er dan roodtinten in mijn haar zitten?
 
Antwoord: Wanneer je van nature rood of roodbruin haar hebt, is het erg moeilijk om de warmte van deze kleur uit je haar te halen. Je kunt namelijk nooit lichter verven. Als je echt lichter wilt, zal je steeds moeten blonderen. Ik zou je adviseren om toch voor de donkere kleur te kiezen. Wat je wel moet weten is dat de bruintint altijd warm zal blijven. Je kan steeds een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Ik heb een vraag over permanenten. Ik heb van nature fijn, kroezend haar, recht geknipt op kinlengte met een klein beetje laagjes en ik heb een langwerpig gezicht. Nu ik wat ouder word, is mijn haar wat dunner en slapper geworden. Eigenlijk moet ik het elke dag wassen om wat volume te krijgen. Een nachtje slapen en het lijkt op uitgeplozen touw … Kan ik een permanent nemen voor wat meer “echte” krul i.p.v. kroes en wat volume? Welke permanent raadt u me dan aan? En lijkt mijn huidige model u oké?
 
Antwoord: Het is steeds moeilijk te zeggen wat het resultaat zal zijn. Het zal een kwestie zijn van proberen. Het kan zijn dat de permanent niets met het haar doet, maar de kans is ook groot dat de kroezige haren mooie krullen worden. Wel raden wij aan om dit met een milde en zachte permanentvloeistof te doen. Wij gebruiken de permanent van CHI, die is ammoniavrij en erg verzorgend en dus zacht voor je haar. Het vochtgehalte van je haar wordt op peil gehouden, waardoor je een mooie krul overhoudt, die elastisch is en niet kroest.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Alphaspirit/Shutterstock