Haarsprokkels (26)

Lang haar dat snel groeit
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb zonet mijn haar zelf gekleurd, dit doe ik al jaren, maar dit keer ben ik niet zorgvuldig genoeg geweest met het verwijderen van haarverf op mijn gezichtshuid en nu – na het wassen – zie je nog steeds wat bruinachtige vlekken. Met een watje en make-up remover krijg ik de vlekken niet weg. Hebben jullie tips?
 
Antwoord: Het is perfect mogelijk om vlekken van haarverf te verwijderen. Je kan eens proberen met een gezichtsscrub. En een oude truc is om een nat watje met wat as van een sigaret te bedekken en dat over de verf heen te halen. Dit klinkt niet al te fris, maar het werkt wel.
 


Vraag: Ik heb extensions gekocht die je moet aannaaien. Mijn zus wil het doen, maar ze heeft geen idee hoe ze er moet aan beginnen. Kunt u wat uitleg geven?
 
Antwoord: Je moet je eigen haar met kleine vlechten invlechten en dan moet je met naald en draad de matten strak op de huid in de vlecht naaien.
 


Vraag: Ik heb een paar maanden geleden mijn haar ontkleurd omdat het té donker was geworden, maar sindsdien is mijn haar enkele dagen nadat ik het verf veel lichter dan het zou moeten zijn (ik wil het karamelbruin, maar na een paar dagen is het middenblond). Wat kan ik hieraan doen?
 
Antwoord: Omdat je haar toen zo licht is geweest, kan de donkere kleur die jij er wilt opzetten, niet goed hechten. Hoe vaker jij die kleur zal gebruiken, hoe langer de kleur zal donker blijven. Als je het haar vaker donkerder verft, stapelt de kleur zich op en blijft die langer zitten. Je kunt eventueel ook een kleurconditioner gebruiken om de kleur mooi te houden.
 


Vraag: Kan ik mijn haar beter vóór of na de vakantie blonderen?
 
Antwoord: Wanneer je het haar vóór de vakantie blondeert, dan zal het in de zon nog lichter worden. Als ik jou was, zou ik het na de vakantie blonderen. Dan heb je de minste kans dat het nog veel lichter wordt.
 


Vraag: Ik zou graag willen weten als het waar is dat het haar (bij bepaalde mensen) “stopt” met groeien op een bepaalde lengte. Ik heb krullend haar en het lijkt maar niet verder dan tot mijn schouders te willen groeien. Is zoiets genetisch bepaald?
 
Antwoord: Je haar kan in 3 verschillende fases zitten: rust-, overgangs- en groeifase. Wanneer het haar in de rustfase zit, groeit het niet. Van buiten kan je niet zien in welke fase je haar zit. Het is bij iedereen verschillend hoelang een fase precies duurt, daarom groeit het haar bij de één ook sneller dan bij de ander.
 


Vraag: Ik heb mijn haar net geverfd en de wortels zijn rood geworden, terwijl de rest zwart is gebleven. Ik wil mijn hele haar bruin hebben. Kan ik mijn haar ophelderen door ontkleuringscrème in mijn haar te doen? Wordt het rode gedeelte dan ook lichter?
 
Antwoord: Je kan donkerder geverfd haar niet lichter kleuren met een gewone verf. Als je de kleur lichter wilt, dan moet je het haar eerst gaan ontkleuren. En wanneer het dan licht genoeg is, kan je het naar de juiste kleur verven. Wij werken met een product dat de geverfde kleur uit het haar haalt en dan kunnen we het haar daarna in de juiste kleur verven. Je bent steeds van harte welkom bij ons voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.
 


Vraag: Mijn moeder zegt dat mijn haar sneller zal groeien als ik er strakke staartjes in maak met elastiekjes. Klopt dit? Anders loop ik hier zo belachelijk rond met mijn elastiekjes.
 
Antwoord: Wanneer je je haren vastmaakt met strakke elastiekjes, gaat het niet sneller groeien. Je moet wel uitkijken dat je je haar niet te veel beschadigt door de elastiekjes; zo kan het afbreken. Dus niet (meer) doen.
 


Vraag: Als je een beetje een bol gezicht hebt, wat voor kapsel staat dan het best?
 
Antwoord: Je moet niet te veel volume in je haar steken. Dan lijkt het gezicht namelijk alleen maar voller. Het haar zou ik wat sluiker dragen. Het is ook aan te raden om de lagen aan de voorkant allemaal wat korter te maken, zodat die meer in het gezicht vallen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net