Haarsprokkels (32)

Bruin haar dat in een mooie bob geknipt werd
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben 23 jaar en heb van nature sterk donkerblond krullend haar tot ongeveer op mijn schouders. Het is ook vrij droog, maar wel goed in bedwang te houden. Nu heb ik mijn haar een paar maanden geleden knalrood laten verven. Helaas is deze kleur tot 3 keer toe dof geworden, al na 1 week. Van de kapperszaak had ik ook speciale conditioner (met kleur) meegekregen, maar ook dit wilde niet baten. De kleur bleef dof worden.
 
Nu wil ik mijn haar graag terug blond. En het liefst nog met lichte highlights erin. Zou dit kunnen? En kan dit zonder mijn haar veel te moeten verven en bleken, zodat het niet helemaal droog wordt en mijn krullen lelijk en onhandelbaar worden?

 
Antwoord: Het haar terug kleuren kan wel en zelfs op een milde manier, maar je zal wel méér dan één behandeling nodig hebben, dus het vereist wat geduld. En van alle behandelingen – zelfs de ammoniavrije – wordt je haar wat droger, dus moet je het wel optimaal verzorgen thuis. Wij doen deze vergelijkbare behandelingen regelmatig, dus dat is geen enkel probleem.
 


Vraag: Ik heb vroeger een luizenlotion van Prioderm gebruikt. Dat spul heb ik over mijn haar verdeeld (het halve flesje was leeg) en ik heb er daarna een nachtje mee geslapen. Dat was het ergste wat ik ooit had kunnen doen, want sindsdien heb ik last van overmatige haaruitval. En ten tweede had ik niet eens luizen, het zat tussen m’n oren.
 
Dit is nu al méér dan drie jaar geleden en nog steeds heb ik last van haaruitval. Wel is het minder dan in het begin, maar nog steeds valt er haar uit. Kale plekken zijn er niet te zien en de dikte van het hoofdhaar is ook niet veranderd, geloof ik. Ik heb er ontzettend spijt van, vooral omdat ik van nature dik bruin golvend haar heb. Er is dus nu wel degelijk een stuk minder haar, maar kale plekken heb ik niet.
 
Ik vraag me af:
 
- Zal mijn haar ooit weer dezelfde proporties aannemen, net zoals vroeger? Zo ja, hoelang zou dat duren?
 
- Kan ik er zelf iets tegen doen?

 
Antwoord: Het is moeilijk te zeggen of deze haaruitval ook zal blijven aanhouden. Dit is iets wat het haartje in je hoofd bepaalt. Je kan eventueel wel producten gebruiken die de haargroei stimuleren. Als dit niet helpt, dan zou ik advies vragen aan de huisarts. Die kan je dan indien nodig doorverwijzen naar een specialist.
 


Vraag: Ik heb mijn haar onlangs van witblond naar asbruin geverfd en nu zit er een groenige gloed over. Ik wil het niet opnieuw verven omdat dit mijn haar té veel beschadigt. Hoe krijg ik op een andere manier het groen uit mijn haar? Ik hoorde tips over ketchup !?!
 
Vraag twee: ik vind mijn haar zelf té donker geverfd (door de kapper), maar omdat ik het niet opnieuw wil verven, weet ik niet goed hoe ik mijn haar iets kan laten oplichten zonder het te beschadigen. Hebt u misschien tips?

 
Antwoord: Dat is wel erg vervelend, ja, maar wanneer je je haren van licht naar donker wil keuren, zal je altijd voor een warme, bruine kleur moeten gaan, want anders kan je haar erg mat of dus zelfs groen uitslaan. Om je probleem op te lossen, kan je je haar opnieuw laten kleuren in een iets warmere kleur, die haalt het groen er wel uit. Na het wassen gebruik je best een kleurconditioner. Die frist na elke wasbeurt je kleur op, waardoor die minder snel terugloopt. Want met een donkere kleur op een lichte ondergrond heb je heel snel terugloop van kleur en zo wordt je haar té licht en nog matter.
 
Besteed er dus even veel tijd aan, na 4 weken opnieuw kleuren en na een keer of 4 je haar donker gekleurd te hebben, met telkens 4 à 6 weken tussen, zal je een mooie donkere kleur hebben die je langere tijd kan houden. Zorg er wel voor dat de verf ammoniavrij is, dat is veel zachter voor je haar, dan blijft de kwaliteit van je haar goed. Dat is ook wel heel belangrijk.
 


Vraag: Mijn haar wordt steeds geblondeerd. Normaal gebeurt dit iedere 6 weken. Nu ga ik binnenkort op vakantie, maar ik merk dat mijn uitgroei zichtbaar wordt. Kan ik het iets eerder laten kleuren en dan enkel de uitgroei?
 
Antwoord: Ik zou alleen de uitgroei bijwerken. Het is anders vrij kort op elkaar en steeds schadelijker voor het haar. De punten van je haar zijn het meest poreus en als die keer op keer worden gekleurd, is dat niet goed voor het haar. Het wordt er erg droog van. Naast alleen je uitgroei kleuren, zou ik de kapper ook vragen om een ammoniavrije blondering. Daar werken wij mee. Het is vrij nieuw, maar wel veel zachter en dus beter voor je haar. Er bestaan ook ammoniavrije kleuringen. Wij werken met het merk Farouk Systems USA.
 
Het is heel belangrijk om te kiezen voor een ammoniavrije kleuring: het is beter voor je gezondheid, voor je haar en voor het milieu. Op vakantie zijn zon, zee en strand heerlijk, maar niet voor je haar. Ik zou je daarom ook aanraden om niet alleen je huid te beschermen tegen de zon, maar ook je haar. Gebruik hiervoor de spray Sol & Sun van Alter Ego. Die kost 12,25 euro en zorgt ervoor dat chloorwater, zeewater en zon je haarkleur niet minder mooi maken en je haarkwaliteit niet beschadigen .
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net