Haarsprokkels (35)

Haar met verschillende kleurpigmenten
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik wil heel graag advies over het kleuren van mijn haar. Ik ben 67 jaar en word al jaren heel langzaam ietsje grijzer. Ik laat mijn haar dus ook al jaren door de kapper verven, maar het grijs is nu wel erg duidelijk grijs en om de 10 weken verven wordt te kort, maar wil ik eigenlijk niet. Mijn idee is om gewoon maar grijs te worden, al is het aan de achterkant nog wel erg peper en zout.
 
Ik heb al eens aan de kapper gesuggereerd om het maar niet meer te verven, maar die wil er niets van horen. Oud kan je nog lang genoeg lijken en zijn volgens de kapper.
 
Maar aan dat advies heb ik eigenlijk niet zoveel. Dus wat te doen om mijn half bruin/rode haar met grijze uitgroei en bakkebaarden zo snel mogelijk op het natuurlijke grijze haar te krijgen? Oorspronkelijk was ik een brunette.

 
Antwoord: Ik zou adviseren om je haar eerst in een mooie bruintint te laten kleuren, niet te donker, met wat highlights erdoorheen. Dan wordt de basiskleur al wat lichter. De kleur is daarom ook natuurlijker, dat maakt het makkelijker om het te laten uitgroeien.
 


Vraag: Ik laat mijn haar steeds bij de kapper verven in nr. 10 asblond. Maar ik merk dat er een gelige waas overheen zit. Wanneer ik in verschillende spiegels kijk, dan is het de ene keer wit en de andere keer wat gelig. Kan de kapper het assiger maken of is dit niet mogelijk? Ik ben van nature donkerblond.
 
Antwoord: Door verschillende soorten licht kan de kleur van je haar inderdaad de ene keer geliger uitvallen dan de andere keer. Ik zou niet gelijk adviseren om een astint op je haar te zetten; ik zou eerst proberen om de gelige kleur met zilvershampoo uit te wassen. De paarse gloed in de zilvershampoo zorgt ervoor dat de gele pigmenten in je haar verdwijnen. Zie je hiermee geen resultaat, dan zou je het met verf kunnen proberen.
 


Vraag: Ik heb van nature donkerblond haar, maar ik heb het lichtblond geverfd. Ik wil graag bruine plukjes in mijn haar en wil dat zelf doen. Maakt het nog uit wat voor pakje verf ik in de winkel koop en zijn er nog gevolgen?
 
Antwoord: Ik zou niet adviseren om zelf aan de slag te gaan, aangezien je met donkere verf in blond haar snel een vlekkerig effect krijgt. Maar wil je het toch proberen, dan zou ik een warme kleur bruin kiezen. Door de blonde ondergrond verlies je veel warmte in de kleur, waardoor je veel kleur moet toevoegen. Voor de rest moet je er rekening mee houden dat een kleur op blond steeds lichter uitslaat. Kies dus best voor een donkerdere kleur.
 


Vraag: Ik zou dreadlocks willen. Zou je me wat raad kunnen geven? Is het waar dat nadien al je haar eraf moet na het verwijderen?
 
Antwoord: We hebben een paar meiden die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van dreads. Zij kunnen je in een geheel vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek alles uitleggen en laten zien. Ze kunnen je haar bekijken en daarbij advies geven. Het is niet altijd zo dat je je eigen haar moet afknippen als de dreadlocks eruit gaan, dit is afhankelijk van waar je de dreads laat inzetten en waar je ze eruit laat halen. Zorg ervoor dat je het door een professional laat doen. Wellicht is dit iets duurder, maar dan is je eigen haar achteraf wel in de beste conditie.
 


Vraag: Ik heb lang haar, maar door mijn laagjes staat het alle kanten op, dus steil ik het. Ik heb dik haar. Mijn vraag is: hoe krijg ik mooie dikke krullen? En moet ik dan een krultang hebben met bredere pennen wanneer ik dikkere krullen wil? Bij mijn krultang zijn de pennen dun.
 
Antwoord: De dikte van je krultang bepaalt de dikte van je krul. Er bestaan krultangen in verschilldende diktes. De maat 1,5 inch is de dikste en geeft de meest grove krullen. Hoe dikker de pluk haar is die je opneemt, hoe grover de krul wordt.
 


Vraag: Ik heb vorige week mijn haar laten kleuren. De methode was “Colorance”. Ik heb geen idee of het nu een permanente kleuring is of niet. Ik kreeg het advies om over 3 weken terug te komen om weer een behandeling te laten doen en vervolgens zou er dan steeds méér tijd zitten tussen de behandelingen.
 
Weten jullie of dit een permanente kleuring is? Ik wil namelijk terug naar mijn eigen haarkleur (blond met highlights erin). Ik vind de kleur namelijk erg donker en ook de rode gloed bevalt me niet. Hebben jullie tips voor mij? Ik kreeg van de drogist een grijsshampoo mee, daarmee zou mijn haar minder donker en rood worden. Ik was mijn haar inmiddels bijna elke dag.

 
Antwoord: De methode “Colorance” is bij ons niet bekend. Waarschijnlijk is dit een kleurspoeling. Die blijft steeds minder lang in je haar zitten dan een permanente kleuring. Dit komt omdat je een kleurspoeling als het ware langzaam uit je haar wast. Wanneer je de warmte uit je kleur wilt halen, zou je dit echt met een andere verf moeten doen. Een shampoo doet te weinig.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net