Haarsprokkels (52)

Bob voor zwart geverfd haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb mijn haren zwart geverfd, ondertussen al 5 jaar. Kan ik mijn haren in 1 keer weer blond verven? Indien ja, met welk product?
 
Antwoord: Nee, dit zal helaas niet lukken. Je kan het best een aantal keer heel veel folies in je haar zetten. Zo wordt het geleidelijk lichter. Dit is tevens de minst schadelijke manier om het lichter te kleuren. Wij werken met ammoniavrije producten van CHI. Het product waarmee we deze folies zetten heet Sunglitz. Dit is een oplichtend product op ammoniavrije en organische basis. De haarkwaliteit van vr de behandeling blijft behouden. Wel zal de kleur in het begin vrij warm zijn. Dit komt doordat in zwart heel veel roodpigment zit. Dit komt vrij wanneer je het haar gaat oplichten.
 
We hebben speciale verzorgingsproducten die je thuis kunt gebruiken: de Sunglitzproducten. Deze lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner, een intensief masker en een zijde. De shampoo werkt gewoon reinigend. Je kan hiernaast ook kiezen voor een shampoo met kleurpigmenten. De beige shampoo met een paarspigment bv. zorgt dat een te gele kleur meer richting beige blond gaat. De gehele lijn is bedoeld voor mensen die het haar hebben opgelicht en dus extra verzorging nodig hebben.
 


Vraag: Ik heb een vraag over het permanent straightenen van haar. Ik heb een bepaald kapsel, achter kort, voor lang. En als ik het niet straighten, dan gaat het heel stom zitten. Maar ik heb eigenlijk niet zoveel zin om het elke ochtend opnieuw steil te maken.
 
Dus dacht ik: misschien is permanent straightenen een idee. Ik heb niet echt krullen, maar wel een soort slag, waar ik gek van word. Is het slim om mijn haar voor 6 maanden te laten straightenen? En hoe duur zou dit zijn? Ook al heb ik niet echt krullen?

 
Antwoord: Wij werken met de CHI transformatie. Dit is de meest milde manier om het haar te steilen. Het wordt mooi glad en glanzend. De behandeling moet helemaal uit het haar groeien, dus we kunnen niet zeggen dat het voor 6 maanden is. De prijs van de behandeling is 259 euro, inclusief knippen.
 


Vraag: Ik wil al heel lang een leuk kapsel met een pony of zo, een beetje een wild kapsel, lekker nonchalant. Maar ik heb een dwarrel vooraan op mijn hoofd. Mijn haar staat daar scheef en de andere kant op; dit is niet echt mooi. Ik heb ook haar dat krult. Wanneer het korter is, gaat het meer krullen. Ik weet niet wat ik moet.
 
Antwoord: Wanneer je een weerborstel hebt aan de voorkant, is het lastig om een pony te hebben. Je haar zal namelijk steeds openvallen. Dat je haar krult is van nature bepaald, daar kan je weinig aan doen. Je kan het wel met producten steil maken en natuurlijk met de CHI iron.
 
Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je haar definitief steil te maken met de CHI transformatie. Dit is een behandeling die heel mild is voor je haar, maar de structuur van je haar verandert, dus steil maakt, definitief! Dan mag het nat worden, maar het blijft steil. Dit moet er dan echt uitgroeien net als een verf. Deze behandeling duurt 4 uur en kost 259 euro, inclusief knippen en in model brengen.
 


Vraag: Wanneer je je haar net hebt gewassen, kan je het dan gewoon kleuren of pakt de verf dan niet?
 
Antwoord: Je kan je haar gewoon verven, ook al heb je het net gewassen. Wel kan het zijn dat het dan meer jeukt of prikt, maar de kleur pakt verder op dezelfde manier.
 


Vraag: Mijn dochtertje van 5 jaar heeft natuurlijke krullen. Op sommige plaatsen zakken ze echter heel erg door en op sommige plaatsen krult haar haar enorm hard (onderaan de puntjes uiteraard en vooraan). Wanneer ik haar haar laat knippen, zullen de krullen bovenaan op haar hoofdje terugkomen of helemaal wegblijven? Aangezien ze vooraan heel hard krullend haar heeft, denk ik niet dat het een mooi gezicht zou zijn met krullen vooraan en zonder krullen bovenaan.
 
Antwoord: Je kan dit niet voorspellen. Het haar van kinderen verandert op die leeftijd over het algemeen namelijk heel veel. Laat het haar wel regelmatig knippen, want vaak breken de dunnere haren bij kleine kinderen sneller af.
 


Vraag: Ik zou heel graag een schuine pony willen, maar iedereen zegt dat dit niet kan en zelf denk ik dat ook. Ik heb altijd al een middenscheiding gehad en die zit nu zo in mijn haar gegraveerd dat mijn haar steeds in dat model terugvalt. Ik wil nu eens een ander model. Het enige wat in de loop der jaren veranderd is, is mijn kleur. Ik wil nu mr.
 
Antwoord: Wanneer je scheiding ook echt een weerborstel is, dan is dit vrij moeilijk tegen te gaan. Wel zou je eerst kunnen proberen om de scheiding aan de zijkant te dragen i.p.v. in het midden. En zet je haar misschien ook best vast met een speldje. Misschien dat het dan na een tijdje wel blijft zitten.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net