Haarsprokkels (107)

Kleuringen voor haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraag die volgens mij niet zo vaak gesteld wordt. Ik heb normaal haar, maar ik wil eigenlijk droog haar, zonder het te verven of al dat andere rommelspul. Kan ik iets doen?
 
Antwoord: Dit is inderdaad een vraag die niet vaak voorkomt. Waarom wil je eigenlijk dat je haar droog wordt? Droog haar glanst vaak niet en ziet er onverzorgd uit. Als je het droge effect wilt krijgen, kan je het haar stug maken met een product van Biosilk dat binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Dit product geeft het beacheffect aan je haar. Het maakt het wat stugger en doet het droger aanvoelen.
 


Vraag: Ik heb mijn haar ongeveer 10 weken geleden lichtblond gekleurd met een kleuring van de supermarkt, terwijl ik eigenlijk donkerblond ben. Maar na een aantal wasbeurten kreeg mijn haar zon gelige kleur. Nu zou ik het graag in het donkerbruin verven. Zou dit enig probleem kunnen veroorzaken en kan ik hiervoor gewoon een kleuring van de supermarkt gebruiken?
 
Antwoord: Ik zou je niet adviseren om kleuringen uit de supermarkt te gebruiken. Die zijn niet lang houdbaar in het haar en het is onvoorspelbaar hoe ze zullen uitvallen. Vaak zijn ze ook slecht voor het haar. Ik zou naar een professioneel salon gaan om daar het haar te laten kleuren, zeker wanneer je het anders gekleurd wil hebben. Je moet dan de juiste pigmenten gebruiken om de kleur naar wens te krijgen. Dit heeft te maken met de lichte ondergrond. Je kleur moet voldoende warmte bevatten, maar mag ook weer niet te rood of oranje uitslaan.
 


Vraag: Ik ben een jongen met rood haar. Ik vind dit op zich geen probleem, alleen vind ik de kleur t fel en t oranje/roodachtig. Ik wil hier iets aan doen. Ik wil dus niet een heel andere kleur en echt verven. Ik wil gewoon een minder rode kleur en meer iets zoals prins Harry, iets neutraler dus. Ik hoop dat je me hiermee kan helpen.
 
Antwoord: Ik zou je willen adviseren om je haar met de Ash Blonde shampoo van Sunglitz te wassen en daarna de Tone & Shine Platinum te gebruiken: dit is een kleurconditioner die je kleur dus wat minder rood maakt; De speciale shampoo heeft dezelfde werking. Dit zal natuurlijker zijn dan het verven van je haar.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Ik weet dat touperen enorm slecht is voor je haar. Maar ik dacht: omdat je extensions om de paar maanden verwisselt, maakt het vast niet zoveel uit. Maar is dit wel zo? Kan je extensions berhaupt wel touperen? En beschadig je daarmee je echte haar?
 
Antwoord: Het hangt natuurlijk af van hoe erg en hoeveel je je haar toupeert. Extensions kan je touperen, maar met mate. Net zoals bij je eigen haar moet je voorzichtig te werk gaan. En na het uitkammen moet je je extensions altijd goed verzorgen met een masker en Silk infusion.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Ik heb van nature heel zwart haar en ik heb het misschien maar n keer gekleurd in mijn leven. Nu wil ik een aubergine kleur in mijn haar hebben. Ik heb dit al eens geprobeerd, maar het pakt niet, omdat ik zon donker haar heb. Dus vroeg ik me af of ik het eerst moet ontkleuren. Ik wil ook weer niet dat die aubergine kleur te licht uitvalt. Wat moet ik doen?
 
Antwoord: Ik zou het als ik jou was niet ontkleuren, want ik denk dat het dan veel te licht gaat worden voor jou. Probeer eens een andere kapper die met een ander merk werkt. Misschien dat dit merk wl pakt.
 


Vraag: Wat doe je s nachts het best met je haar? Wat is het meest gezond? Losse vlechten, staartje of gewoon los?
 
Antwoord: Het ligt een beetje aan de lengte van je haar. Kort tot halflang haar kan je gewoon los laten hangen. Lang haar kan je beter in een losse vlecht dragen om klitten te voorkomen.
 


Vraag: Ik zal mijn haren van zeer donkerblauw/zwart ontkleuren naar een warme natuurlijke blondbruine kleur. Hoe moet ik mijn haar achteraf verzorgen? En zal het niet stukgaan?
 
Antwoord: Als je je haar van zwart lichter wilt krijgen, zal je het moeten ontkleuren, daar ontkom je niet aan. Maar ik zou dit nooit zelf doen. Dit gaat zeker fout. Laat je eerst goed adviseren door je kapper en laat het dan pas doen. Let ook op met welke producten er gewerkt gaat worden. Laat het zeker ammoniavrij doen, zodat de haarkwaliteit goed blijft. Voor een goede verzorging zou ik de Fragile of de Rescue lijn van J Beverly Hills gebruiken.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net