Haarsprokkels (108)

Haarverf mengen
 
Vraag: Twee jaar geleden is een flink deel van mijn haar uitgevallen door medicijngebruik. Na het stoppen met de medicatie groeide mijn haar opnieuw, echter helemaal anders van structuur. Vroeger had ik gemakkelijk, licht krullend haar. Nu heb ik steil en volgens mij ook veel dikker haar waar helemaal niets mee aan te vangen valt. Bovendien is het sterk statisch: het plakt als het ware op mijn hoofd. Hebt u enig idee of ik mijn “oude” haar opnieuw terugkrijg?
 
Antwoord: Helaas komt dit probleem vaak voor na medicijngebruik of een hormoonwisseling. Hier is weinig aan te doen. Of het haar zal terugkomen zoals voorheen kunnen we nooit zeggen. Ik denk dat die kans heel klein is. Wel kunnen we als advies meegeven om het haar goed te verzorgen en vooral producten te gebruiken die voor dit haartype geschikt zijn, dus niet dezelfde producten als voorheen.
 
Tegen het statische helpt een extra treatment ook altijd goed. Gebruik dan bij iedere wasbeurt shampoo en bijpassende conditioner en dan 1 à 2 keer per week een treatment ipv de conditioner. Zo krijgt het haar meer voeding. Die voeding ontbreekt nu, vandaar dat uw haar statisch is. Let bij het wassen ook op dat u niet met té warm water wast, ook dit helpt tegen het statische.
 


Vraag: Afgelopen dinsdag is het haar van onze dochter (11 jaar) met geweld uit haar hoofd getrokken. Ze is met het haar tussen de mixer beland. Er is nu een plek op haar voorhoofd met een doorsnede van 10 cm. Komt dit haar nu terug? Is de groei nu door het geweld benadeeld of niet? Hoe kunnen wij eventueel de groei versnellen? Hoelang duurt de haarpijn die ze nu heeft ongeveer?
 
Antwoord: Wat een verschrikkelijk verhaal. Voor zover wij kunnen bepalen komt het uitgetrokken haar gewoon weer terug. Het is pas als je meerdere malen op dezelfde plek haren uit het hoofd trekt dat het haar vaak niet terugkomt. Ik denk dat de haarzakjes bij uw dochter onbeschadigd zijn gebleven, dus dat het haar gewoon weer aangroeit. Uw dochter kan speciale vitamines slikken om het haar en de haarwortel te versterken.
 


Vraag: Ik heb een dubbele kin, maar toch een lang gezicht. Welke kapsels doen die dubbele kin minder opvallen?
 
Antwoord: Dit is moeilijk om te zeggen zonder dat we u kunnen zien. Voor een lang gezicht is een kapsel met veel volume mooi, een boblijn dus bijvoorbeeld. Niet te sluik langs het gezicht, maar een mooie volle ronde boblijn. Die kunt u dan net iets langer dan de kin houden aan de voorkant en aan de achterkant wat korter knippen zodat u een schuine lijn krijgt en zo dus minder opvallend een “onderkin” hebt.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Ik weet dat touperen enorm slecht is voor je haar. Maar ik dacht: omdat je extensions om de paar maanden verwisselt, maakt het vast niet zoveel uit. Maar is dit wel zo? Kan je extensions überhaupt wel touperen? En beschadig je daarmee je echte haar?
 
Antwoord: Het hangt natuurlijk af van hoe erg en hoeveel je je haar toupeert. Extensions kan je touperen, maar met mate. Net zoals bij je eigen haar moet je voorzichtig te werk gaan. En na het uitkammen moet je je extensions altijd goed verzorgen met een masker en Silk infusion.
 


Vraag: Hallo, met welk product kan ik mijn haar ontkleuren, de haarverf eruit halen?
 
Antwoord: In ons salon gebruiken we daar Reset Color voor. Dit product haalt de kunstmatige kleurpigmenten uit het haar, waardoor u ongeveer uw eigen haarkleur terugkrijgt, om dan van daaruit opnieuw een andere (lichtere) kleur te kiezen. Dit product wordt niet aan particulieren verkocht. U kunt wel naar het salon komen voor een vrijblijvend advies of om meteen de behandeling te ondergaan.
 


Vraag: Hoe kan het toch dat mijn uitgroei altijd oranjebruin kleurt en de rest van mijn haar een prachtige asblonde kleur krijgt zoals ik die graag zie? Ik ben al bij 4 kappers geweest en telkens is er dat kleurverschil. De laatste keer heeft de kapper mijn haar helemaal ontkleurd en er een lichte blonde kleur opgezet. Die liep na enkele weken op plaatsen weer terug naar het oranje toe, terwijl mijn eigen haarkleur donkerblond is.
 
Ik ben deze week opnieuw naar de kapper geweest en die heeft ervoor gekozen om opnieuw mijn hele haar te verven. De uitgroei was ongeveer 2 cm. Die uitgroei is nu weer oranjebruin, terwijl de rest mooi assig blond is. Als er iets niet staat bij mijn huidskleur, dan is het wel oranje. Ik ben dit zo beu. Hebt u tips of adviezen?

 
Antwoord: Het is inderdaad vervelend wanneer uw uitgroei een andere kleur heeft dan de lengten en punten van uw haar. Het is belangrijk dat u een andere samenstelling van kleuring op de uitgroei zet omdat die bestaat uit natuurhaar. Dan reageert een kleuring altijd anders.
 
Als uw kleur dan overal naar wens is, is het belangrijk dat u die thuis goed onderhoudt. Dit kunt u doen door middel van een speciale asblonde shampoo. Het is normaal dat een blonde kleur wat geler wordt en een oranje gloed krijgt wanneer u het haar niet met een speciale neutraliserende shampoo wast. Daarom zou ik die ook echt gaan gebruiken.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Spaskov/Shutterstock