Haarsprokkels (14)

Donker haar met grijze uitgroei
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraagje. Ik gebruik zilvershampoo. Nu heb ik ook glansshampoo gekregen van mijn kapper, maar hij heeft geen shampoo met kleurpigmenten erin van blond haar. Is deze ook goed? (de glansshampoo bedoel ik dan)
 
Antwoord: Een zilvershampoo gebruik je om het geel uit je blonde haarkleur te houden, een glansshampoo puur voor de glans. Hier zitten dus geen kleurpigmenten in speciaal voor je blonde kleur. Om je blonde kleur mooi te houden, zou ik je adviseren om terug te gaan naar de zilvershampoo. Succes!
 


Vraag: Een vraagje: hoe kan ik mijn uitgroei verdoezelen? Ik kleur mijn haar 1 keer per maand bij, alleen de uitgroei dan.
 
Antwoord: Het is normaal dat je om de 4 à 6 weken je uitgroei moet bijwerken, die kan je nooit verdoezelen. Wel kan je er natuurlijk op letten dat de haarkleur die je kiest zoveel mogelijk je natuurlijke kleur benadert, zodat de uitgroei minder zichtbaar is. Succes!
 


Vraag: Mijn haar is gebleekt geweest. Wanneer ik het nu terug bruin verf, heeft dat dan gevolgen voor de kleur? Klopt het dat het dan groen of zo kan worden?
 
Antwoord: Je moet inderdaad oppassen met het zomaar weer donker verven van je haar. Omdat je een lichte ondergrond hebt waar bijna helemaal geen kleurpigmenten inzitten, kan je kleur groen worden. Ook heeft je kleur helemaal geen houvast aan de ondergrond die je nu hebt, dus zal je kleur heel snel teruglopen.
 
Voor het mooiste resultaat moet je een warme bruine kleur opzetten, die misschien naar je gevoel iets te warm is, maar op je haar pakt die heel mooi uit. Het is sowieso slimmer om dit in een salon te laten doen i.p.v. thuis. Succes!
 


Vraag: Ik ben een vrouw van 42 jaar en heb een superkort kapsel dat ik grijs wou kleuren (mijn natuurlijke haarkleur is bruin). De kapster heeft eerst mijn haar gebleekt en er dan een grijze kleur opgezet. Het resultaat is een gele kleur met grijze schijn. Nu gebruik ik een kleurmousse (Antraciet) om het geel wat te verdoezelen en mijn haar wat grijzer te maken, maar veel effect heeft dit product niet.
 
- Hoe kan ik mijn haar grijzer maken en het geel wegwerken?
 
- Hoe moet men de volgende keer te werk gaan om bruin haar grijs te maken zonder dat het geel wordt?

 
Antwoord: Het is erg moeilijk om een mooie bruine kleur grijs te verven zonder dat het haar geel wordt. Dan zou het echt geblondeerd moeten worden en dan is de kans dat het goudgeel wordt erg groot. Om de kleur thuis bij te houden is het belangrijk om een zilvershampoo en zilverconditioner te gebruiken voor een optimaal resultaat.
 


Vraag: Hallo, mijn mèches zijn de laatste keer te wit uitgevallen. De kapster heeft er dan kleurshampoo opgedaan (wat ik trouwens al vaker gedaan heb met goed resultaat). Maar nu sloeg het haar echter roze uit. Daarna heeft ze een product op mijn haar gedaan om het roze te doen verdwijnen, waardoor mijn haar kersenkleur kreeg. Dat trok helemaal nergens op. Daarna heeft ze alles afgedaan en opnieuw kleurshampoo gebruikt en dan werd alles koperkleurig.
 
Zo wou ik niet blijven rondlopen en dan heeft ze weer alles afgedaan, maar dan was het weer te wit en daarna heeft ze terug goudblonde mèches ingezet. De kleur was toen in orde, maar mijn haar was kapot. Nu heb ik mijn haar heel goed verzorgd gedurende 5 weken met balsem enz… en het zag er goed uit. Maar het werd tijd voor mijn uitgroei, ondertussen 2 cm. Het haar was witter in de bovenste laag dan onderaan en de kapster heeft enkele donkere, koperkleurige mèches ingebracht. Nu ben ik opnieuw roze.
 
Ik zit met de handen in het haar. Wat moet ik nu doen? Zullen de mèches een roze schijn blijven houden tot mijn haar uitgegroeid is? Kunt u alstublieft advies geven? Ik ben er namelijk ziek van. Ik zit nu met 3 kleuren haar: blond, roze en koper.

 
Antwoord: Het is erg onduidelijk hoe het nu precies zit met de kleuren in je haar. Maar op het moment dat je koper of rood gaat oplichten, kan daar een rare roze/zalmachtige kleur onderuit komen. Misschien kan je met wat minder verschillende tinten in je haar werken om het zo wat rustiger te maken en je haar ook wat rust te gunnen. Succes!
 


Vraag: Mijn haar ziet er, wanneer het nat is, leuker uit dan wanneer er gel inzit. Wat kan ik hieraan doen?
 
Antwoord: Er bestaan speciale wetlook gels die het haar een nat effect geven. Hierdoor bereik je het resultaat dat jij wil.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net