Haarsprokkels (58)

Vrouw met kortgeknipt grijs haar
 
Vraag: Ik heb sinds kort grijs haar (niet geverfd, maar natuurlijk) en draag het superkort. Nu lijkt het of de structuur van mijn haar veranderd is (ik weet niet of het nu dikker of dunner geworden is). Mijn kapper zegt dat ik nu een shampoo moet gebruiken voor droog haar (een moisturizing shampoo), maar ik krijg alleen maar jeuk op mijn hoofd.
 
Toen ik mijn haar nog verfde, gebruikte ik steeds een shampoo voor gevoelige hoofdhuid, maar die doet nu niet zo veel meer voor mijn haar (het ziet er wat futloos uit). Welke shampoo kan ik het best gebruiken om mijn haar toch stevig te houden en te doen glanzen zonder jeuk op mijn hoofd? En heeft grijs haar steeds meer vocht nodig dan gewoon haar?

 
Antwoord: Grijs haar is over het algemeen inderdaad droger. Ik zou de Silk Therapy shampoo en conditioner van Biosilk van Farouk Systems USA adviseren. Deze producten zijn erg verzorgend voor je haar en tevens zacht voor de hoofdhuid.
 


Vraag: Ik zet geregeld krullen in mijn haar. Ik heb steil en fijn haar. Ik gebruik rollers die ik 10 minuten moet verwarmen, stekker in het stopcontact en knopje aan; daarna inrollen en 20 minuten laten zitten. Ik laat alles goed afkoelen. En wanneer ik de rollers uit mijn haar gehaald heb, wacht ik ook nog een tweetal minuutjes vooraleer mijn haar in model te brengen.
 
Ik krijg hierdoor wel een mooie krul, maar die blijft maximaal 2 uur zitten. Ik heb een speciaal product dat ik per pluk op mijn haar moet spuiten voor ik de roller erin draai. Ik heb dit product gekocht bij de kapper. Wanneer ik mijn haar in model gebracht heb, spuit ik er haarlak op. En toch blijft het maar even zitten.
 
Nu las ik op jullie site over warmterollers, dat je ze op nat haar moet doen enz… en over warmwaterrollers. Ik denk dat ik deze laatste heb, maar wat is nu een goede set? Misschien een set waarbij ik wel langer bezig ben om in te zetten en te laten afkoelen, maar waarbij ik ook langer plezier heb van mijn krullen? En hebben jullie nog stylingtips voor steil en fijn haar? Ik wil graag krullen in mijn haar, maar geen permanent. Alvast heel erg bedankt.

 
Antwoord: In fijn en steil haar krullen behouden is heel moeilijk. Ik zou adviseren om bij de shampoo en conditioner te beginnen. Ik adviseer de Thickening Shampoo en Conditioner van Biosilk. Deze lijn maakt het haar wat stugger, waardoor alles beter blijft zitten.
 
Daarna zou ik in nat haar de Volume Booster van CHI als versteviging aanbrengen en dan het haar laten drogen. In droog haar spuit u dan per pluk de Smoothing Solution en daarna draait u de CHI Curling Iron in. U houdt het haar enkele seconden vast en laat het dan los.
 


Vraag: Ongetwijfeld is mijn vraag reeds eerder gesteld, maar ik zou toch van de gelegenheid willen gebruikmaken om ze (nog eens) te stellen. Ik heb van oorsprong fijn, maar wel veel haar, dat donkerbruin van kleur is. Ik heb kort haar, dat altijd goed te knippen viel en makkelijk te stylen was en had altijd een volle kop haar.
 
Sinds ongeveer een halfjaar heb ik last van een branderige/jeukerige hoofdhuid en méér haaruitval. Mijn haar aan de voorkant en bij de inhammen is flink dunner geworden. Ik heb het ook een stuk moeten laten inkorten, omdat ik er niets meer kon mee doen. Ik heb bloed laten prikken, maar daar is niets uitgekomen. Vermoedelijk is het stress/vermoeidheid geweest, ik heb namelijk een druk halfjaar achter de rug. Inmiddels neem ik vitamine B complex en ik heb het idee dat het uitvallen iets minder geworden is.
 
Een bijkomend probleem is dat mijn haar heel dof en heel dun van structuur geworden is. Daarnaast lijkt het alsof de kleur weg is: het is nog maar heel lichtbruin, terwijl het van origine donkerbruin is. En stylingmiddelen (die ik overigens al heel lang gebruik en waar ik heel tevreden over ben), houden niet meer: de stylingspray is er na een uur alweer uit. Enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn en wat ik eraan zou kunnen doen?

 
Antwoord: Je geeft zelf aan dat je een drukke tijd achter de rug hebt. Haaruitval wordt hierdoor vaak geactiveerd, maar dit moet weer afnemen wanneer het een rustige periode wordt. Vitamine B slikken helpt wel, maar er bestaan ook producten om dit tegen te gaan. Wij werken zelf onder andere met de producten van Kerastase en die hebben een lijn die speciaal ontwikkeld is tegen haaruitval. De producten verzorgen het haar, versterken het bij de wortel en maken het voller.
 


Vraag: Ik laat al sinds een jaar een balayage doen, zo om de twee en een halve maand. Mijn haar is van nature donkerbruin met lichtbruine en tijdens de zomer blonde tinten. De balayage bestaat uit kopertinten. De kleur staat me goed. Nu groeit het héél snel uit en ik vind dit kostelijk. Het is nu 6 weken geleden dat het werd gedaan en op de foto’s zie ik dat mijn haar sneller gegroeid is en dat het te snel uitgroeit.
 
Daarom zou ik het thuis willen kleuren, in één kleur. Ik twijfel tussen een kopertint of gewoon een donkerbruine tint, met een permanente kleuring dus. Wat raadt u aan en is het hoe dan ook haalbaar om een balayage op een permanente kleuring te zetten? Alvast dank.

 
Antwoord: Ik zou het juist afraden om dit thuis te doen, zeker nu je voor het eerst je haar helemaal wil verven. Laat dit eerst bij de kapper doen en vraag daar hoe je dit thuis het best kunt onderhouden. De kapper kan je ook beter advies geven over de kleurkeuze. Maar gebruik nooit hetzelfde product als waar je de balayage mee zet.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: A StockStudio/Shutterstock