Haarsprokkels (5)

Mooie haarkleur
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb al veel gezocht, maar heb nog geen oplossing gevonden voor mijn probleem. Ik heb van nature donkerblond haar, zo’n beetje peper en zout, vrij donker. Ik blondeer het al jaren, soms laat ik dit doen door een kapper. Meestal vind ik mijn haar te geel en het contrast met mijn eigen kleur te groot. Ik wil wat minder geelblond zijn en wat méér mijn eigen haarkleur hebben.
 
Ik heb nu opnieuw geprobeerd om de uitgroei weg te werken met highlights, maar daar werd mijn haar niet bleker van. Kan ik het misschien wat minder geel krijgen door het asblond te verven? Of wordt het dan groen? (Ik weet van die zilvershampoo af, maar ik wil de kleur wel wat anders) (Vorig jaar na een mislukte kleuring met donkerblond dat groen/grijs was geworden, stond asblond van de kapper wel heel mooi.)
 
En ik wil het 3D-effect wel graag een beetje behouden, maar volgens mij zie je de highlights er nog wel steeds doorheen na het verven, klopt dit? Of moet ik gewoon een blonde verf erover doen? Voor zowel de uitgroei als de geligheid?

 
Antwoord: Je kan het best naar een kapper gaan, want de kapper heeft alle kleuren verf in voorraad en kan dus steeds de juiste kleur kiezen om de vorige te corrigeren. Zelf verven zou ik echt niet adviseren, omdat dit heel moeilijk is en er een hele kleurentheorie achter zit. Mocht je echt fout gaan, dan is het heel moeilijk om alles weer helemaal mooi te krijgen. En ja, highlights komen na een paar wasbeurten altijd weer tevoorschijn.
 


Vraag: Mijn haar is 2 weken geleden ontkleurd … en het heeft nog niet de juiste kleur. Nu wil ik het ontkleuren zonder ammoniak. Is dit schadelijk?
 
Antwoord: Je haar heeft natuurlijk al een klap gehad van de eerste ontkleuring en daarom raad ik je aan om het nu stap voor stap te doen in plaats van in één keer. Je kan ook de juiste kleur krijgen door heel veel folies in je haar te zetten. Zeker als je deze methode twee keer toepast (met weliswaar 6 weken tussentijd). Op deze manier krijg je een gemêleerd effect en oogt alles natuurlijker. En je kleurt bovendien slechts een aantal plukjes, dus is deze methode ook een stuk zachter voor het haar.
 


Vraag: Wij maken een werkstuk over haarstylisten en dit werk moet over korte tijd af zijn. Informatie kunnen we haast niet vinden. Kan je ons helpen door wat info te sturen en iets te vertellen over het werk als haarstylist?
 
Antwoord: Je kan veel informatie vinden bij ons op de website en op andere sites. Ik weet niet precies welke informatie jullie graag willen, maar op de sites is zeker alles te vinden. Hieronder enkele voorbeelden:
www.farouk.com, www.pupa.com, www.pupa.nl, www.johnbeerens.nl, www.kapsels.net
 


Vraag: Ik heb letterlijk al alle producten gebruikt voor het creëren van de perfecte krul (pijpenkrul). Heb je nog goede tips voor mij?
 
Antwoord: We hebben sinds kort nieuwe producten van de lijn Kemon. In deze lijn zijn ook speciale producten die zijn ontwikkeld om een mooie krul te geven. Je kan het best eens langskomen voor gratis advies en informatie over de geadviseerde producten.
 


Vraag: Welk deel van het ei moet je gebruiken om je haar heel hoog en stevig op te steken, zodat je er alles mee kan doen zonder dat het uitzakt?
 
Antwoord: Helaas kunnen we je niet helpen bij deze vraag. Wij zouden je niet adviseren om ei in je haar aan te brengen. Om het haar te verzorgen en te verstevigen om op te steken, hebben wij genoeg producten. Die zijn makkelijk aan te brengen, plakken niet, geven een lekkere geur af en zorgen ervoor dat je haar er mooi uitziet, glanst en stevig in model blijft.
 


Vraag: Ik heb van nature lichtblond haar dat nu bruin geverfd is. Nu wil ik het opnieuw blonderen. Wat gebeurt er dan? Wordt het gewoon blond of niet?
 
Antwoord: Wanneer je je geverfde haar gaat blonderen, is het moeilijk te zeggen welke kleur je zal bekomen. Vaak komt er warmte vrij, waardoor je meestal een goudblonde kleur overhoudt. Maar doe dit niet zelf thuis, want blonderen is erg onvoorspelbaar en kan beter door een professional uitgevoerd worden.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net