Haarsprokkels (20)

Vrouw met kort ros haar
 
Vraag: Ik wil graag mijn van nature grijze haar terug. Nu zit er echter nog kleur in (bruin). Ik heb nu ongeveer een uitgroei van 3 cm. Hoe kan ik de overgang zo discreet mogelijk laten verlopen? Er komt een periode waarin mijn haar vermoedelijk niet zo mooi zal zijn, niet? Wat adviseert u mij? Ontkleuren of grijslokjes erin? Of …?
 
Antwoord: Om de overgang naar je natuurlijk grijs haar zo onopvallend mogelijk te houden, kan je best met highlights werken en dan vooral met een matte tint. Hierdoor behoud je een natuurlijk effect en krijg je een kleur die dichter bij je natuurlijke kleur ligt. Je moet er wel rekening mee houden dat je steeds op een bepaald punt komt waarop je even moet doorzetten, want je kleur helemaal laten uitgroeien is en blijft toch steeds moeilijk.
 


Vraag: Van nature heb ik peper- en zoutkleurig haar. Ik spoel het al een tijdje bruin. Bestaat er ook een blondspoeling?
 
Antwoord: Er bestaan inderdaad ook spoelingen in een blonde kleur. Je hebt er nu een bruine spoeling op zitten, dus moet je er rekening mee houden dat je niet lichter kan kleuren. Dit kan enkel met een oplichtingsproduct of met blondering, dus folies. Met folies krijg je het elke keer een stukje lichter. En uiteindelijk kan je het dan in een blonde tint kleuren.
 


Vraag: Hoe lang moet je haar zijn voor extensions?
 
Antwoord: Je haar moet minimaal 8 cm lang zijn. Dit is zo omdat je voldoende “dekhaar” moet hebben om over je extensions heen te laten vallen. Het kan ook met korter haar, maar dat is niet zo vanelfsprekend. Ik zou je een adviesgesprek willen aanraden, geheel vrijblijvend en kosteloos. We kunnen je dan alles rond extensions uitleggen en laten zien. We spreken dan ook over de thuisverzorging en het aantal extensions dat je nodig hebt. Zo heb je ook een beter idee over de kosten. Je kan steeds bellen of mailen om zo’n gesprekje met één van de specialistes te plannen.
 


Vraag: Ik heb ongeveer een maand geleden mijn haar (lichtblond) naar hazelnootbruin geverfd (ik heb dit zelf gedaan), maar ik was niet tevreden. Ik wilde graag mijn blonde haar terug. Het hoefde niet perse zo licht te zijn als tevoren. Ik ben toen naar de kapper gestapt en die zei dat het wel zou lukken. De kapper deed eerst blond naturel nr 8 in mijn haar en daaroverheen gelijk highlights.
 
Mijn haar is nu een beetje oranjebruin met blonde plukjes erdoorheen. Ik ben hier helemaal niet blij mee. De kapper zei dat het niet zou lukken in één keer, maar dat ik vaker moest komen voor highlights. Klopt dit? En deed de kapper iets verkeerds of pakt de verf gewoon niet goed bij mijn haar? Ik zou advies willen. Wat moet ik doen?

 
Antwoord: Wat de kapper gedaan heeft, is niet geheel verkeerd. Hazelnoot bevat veel warmte en een gewone natuurtint 8 minder tot niets (dit verschilt per merk). Door dus een 8 op te zetten zou de warmte van de hazelnoot minder moeten worden. Maar dat is dus niet gelukt en door er dan nog highlights in te maken, wordt de haarkleur wel lichter, maar komt er ook geel en oranje vrij, de kleur die je nu hebt dus. Je kan dus beter een astint gebruiken om hazelnoot-geel-oranje uit je haar te halen. Maar als je dit nu doet, heb je kans dat as weer te mat is en je highlights groenig worden.
 
Het is nu dus moeilijk voor ons om een precies en goed advies te geven zonder dat we je haar kunnen zien. Je zou het ook kunnen wassen met een zilvershampoo, zodat er al veel warmte verdwijnt. Als er dan weer een natuurtint wordt opgezet met highlights, dan zal het eindresultaat wel goed zijn. Je kan dus nooit in 1 keer van donker naar licht kleuren. Daar had je natuurlijk vooraf wel advies over kunnen krijgen.
 


Vraag: Ik heb mijn haar de voorbije 2 jaar al een paar keer gekleurd: van blond naar bruin tot uiteindelijk ros. Maar ik mis mijn eigen natuurlijke haarkleur en heb daarom mijn haar al een tijdje laten uitgroeien. Ik zit nu ongeveer 7 centimeter verder, maar ik heb de indruk dat mijn uitgroei nog steeds rosse schijnen bevat.
 
Zou het misschien kunnen dat de kleuring in mijn haarwortels is gedrongen en op die manier mijn eigen natuurlijke haarkleur heeft aangetast en ervoor heeft gezorgd dat mijn natuurlijke haarkleur veranderd is in ros? Het is natuurlijk slechts een schijn, vooral in het licht valt het heel hard op. Gaat dit ooit weer weg, zodat ik mijn oorspronkelijke haarkleur terugkrijg? (vóór alle kleuringen was die blondbruin)

 
Antwoord: Nee, het kan echt niet dat de verf in je haarzakje is gegaan en dat daardoor je eigen kleur is veranderd. Het kan wel zijn dat je haar om de zoveel jaar verandert van structuur, kleur en dikte. Het zal dus eerder dat zijn. Het komt niet door de verf.
 


Vraag: Als boekvertaler kom ik regelmatig mannen tegen met zo’n klein plukje haar op hun kin. Nu noem ik dat zelf altijd een “kinvlieg”. Zegt dat woord jullie iets? Vinden jullie dat ik dit kan gebruiken i.p.v. “kort baardje” of “streepje”, want dat is het namelijk net niet!
 
Antwoord: Het woord “kinvlieg” heb ik nog nooit eerder gehoord. Je mag het natuurlijk noemen zoals jij wil, maar wij noemen het “kort baardje” of “sikje”.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Instryktor/Shutterstock