Haarsprokkels (88)

Meisje met haarproblemen.
 
Vraag: Mijn haar en zeker mijn haarpunten zijn heel droog. Ik laat mijn haar regelmatig bijknippen. Nu heeft mijn kapper gezegd dat ik een haarbalsem moet kopen met extra proteïne in, ook omdat ik korte stukken blijf houden doordat mijn haar afbreekt. Klopt dit?
 
Antwoord: Uw kapper heeft inderdaad gelijk. Haar dat droog is aan de punten heeft voeding en vocht te kort. Dit kunt u inderdaad opbouwen door goede verzorgende producten te gebruiken, producten zoals maskers en serums die de haarkwaliteit verbeteren en herstellen. Proteïnen zijn daarbij belangrijk, maar ook vitaminen en zijde. Hierdoor wordt het haar sterker en krijgt het meer glans.
 


Vraag: Ik heb een vraag over het verzorgen van mijn haar. Het zit zo: wanneer ik mijn haar net geborsteld heb, zit het mooi en vol. Maar wanneer ik dan gaan fietsen ben of een paar keer mijn hoofd heen en weer gedraaid heb, worden het sliertjes. Wanneer je krullen hebt, is dit wel mooi, maar mijn haar ziet er zo dun uit en bij mij staat het niet.
 
Vaak neem ik een klein borsteltje mee om mijn haar even snel te kammen, maar wanneer ik dit dan om de 5 minuten moet doen, is dit erg vervelend. Ik gebruik Andrélon shampoo voor haar dat snel vettig wordt, want daar heb ik soms ook wel last van. Weet u misschien hoe ik mijn haar de hele dag kan krijgen net zoals ik het pas geborsteld heb?

 
Antwoord: Ja, dit is inderdaad lastig. Ik zou je adviseren om in nat haar een versteviging te gebruiken waarbij je haar niet hard wordt, bijvoorbeeld de Volume Booster van CHI. Die spuit je in je haar nadat je het hebt gewassen. Je spoelt het product niet uit. Daarna gebruik je de CHI Silk Infusion in nat haar in de punten. Deze producten verzorgen het haar en laten het minder snel in slierten vallen.
 
Daarna kan je je haar drogen in het gewenste model, doorborstelen en dan de Infra texture gebruiken van CHI: dit is een hele milde haarlak die je haar in model houdt, maar het niet hard doet worden.
 


Vraag: Ik ben een meisje van 18. Ik heb bovenaan mijn haargrens een stuk dat een heel stuk lichter is. Ik ben bang dat dit een kaal plekje is en dat dit zou kunnen komen door het föhnen. Ik föhn mijn haar namelijk bijna dagelijks, omdat het moeilijk blijft zitten na het slapen. Kan föhnen de oorzaak zijn of is föhnen niet zo slecht voor het haar als beweerd wordt?
 
Antwoord: Dit is afhankelijk van welke föhn je gebruikt. Wij werken met de CHI föhn. Die zorgt ervoor dat je je haar niet uitdroogt, maar dat het vocht dat je wilt verdampen om het haar droog te maken in kleine moleculen verandert en zo door je haar wordt opgenomen, waardoor het juist verzorgend werkt en je haar optimaal zal glanzen. Zeker wanneer je een föhn regelmatig gebruikt, is het de investering zeker waard.
 


Vraag: Mijn moeder heeft kroeshaar en mijn vader golvend haar. En ik heb krullend haar. Mijn vraag is: hoe kan ik het best mijn krullende haar gaan behandelen en waarmee? Want ik krijg een grote bos wanneer ik mijn haar na het douchen uitkam. Moet ik mijn haar elke dag wassen? Of bestaat er een nog betere oplossing voor een mooier effect?
 
Antwoord: Het is belangrijk dat je de juiste producten gebruikt voor je haar, bijvoorbeeld de Rescue shampoo van J Beverly Hills met bijhorende conditioner of masker. Die herstellen je haar en verzorgen droge en pluizige punten en verminderen het volume. Gebruik dan in nat haar – na het kammen met een kam – de Crazy Curl van J Beverly Hills. Dit accentueert je krullen en zorgt ervoor dat ze mooi in model vallen en elastisch zijn en daardoor natuurlijk ogen en aanvoelen. Belangrijk bij krullend haar is dat je het niet droog borstelt en in nat haar enkel een kam gebruikt. Een borstel zal zelfs in nat haar kroezelige krullen geven.
 


Vraag: Ik heb van nature donkerblond haar en ik heb mijn haar altijd blond laten verven, een natuurlijke blonde kleur. Nu heb ik bij de kapper lowlights laten zetten die iets donkerder zouden zijn. Dit is echt lelijk geworden! De lowlights zijn zwart geworden en de rest van mijn haar lijkt wel grijs ipv natuurlijk blond! Kan ik gewoon over mijn haar verven naar een natuurlijke blonde kleur? Hoeveel tijd moet er tussen zijn?
 
Antwoord: Doordat de lowlights te donker zijn geworden lijkt het alsof je blonde kleur een grijze gloed heeft. Het kan zijn dat je haar te poreus was en dus met de lowlights is doorgeslagen naar zwart. Om dit terug blond te kleuren heb je een oplichtingsproduct nodig. Laat dit bij de kapper doen. Die heeft hier meer verstand van. Qua tijd maakt het niet uit. Alleen moet je kijken naar de kwaliteit van je haar, want steeds blijven verven is niet goed voor het haar. Ik hoop je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Luis Molinero/Shutterstock