Haarsprokkels (42)

Kapster met stijltang en kam
 
Vraag: Ik zit al een tijdje met een brandende vraag en ik heb het gevoel dat mijn kapper alleen voordeel wil halen uit zijn antwoorden. Een jaar of vijf geleden heb ik mijn haar geverfd van behoorlijk blond (mijn eigen kleur) naar kastanjebruin. Ik heb er heel erg veel plezier aan beleefd en heb mijn haar telkens maar gekleurd en gekleurd, in het begin met echte verf, later steeds met kleurspoelingen. Nu merk ik dat mijn haar in zo’n slechte staat is terechtgekomen door al dat verven, dat ik wil stoppen met het om de 3 à 4 maanden te verven.
 
Maar nu heb ik een probleem. Mijn haar is nu bruin (voor zover je het bruin kan noemen), ik heb het 3 maanden geleden voor het laatst geverfd. En inmiddels zit er een oranje gloed overheen en heb ik lelijke uitgroei. Als ik het gewoon zou laten uitgroeien, dan is het niet om aan te zien, want mijn haar reikt tot over de schouders. Dit duurt dus lang. Dit is voor mij dus eigenlijk geen optie, aangezien het terugkrijgen van mijn eigen haarkleur ook niet mijn bedoeling is. Ik wil mijn haar net zoals Lieke van Lexmond op dit moment en dit omdat ik denk dat mijn uitgroei in elk geval minder opvalt met deze haarkleur en het natuurlijk een mooiere kleur is dan diegene die ik nu heb. Dit zal als voordeel hebben dat ik mijn haar veel minder vaak hoef te verven, omdat het verschil met de uitgroei dan minimaal is, het haar minder beschadigd zal zijn in de toekomst en de kleur beter bij mijn huidskleur past dat dit “bruine-oranje-groene” haar.
 
Ik ben vandaag naar de kapper gegaan om te laten zien hoe mijn haar eruitziet voordat ik een afspraak maak om het te laten ontkleuren. De kapper zei dat mijn haar wel heel poreus is en dat ik het risico loop dat het helemaal verkeerd uitpakt en dat ik misschien wel zo gek word van het resultaat, dat ik het liefst van al mijn haar wil laten knippen. Ik ben dan ook meteen afgestapt van het idee van haarbleken. De kapper stelde voor om mijn haar te highlighten en de uitgroei wel bij te werken in de kleur die ik wil bereiken. Maar ik zou wel 10 cm moeten laten knippen, omdat de punten zo droog en gespleten zijn. En toen zei ik dat dit mij bang maakt, omdat ik vrees dat het nooit meer groeit. De kapper zei toen dat het haar inderdaad zo poreus is, dat dit wel eens het geval zou kunnen zijn. Daar ben ik behoorlijk van geschrokken. Maar aangezien ik uitgroei heb, zie ik dat mijn haar wél groeit. Ik begrijp niet hoe ze zoiets kunnen zeggen.
 
Na dit lange verhaal is mijn vraag: wat kan ik het best doen? Ik wil mijn haar dus lichter maken, omdat ik het donkere zat ben en omdat ik dan mijn haar niet zo heel veel meer hoef te verven omdat de uitgroei nauwelijks zichtbaar zal zijn. Ik bijlage heb ik een foto van mijn haar zoals het op dit moment is en een foto van hoe ik wil dat het wordt (niet letten op de lengte).

 
Antwoord: Je zit met een behoorlijk probleem met je haarkleur. Ik heb je foto gezien en de foto van Lieke en er zit heel erg veel verschil tussen die twee kleuren. Jouw haar is nu veel roder en veel donkerder. Om de kwaliteit van je haar zo goed mogelijk te behouden, is het niet verstandig om deze kleur in één keer te willen. Je zult je haar thuis eerst goed moeten verzorgen met een goede shampoo, conditioner, masker en treatment voordat je deze klus klaart. Doe je dat niet, dan zal je haar er alleen maar slechter van worden.
 
Wat ik je aanraad, is om vervolgens een mooie basiskleur te krijgen, dus net als die in de uitgroei bij Lieke. Dan zou ik – als die kleur goed is – highlights in je haar zetten. En of je nu bleekt coupe soleil of highlights neemt, het is altijd ontkleuren en het blijft een aanslag op je haar. We werken zelf met Farouk Systems USA en die heeft ammoniavrije kleuringen en blonderingen en dit is veel beter voor je haar. Het product waarmee de kapper werkt, doet dus ook heel veel. Mocht je nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om te mailen.
 


Vraag: Ik ben een jongen van 19 met halflang, steil haar. Ik heb voor mijn werk en opleiding een netter kapsel nodig, waarbij de oren vrij zijn. In mijn vrije tijd draag ik mijn haar liever op een nonchalante manier. De look van Chris Zegers vind ik geweldig en het lijkt mij een goede combinatie. Hebt u tips voor mij en mijn kapper? Moet ik gel gebruiken of wax? Alvast bedankt.
 
Antwoord: Het kapsel van Chris Zegers is zeker een sportief en nonchalant mannenkapsel. Alleen weet ik niet wat voor haar je zelf hebt. Je geeft aan dat het halflang is. Maar wel moeten de oren vrij, zeg je, alleen is dit juist niet mooi in dit kapsel en past dit er niet bij. Verder zou je met je eigen kapper kunnen overleggen of je misschien wel kan kiezen voor een kleur, waardoor het er al meer op lijkt. Neem ook een plaatje mee met wat je wilt bereiken en dan denk ik dat het wel moet lukken. Zoniet kan je steeds bij ons een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 


Vraag: Ik heb krullend/kroezend blond haar. Wat kan ik doen tegen het pluizen?
 
Antwoord: Krullend haar is vaak het moeilijkst, omdat dit inderdaad snel gaat pluizen. Speciaal voor krullen hebben we de Curl Preserve lijn, die krullen meer veerkracht geeft. Deze lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een leave-in treatment. De Silk Infusion is een zijde die je in nat en droog haar kunt gebruiken. Het is een leave-in conditioner die het haar verzorgt, beschermt tegen warmte (föhn/stijltang/krultang), het haar makkelijk doorkambaar maakt en voor glans zorgt. Je krullen zullen veel gladder vallen en minder pluizig zijn.
 
Je kan nog extra de Straight Guard gebruiken in vochtig haar wanneer je het haar gaat drogen. Dit product is speciaal een versteviging voor krullen. Wanneer het haar droog is, kan je de Silk Infusion eventueel nog een keer gebruiken en afwerken met de Shine Infusion, dit is ook zijde, alleen dan in sprayvorm. Tevens is het ook meteen een glansspray als afwerking.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Viktoria Gavrilina/Shutterstock