Haarsprokkels (4)

Product voor haarkleuring
 
Vraag: Ik zit met een dilemma. Ik verf mijn haar al een aantal jaren zwart. Mijn natuurlijke haarkleur is blond. Nu wil ik mijn haar al een aantal keren lichter maken, maar ik krijg dit maar niet voor elkaar. Als ik het zou ontkleuren, zou het dan ook een heel stuk lichter worden? Mijn gewenste kleur is goudblond. Voorlopig krijg ik mijn haar alleen maar donkerbruin.
 
Ik hoorde ook dat ontkleuren niet goed is voor je haar, maar voor één keer heb ik dit er wel voor over. Ik ben op jullie website terechtgekomen en heb wel wat dingen gezien over ontkleuren, maar ik vraag me af of jullie het aandurven om mijn haar te doen. Er is mij geadviseerd dat ik Head & Shoulders moet gebruiken om mijn haar te wassen, maar ik ben bang dat mijn haar groen uitslaat.

 
Antwoord: Wij hebben een product dat Reset Colour heet. Dit product trekt het kunstmatige pigment uit het haar. Omdat jouw haren zo donker zijn, is het van te voren wel moeilijk te bepalen welke kleur er zou tevoorschijn komen. Het is best mogelijk dat je de toepassing twee keer moet uitvoeren. Nadat dit product is aangebracht, kan je in principe elke kleur op je haar zetten, afhankelijk van de kleurhoogte die verschijnt.
 
Verder kan je veel highlights in je haar zetten, dan krijg je een gemêleerd effect. Dit is minder schadelijk voor het haar, omdat je maar een paar plukken haar verft. Na 5 weken doe je de kleurbehandeling met meerdere folies nogmaals en hoe vaker je dit herhaalt, hoe lichter je haar wordt. Met een antiroosshampoo wordt je kleur inderdaad wel iets lichter. Je hoeft niet bang te zijn dat je haar groen uitslaat.
 


Vraag: Ik heb mijn haar een tijdje geverfd en heb nu een lichte uitgroei die een beetje donkerblond/rossig is; de rest van mijn haar is middenbruin met een rode gloed. Ik wil mijn haar nu eigenlijk rood hebben, méér dan het huidige rood.
 
Ik heb een product gekocht dat Color Out heet; hier zit geen waterstofperoxide in. Ik doe dit product niet op mijn uitgroei, alleen op de rest van mijn haar. Mijn vraag is nu: kan ik na dit product henna gebruiken? En zal mijn uitgroei dan een drastisch andere kleur krijgen?

 
Antwoord: Het product dat je gekocht hebt, kennen wij helaas niet, we kunnen je dus niet helpen. Misschien kan je informatie vinden op de verpakking of bij de ingesloten gebruiksaanwijzing. Veel succes.
 


Vraag: Ik heb mijn haar laten kleuren met Colorshine van Sebastian. Ik heb gehoord dat daar siliconen inzitten die hun werk doen door middel van warmte en dat bevalt me niet. Kan je mij zeggen of dit nu een verf of een spoeling is, want ik wil het product uit mijn haar. Ik heb dit product nu 4 weken in mijn haar en afhankelijk van de lichtinval zie ik soms mijn eigen haarkleur en soms een rossige/bruine kleur.
 
De éne kapper zegt dit en de andere kapper dan weer iets anders over dit product. Ik weet niet of men daar een spoeling kan overzetten. Ik wil mijn eigen donkerblonde kleur terug, maar omdat ik soms denk dat er wat rood in mijn haar zit, weet ik niet of dit kan. Ik weet gewoon niet wat te doen, ik maak me heel erg druk.

 
Antwoord: Het is mogelijk om een spoeling te gebruiken. We kunnen je haar echter wel niet lichter verven. Dit moet je dan doen met een blondeermiddel. We kunnen wel de rode gloed wegnemen en dan wat highlights doorheen de basiskleur aanbrengen. Het is moeilijk om te zeggen of je nu verf of spoeling hebt gehad. Je kan je haar wassen met een antiroosshampoo, dit product maakt je haar meestal ook lichter, het trekt namelijk de kleurpigmenten uit je haar.
 


Vraag: Ik heb vroeger altijd laagjes gehad in mijn haar en nu wil ik opnieuw alles op één lengte. Hoe kan dit het best?
 
Antwoord: Je kan het best om de twee maanden je haar laten knippen. De éne keer alleen de lengtes en de andere keer het hele model een beetje laten bijwerken. Zo wordt het niet te kort, maar blijft het wel overal mooi netjes in model.
 


Vraag: Klopt het dat haar sneller groeit als het regelmatig geknipt wordt of is dit een fabeltje?
 
Antwoord: Dit is een fabeltje. Wel is het zo dat je haar gezond blijft en er mooi blijft uitzien wanneer je het regelmatig laat knippen. De juiste verzorging – vooral bij de haarpunten – is heel belangrijk. Je hoeft dan in elk geval niet de dode puntjes af te knippen en je haar is sneller lang omdat je het minder vaak hoeft te knippen.
 


Vraag: Ik heb van nature krullend haar, maar ik maak mijn haar ook wel eens steil. Hiermee heb ik dan wel een saai kapsel. Het is dan helemaal recht en op één lengte. Ik wil graag een kapsel dat zowel bij mijn krullen past als bij steil haar, want ik wil het ook af en toe eens straightenen. Ik dacht al aan laagjes, maar moet ik dan veel laagjes doen of weinig of geen laagjes, maar iets helemaal anders?
 
Antwoord: Laagjes in het haar zijn absoluut mooi, zowel voor krullend als voor steil haar. Daarmee maak je je kapsel sprekender en minder saai. Het haar valt dan mooi nonchalant en je kan het makkelijker stylen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Seamm/Shutterstock