Haarsprokkels (83)

Vrouw tijdens het kiezen van haarproducten
 
Vraag: Is langdurig gebruik van een kleurmousse op droog, beschadigd haar schadelijk? En is een veel donkerdere tint zonder problemen in zijn totaliteit in één keer volledig uit te wassen?
 
Antwoord: Een kleurmousse kan geen schade toebrengen. Ik denk wel dat er altijd wel wat kleur zal achterblijven wanneer u een veel donkerdere tint opzet.
 


Vraag: Ik draag vaak een helm voor het motorrijden. Wanneer ik na een lange rit mijn helm afzet, ziet mijn haar er niet uit. Graag advies ivm wat voor kapsel ik het best kan nemen en wat voor producten ik het best kan gebruiken.
 
Antwoord: Wanneer je langdurig een helm opzet, kan je best vooraf geen product in het haar doen. Je kan eigenlijk niets veranderen aan de manier waarop je haar eruitziet bij het afzetten van de helm. Of je moet je haar wel heel kort laten knippen. Maar eigenlijk is er niets aan te doen.
 


Vraag: Mijn zoontje van 4 jaar heeft vaseline in zijn haar gesmeerd. Na 8 keer wassen is het er nog niet uit. Wat moet ik doen?
 
Antwoord: Vaseline is heel vet, dus kan je het best het haar wassen met een ontvetter, bijvoorbeeld een afwasmiddel.
 


Vraag: Ik kijk vaak naar filmpjes op You Tube of naar andere gekochte dvd’s waar men bepaalde modellen knipt. Wat me altijd opvalt, is dat de mensen bij wie het haar geknipt wordt, het haar erg vochtig, maar heel zwaar hebben en niet zodat het water uit hun haar loopt. Je kan daardoor het haar makkelijker afdelen. Gebruikt men een bepaalde spray voor deze modellen? En bestaat er ook een spray daarvoor die wij kunnen kopen?
 
Antwoord: In principe wordt het haar bij het knippen alleen nat gemaakt met water. Je zou hiervoor ook een ontwarspray kunnen gebruiken, bv. de Silk Filler van Biosilk.
 


Vraag: Ik heb een hoog voorhoofd dat ook nog eens rond is opzij. Daarbij komt dat ik geen mooie kaaklijn heb. Wanneer ik dus een pony knip, valt het vanaf de zijkant gezien erg op dat ik geen mooie kaaklijn heb. Hoe kan ik dit verhelpen?
 
Antwoord: Je zou wel een pony kunnen laten knippen, maar die dan niet laten aansluiten op de zijkant. Zo blijft die lang en vallen er dus geen lagen bij je kaaklijn.
 


Vraag: Ik heb mijn haar een jaar geleden met blondspray behandeld. Nu werk ik in een kapsalon. Mijn haar moest beige goud gekleurd worden, maar het was paars bij de punten waar de blondspray zat. Toen is het ontkleurd met een ontkleurwassing en vervolgens kwam er een goudtint overheen met een verfspoeling.
 
Nu ben ik Bassie oranje en ik weet niet wat ik nog kan doen. Op het werk willen ze mijn haar niet meer verven en ik heb binnen 2 weken een bruiloft en wil echt van die oranje gloed af. Hebt u misschien tips? Ik denk eraan om mijn haar zelf thuis te kleuren met de kleur 7BG van Goldwell, maar ik weet niet hoe het resultaat zal zijn, want ik ben nog in opleiding.

 
Antwoord: Natuurlijk willen we je helpen. Jammer dat ze dat op je werk niet willen doen. Omdat je nu met een oranje kleur zit, is het wel moeilijk om je advies te geven zonder dat we je gezien hebben. Ik zou alsnog een blondeerwassing gebruiken om het oranje uit je haar te halen en daarna kan je best een donkerdere kleur opzetten, bv. kleurhoogte 6 of 7 en dan een natuurtint.
 
Dit zal de warmte wat neutraliseren, maar niet helemaal, maar door de donkere pigmenten zal het wel beter gaan. Vraag nogmaals of ze dit op je werk kunnen doen, want een collega zo laten rondlopen is ook niet netjes. Er blijft wel nog een kans dat het warm blijft. Overleg dus nog maar eens met je collega’s.
 


Vraag: Ik heb dreadlocks van mijn eigen haar al sinds een vijftal jaar. Binnenkort werk ik mee aan een fotoshoot waarbij ik volledig, inclusief mijn dreads, zal ingesmeerd worden met groene klei. De bedoeling is dat de klei hard wordt en begint te craqueleren. Nu ben ik een beetje bezorgd of ik die klei wel helemaal uit mijn haar zal krijgen. Zou ik die harde klei volledig kunnen uitspoelen, denkt u? Nergens krijg ik een antwoord. Misschien kunt u me helpen?
 
Antwoord: Ik denk niet dat je de klei volledig uit de dreads zal krijgen. Wanneer de klei opdroogt, gaat die tussen je haar zitten en omdat dreads al moeilijk te wassen zijn, denk ik niet dat je de klei eruit krijgt. Door het water trekt de klei nog méér in je haar doordat die dan weer vloeibaar wordt. Als je je dreads nog langer wil in je haar houden, zou ik de fotoshoot niet op die manier doen. Maar de keuze is natuurlijk aan jou.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Lakov Filimonov/Shutterstock