Haarsprokkels (18)

Vrouw met geverfd haar
 
Vraag: Mijn uitgroei laat ik om de paar weken bijverven met lichtblonde verf. Ik zou mijn verf nu nog lichter willen (witblond), maar mijn kapster zegt dat dat mijn haar te veel zou beschadigen. Volgens haar kan mijn middelblonde haar nooit witblond worden, omdat er te veel beschadiging zou zijn. Kan ik dan echt nooit witblond haar hebben?
 
Antwoord: Hoe lichter de kleur, hoe droger je haar wordt. Dus kan je je haar wel kleuren in de kleur die je graag wil, alleen zal je het dan wel extra moeten verzorgen. Voor meer informatie over producten die geschikt zijn voor jouw haar kan je terecht op johnbeerens.com
 


Vraag: Ik heb gisteren mijn haar geverfd. De onderste lengtes en punten waren erg lichtblond. De rest was goudblond met een cm uitgroei (lichtbruin). Ik heb al het blonde voorgepigmenteerd en daarna al mijn haar geverfd met de kleur 7kb van Goldwell en 3 % waterstofperoxide. Het resultaat is dat mijn hele haar heel erg koperkleurig is geworden, de onderkant wel iets lichter dan de bovenkant. Dit staat totaal niet bij mijn gezicht, want dat is erg bleek. Op het kleurstaaltje was de kleur helemaal niet zo fel.
 
Ik ben langs een kappersgroothandel geweest en heb gevraagd wat voor kleurspoeling ik kon gebruiken. Ze adviseerden mij daar kastanjebruin. Ze zeiden ook dat ik er al een spoeling had ingedaan omdat verf met 3 % waterstofperoxide een spoeling is. Nu moet ik de nieuwe kleurspoeling ook mengen met 3 % waterstofperoxide.
 
Is dit wel juist? Heb je misschien een andere suggestie om mijn haar wat “koeler” te krijgen? Ik moet wel zeggen dat de onderste lengtes en punten in slechte conditie zijn. Dat was al een tijd zo en er is ook al een behoorlijk stuk afgeknipt en de rest gaat er ook weer af na een tijdje. Maar daarom wou ik nu ook een spoeling.

 
Antwoord: Een 7 kb is een erg warme tint die vooral op blond en poreus haar kan doorslaan. De bovenkant is donker omdat de verf anders reageert op je eigen haar en omdat 3 % niet tot bijna niet oplicht. Een spoeling heeft meestal een waterstof van 1,9 %, dus het advies van de groothandel klopt niet echt.
 
Om je haar koeler te krijgen zou ik niet voor kastanjebruin kiezen, dit versterkt juist de warme tint. Je zou een kleur moeten nemen met een astint, die zorgt ervoor dat de warmte verdwijnt.
 


Vraag: Dit is misschien een rare vraag, maar toch heb ik graag een antwoord. Ik heb puisten op mijn voorhoofd en zou die graag willen bedekken met een pony. Wordt die pony dan echter niet vettig omdat ik een vettige huid heb? En wat voor pony zou ik het best nemen voor een ovaalvormig gezicht?
 
Antwoord: Een pony is ideaal om je voorhoofd te bedekken, maar je zal er wel rekening moeten mee houden dat er op die manier geen zonlicht bij je voorhoofd kan, waardoor het niet uitdroogt en je dus last zal blijven hebben van puistjes wanneer je het niet verzorgt. Met een ovaalvormig gezicht staat een pony erg mooi.
 


Vraag: Ik zag op de site kapsels.net dat de mogelijkheid bestaat om o.a. vragen te stellen over baarden en snorren. Ik ben 30 jaar, Nederlands, en heb donkerbruin tot zwart haar. Ik draag al enkele jaren een ringbaard die ik regelmatig bijkleur met een donkerbruine kleurshampoo, aangezien mijn haar ook donker is en die baardharen om één of andere reden na verloop van tijd rossig zijn geworden.
 
Inmiddels draag ik hem zo dat ik hele dunne lijntjes creëer, dus geen volle baard, maar een soort Maik de Boer look zeg maar, die rond mijn mond en kin loopt, waarbij het grootste deel van de ruimte onder mijn lippen tot mijn kin vrij is van haar en alleen de onderkant bedekt is.
 
Wat is nu de beste tip om die zo goed en makkelijk mogelijk symmetrisch te houden? Zijn er ook producten op de markt die die smalle strookjes haar goed bij elkaar houden zoals een soort haargel zonder dat er onwillige plukjes uitsteken?

 
Antwoord: Er zijn niet echt mallen om de vorm van de baard zo netjes en symmetrisch mogelijk te maken en te houden. Ieder gezicht en vooral de kaaklijn is per persoon verschillend. Het mooiste is dus ook om de baard aan je eigen kaaklijn aan te passen. Hier zijn geen specifieke hulpmiddelen voor. Belangrijk is dat je de kaaklijn volgt en dezelfde afstand houdt bij de onderlip.
 
Door een tondeuse met afneembare opzetstukken te gebruiken kan je zonder opzetstuk de vorm bepalen en met het opzetstuk van 6 mm of 9 mm de lengte bepalen. Dan ga je krullen en pieken tegen. Ik zou er geen gel in doen, dan gaat de baard vaak glanzen en wordt hij hard en plakkerig, wat niet lekker aanvoelt.
 


Vraag: Ik heb krullend haar (plukken van zo’n 8 cm). Nu wil ik dit opsteken en met kammetjes is dit wel leuk, maar ik kom “een knotje” te kort. Nu heb ik eens gezien dat er een soort elastiekjes bestaat waaromheen een krans van haar zit. Zou dit een uitkomst zijn voor mij totdat mijn haar lang genoeg is om zelf een knotje te vormen? Weet u ook waar ik die “elastiekjes met haar” kan kopen en/of hebt u andere adviezen?
 
Antwoord: Je hebt inderdaad een vrij korte lengte om je haar mooi vol op te steken. Er bestaan elastiekjes met daaromheen nep haar, in verschillende haarkleuren. Die zou je kunnen verwerken in je haar. Ze zijn te koop bij sieradenwinkels of groothandels in haarverzorgingsproducten.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Lanych/Shutterstock