Haarsprokkels (22)

Vrouw met probleemhaar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben een man en ik heb mijn haar het laatste jaar laten groeien, maar hierdoor is er een slag in gekomen. Ik wil graag mijn haar wat rechter krijgen, maar zonder steiltang of dergelijke. Bestaat er een andere manier?
 
Antwoord: We hebben hiervoor een speciaal product, de Straight Guard van CHI. Dit is een crème die je in nat haar aanbrengt en die ervoor zorgt dat je haar rechter opdroogt, zeker met behulp van een föhn. In het uiterste geval kan je er ook voor kiezen om je haar definitief steil te maken met een speciaal product. Dit kan je bij ons laten doen.
 
Het is een 4 uur durende behandeling die 250 euro kost, inclusief knippen en in model brengen. Hierna is je haar dus definitief steil en hoef je niet met de steiltang of bepaalde stylingproducten aan de slag. Wil je hierover graag meer informatie, dan kan je ons steeds bellen of mailen om een adviesgesprek te plannen. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos.
 


Vraag: Ik heb een nogal rond gezicht en ik ben aan het nadenken hoe ik mijn haar zal gaan knippen. Ik heb erg dik/veel haar en mijn vraag was of een rechte pony mij zal staan (ongeveer tot mijn wenkbrauwen en een beetje uitgedund). Of maakt dat mijn gezicht alleen maar boller/ronder?
 
Antwoord: Een pony knippen zal je gezicht alleen maar boller maken. Je kan dan beter voor een lok kiezen, die maakt je gezicht slanker.
 


Vraag: Waar kan je antikroesserum kopen? Volgens mij is het niet gewoon bij een drogist verkrijgbaar.
 
Antwoord: Een antikroesproduct is verkrijgbaar in kapsalons, dus ook in onze haarstudio. En eveneens via internet kan je de benodigde producten bestellen via onze webshop johnbeerens.com. Bij kroezend haar is het belangrijk om het haar goed te verzorgen. Zodra het ook maar een beetje droog en stug is, gaat het kroezen. Een goede shampoo en conditioner zijn noodzakelijk. Wij gebruiken de smoothing shampoo en conditioner van Farouk Systems USA, van de Biosilk lijn.
 
Die producten verzorgen je haar door middel van vele werkstoffen, waaronder zijde. Je haar gaat zo veel minder kroezen. Daarnaast is het belangrijk om pure zijde te gebruiken, zoals de CHI Silk Infusion. Dit product kan je in nat en droog haar gebruiken het gaat direct het kroezen en pluizen tegen, maakt je haar zijdezacht, laat het glanzen en verzorgt het optimaal. Je zal met deze producten een groot verschil merken met de huidige toestand van je haar.
 


Vraag: Al 28 jaar heb ik steil blond haar. Het is een dikke bos en heel gezond. Nu ben ik zeven weken geleden bevallen van een zoontje en wat bleek toen ik laatst naar de kapper ging? Ik heb ineens krullen! Mijn kapster zei dat dit door de zwangerschap kon komen en omdat ik al die tijd een staartje droeg, is het me niet opgevallen. Ik ben er hartstikke blij mee en hoef er niet erg veel aan te doen. Nu is mijn vraag: zal het haar dat nu moet groeien opnieuw steil zijn of hou ik mijn krullen?
 
Antwoord: Het feit dat je ineens krullen hebt, heeft echt met je hormonen te maken van de zwangerschap. Of ze blijven kan niemand je vertellen. Dat gebeurt echt van binnenuit en daar kan je aan de buitenkant niks aan doen. Je zal dus even moeten afwachten of je krullen blijven of niet. Groeien ze uit, dan kan je nog altijd een permanent laten zetten met onze nieuwe CHI waves vloeistof.
 


Vraag: Een patiënte van ons laat haar haar kleuren. Maar na 1 week is ze de kleur reeds kwijt. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
 
Antwoord: Het is steeds moeilijk om de oorzaak te vinden van problemen met gekleurd haar. Wel kan het soms te maken hebben met de kleur (kleuren met rood bijvoorbeeld lopen sneller terug). Of wanneer de haarkleur op een lichte ondergrond (dus lichter haar) is opgezet, loopt die ook sneller terug. Het kan natuurlijk eveneens met de kwaliteit van de haarverf te maken hebben of met de shampoo die ze gebruikt. Het is best om een shampoo te gebruiken die ervoor zorgt dat de kleur langer blijft behouden.
 
En heel belangrijk is het om daarna ook een conditioner te gebruiken die de haarschubben sluit, waardoor de kleur langer vasthoudt. Je zou hiervoor bijvoorbeeld ook de CHI keratine mist kunnen gebruiken. Deze spray bevat de werkstof keratine en die zorgt ervoor dat de haarschubben worden opgevuld en dus sluiten en de kleur vasthouden. Dit product is te vinden en te bestellen op www.johnbeerens.com.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net