Haarsprokkels (11)

Het borstelen van krullend haar
 
Vraag: Ik heb halflang, steil en dun haar, maar ook vl haar. Het zakt heel snel in mekaar. Ik verf het al zon 6 maanden niet. Ik ben 51 jaar en nog niet grijs. Mijn haar wordt donkerder, dus wil ik er geen kleur in doen. Ik heb al mijn kapper om een permanent gevraagd, maar hij vindt mijn haar nog te droog of poreus aan de punten, waar nog wat verf inzit.
 
Ik onderhoud mijn haar goed met de juiste shampoo. Maar het grootste probleem is dat mijn haar heel snel uitzakt. Als ik bij de kapper ben geweest, zit het dagenlang perfect. Wat moet ik er verder nog aan doen? Kort wil ik het niet. Ik stuur een foto mee.

 
Antwoord: Op het eerste gezicht hebt u een leuk, vlot kapsel. De reden zou misschien kunnen zijn dat uw haar te zwaar wordt gelaten. U zou bijvoorbeeld aan de kapper kunnen vragen om wat kortere steunhaartjes te knippen, zodat de lange haren als het ware wat omhoog worden geduwd. Verder is een goede versteviging erg belangrijk; dit is vaak de basis voor een kapsel. Een permanent zou ik u ook afraden. Onze ervaring is dat klanten het zich anders voorstellen dan het wordt.
 


Vraag: Ik ben afkomstig van Vietnam en mijn probleem is mijn haarkleur. Vroeger was mijn haar zwart, maar sinds mijn puberteit is mijn haar vettiger geworden en moest ik het vaker wassen. Ik denk dat daardoor mijn haar donkerbruin is geworden. Kan mijn haar terug zwart worden of zal het altijd donkerbruin blijven? Hoe kan het zwart worden zonder het te kleuren?
 
Antwoord: De haarkleur kan in de loop der jaren veranderen en dat is heel normaal. U kunt bijvoorbeeld een semikleuring nemen; dit is geen permanente kleuring, wel een kleuring die langzaam vervaagt. U kunt eveneens een kleurconditioner in zwart gebruiken; die geeft ook wat kleurdeeltjes af.
 


Vraag: Ik heb kroeshaar dat afbreekt. Ik ben op zoek naar een product en een manier van stylen zodat mijn haar er opnieuw gezond uitziet en groeit. Hebt u misschien een oplossing?
 
Antwoord: Belangrijk voor kroeshaar is dat u het goed verzorgt, want het is erg droog! De Smoothing shampoo en conditioner van Farouk Systems USA en de Biosilk zijde van Farouk Systems USA verzorgen het haar en brengen het vochtgehalte opnieuw in balans. De pure zijde is erg belangrijk voor kroezend haar.
 
Naarmate dat u dit product in nat en droog haar zeker dagelijks gebruikt, ziet u de haarstructuur verbeteren. Om het haar goed in model te krijgen, zou ik de Silk Polish van Farouk gebruiken. Deze wax is niet echt vettig, maar geeft een hele mooie glans en bevat ook weer die zijde die zo belangrijk is voor uw haar.
 


Vraag: Ik ben van nature blond. Ik heb mijn haar 3 maanden geleden bruin geverfd. Kan ik het opnieuw blond krijgen of in elk geval lichter? Of moet ik het laten uitgroeien?
 
Antwoord: Vaak is het zo dat de kleur snel terugloopt wanneer u van licht naar donker gaat. U kunt dus gewoon uw haar vaker wassen, zodat de kleur vanzelf nog mr gaat teruglopen of u kunt er highlights in plaatsen. Zo wordt het ook telkens lichter. Uw haar zal hier wel wat droger van worden.
 


Vraag: Ik heb erg krullend haar. Ik steil het s avonds omdat ik daar s ochtends geen tijd voor heb, maar dan ga ik naar bed en word ik s morgens wakker met krullend haar. Ik heb alles dan dus tevergeefs gedaan. Hoe kan ik dit verhelpen?
 
Antwoord: De oorzaak kan zijn dat uw hoofdhuid gaat transpireren tijdens uw slaap en dat uw haar daardoor ook nat wordt. Dan komt de eigen haarstructuur terug. U zult uw haar toch s morgens nog even moeten bijwerken, want verder kunt u er niets aan doen. Zelf heb ik ook dit probleem en ik werk s morgens mijn haar dan gewoon nog wat bij.
 


Vraag: Ik heb mijn haar laten straightenen met permanente vloeistof. Kan ik de permanente vloeistof uit mijn haar laten halen?
 
Antwoord: Wanneer je je haar laat straightenen met permanente vloeistof, dan moet die er echt uitgroeien. Verder kan die op geen enkele manier uit het haar worden verwijderd.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Sklo Studio/Shutterstock