Haarsprokkels (57)

Haar dat kordaat afgeknipt wordt
 
Vraag: Mijn haar vooraan groeit al enkele maanden niet meer. Het blijft steeds dezelfde lengte en het valt niet. Achteraan groeit het wél. Wat kan de oorzaak hiervan zijn? Het is echt wel vervelend.
 
Antwoord: Iedereen heeft kortere haartjes in het haar zitten, alleen vallen die méér op aan de voorkant omdat ze daar echt uitsteken. Helaas is hier geen oplossing voor.
 


Vraag: Hoe zie je het minst de overgang van het haar van tondeuse naar schaar? (Aan de zijkanten en achterkant)
 
Antwoord: De overgang van tondeuse naar schaar is het mooist af te werken met afbouwen van lengtes. In de nek is je haar het kortst en hoe hoger je gaat, hoe langer de lengtes worden. Neem dus een standje groter op de tondeuse, bv. 3 mm in de nek en bouw het naar boven op met 6 & 9 mm. Als laatste kan je de lijn nog fijner uitwerken met een effileerschaar.
 


Vraag: Hopelijk hebt u een tip voor mij. Ik ben op zoek naar een makkelijk kapsel voor een bruiloft. Ikzelf ben niet de bruid, mijn schoonzus daarentegen wel. Ik heb schouderlang blond, dun, steil haar met bij mijn pony een kruin. Wat ik ook probeer van haarproducten, mijn haar blijft niet zitten.
 
Krullers? Leuk voor een halfuurtje, daarna zijn de krullen weg. Haarspelden enz…? Glijden uit mijn haar. Wax, Haarlak, gel, spray om het haar te doen glanzen? Maken mijn haar vettig en ik loop erbij als een onverzorgd type. Ik weet het niet meer … Een paardenstaart is volgens mij het enige wat blijft zitten, maar dit ben ik ook wel eens zat en bovendien vind ik dit niet zo feestelijk.

 
Antwoord: Je zou je haar eerst een beetje kunnen touperen bovenaan, zodat het wat volume heeft wanneer je het daarna toch in een staart doet. En dan ga je met die staart plukjes verdelen en steek je die speels weg. Je draait de plukjes bv. in een rondje rondom je elastiekje en je draait de plukjes rond twee vingers op en zet ze daarna vast. Zo werk je rond je elastiek en dit ziet eruit als een bloem.
 


Vraag: Ik had graag een gevlochten touwtje met pareltjes in mijn haar geknoopt. Kennen jullie een goede knooptechniek om dit touw in mijn haar te knopen, zodat het er toch langere tijd in blijft?
 
Antwoord: Het best kan je het samen met je eigen haar meevlechten. Je neemt dus 2 plukjes haar en het 3de plukje is het touwtje: die vlecht je strak samen. Een tweede manier: je neemt een plukje haar van jezelf en bindt hier het touwtje horizontaal overheen en onderlangs haal je het terug; vervolgens doe je er een elastiekje om en zo kan je het met je eigen haar meevlechten.
 


Vraag: Hoe kan ik mijn steile haar het best opsteken? Ik heb een lang smal gezicht en het liefst wil ik iets met krullen, anders lijk ik zo streng. Het is voor een gala-achtig feestje. Misschien iets wat mijn gezicht iets breder doet lijken?
 
Antwoord: Je zou eerst krullen kunnen maken en daarna met schuifspeldjes pluk voor pluk vastzetten onder in de nek. Vervolgens zet je de plukken over de breedte vast. Zo krijg je een soort nekrol en lijkt je gezicht breder.
 


Vraag: Ik heb reeds een uitgebreid gamma aan kwalitatieve producten staan: serums, smoothings, crèmes, gels … van zowel CHI, als van Biosilk, Redken, Aveda, Sebastian … massa’s. Mijn lange haren zijn van nature steil (ik maak krullen met de krultang) en donker met blonde mèches.
 
Bij vochtig weer zakt mijn haar als een pudding in elkaar en begint het te friseren. De krullen verdwijnen en het voelt plakkerig aan. Wat kan ik hieraan doen zodat mijn haren zacht en glanzend zijn en niet friseren, maar soepel vallen? Ik heb onlangs CHI Silk Infusion en Smoothing Solution van Biosilk gekocht.

 
Antwoord: Wil je zacht en soepel haar, dan zal je krul minder lang blijven zitten. Doordat je producten gebruikt om de krul in je haar te verstevigen, zal het ook sneller gaan kroezen/pluizen. De CHI Silk Infusion is wel het beste product om friseren/pluizen tegen te gaan. Gebruik dit na iedere wasbeurt op nat haar en ook dagelijks op droog haar. Wanneer je het product in nat haar gebruikt, halveer je de hoeveelheid.
 


Vraag: Hallo, ik heb erg dun haar gekregen na een aantal zware operaties. Nu heb ik donkerbruin, halflang, futloos haar. Ik ben van plan om het te laten knippen omdat het zo dun is aan de onderkant. Ik ben een vlotte meid van 36 jaar en ben 75 kg afgevallen. Wat raadt u me aan?
 
Antwoord: Aangezien de oorzaak bekend is (nl. de operaties), kan je er niet zoveel aan doen. Het moet opnieuw herstellen en dit kan vaak lang duren, maanden tot zelfs langer dan een jaar. Er een stuk afknippen doet vaak al veel: hierdoor ziet het er al beter uit. Medicijnen zouden ook invloed hebben op het herstel van je haar. Slik je die niet, dan kan je extra vitamine B innemen om de kwaliteit van je haar te bevorderen.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Zapylaiev Kostiantyna/Shutterstock