Haarsprokkels (109)

Dame die een nieuwe shampoo aan het kiezen is
 
Vraag: Ik heb mijn haar gisteren van heel licht naar donkerblond geverfd. Helaas slaat het groenig uit en ik vind het veel te grauw bij mijn gezicht. Wat kan ik doen tegen de groene kleur en is het een probleem om het morgen opnieuw licht te verven? Ik heb normaal een 10 en ben naar een 7 gegaan qua kleur. Dan zou ik dus opnieuw een 10 gebruiken. Is twee keer verven bij lang haar dat in goede staat is een probleem? Hebt u andere tips, zoals bijvoorbeeld een zilvershampoo?
 
Antwoord: Een zilvershampoo maakt het haar juist minder warm, dus die kunt u niet gebruiken. Wanneer u een lichte kleur donkerder wilt maken, dan moet u voorpigmenteren omdat de lichte kleur anders alles opslorpt. Die wordt dan snel te grauw. U kunt uw haar nu nogmaals kleuren en dan iets warmer dan u normaal zou kiezen, omdat de warmte als het ware uit uw haar verdwijnt.
 
Het opnieuw lichter maken van haar kan wel, maar we kunnen niet zeggen of de kleur dan meteen naar wens is en voor uw haar is het inderdaad niet aan te raden. Kies dan in elk geval voor ammoniavrije blondering, die is veel milder voor het haar, waardoor het minder zal lijden. Ik zou adviseren om naar een professioneel salon te gaan. Daar heeft men alles in huis en kan men uw kleur het best naar wens krijgen.
 


Vraag: Ik ben 15 jaar en ben gisteren naar de kapper geweest om mijn haar opnieuw wat lichter te maken. Van nature ben ik donkerblond, maar mijn haar was lichtbruin geverfd. Het resultaat was dat de basiskleur vele malen donkerder is geverfd met gele strepen erin. Ik voelde me net een zebra. Ik ben met mijn moeder teruggegaan naar het kapsalon. Maar het enige wat er nog aan te doen viel was meerdere highlights erin zetten (en veel fijnere) of het haar ontkleuren, maar ik kreeg het advies dat dit laatste niet al te best zou zijn voor mijn haar.
 
Het resultaat: het ziet er iets beter uit (ik ben nu net geen zebra meer), maar fraai vind ik het allerminst. Hoe krijg ik mijn haar – het liefst direct, maar anders zo snel mogelijk – lichter? Ik zou weer helemaal naar mijn eigen haarkleur toe willen werken om van een uitgroei enz… af te zijn.

 
Antwoord: Het is inderdaad zo dat u met vele folies in het haar de kleur lichter kunt maken. U kunt het haar wel ontkleuren of een blondering op het gehele haar zetten, maar dit zou ik ook zeker niet adviseren. De kans dat de kwaliteit van uw haar daarbij erg slecht wordt, is groot. Wel kunt u met folies het haar veel lichter maken en naarmate u vaker folies inzet, krijgt u een steeds natuurlijker effect met een lichtere kleur naar uw wens.
 


Vraag: Ik heb een vraag over shampoo voor gekleurd haar. Ik gebruik een shampoo waar een UVA en UVB filter inzit. Maakt dit een verschil? Ik vind namelijk een shampoo voor gekleurd haar van een ander merk ook heel lekker, maar daar staat niet op aangegeven of er een filter of bescherming tegen de zon inzit. Ik hoop dat u mij een antwoord kunt geven.
 
Antwoord: Het maakt inderdaad een verschil. Het is namelijk zo dat enkel die UV bescherming in de shampoo bescherming biedt tegen de stralen van de zon. ’s Winters hebt u die in principe niet nodig. In die periode kunt u dus kiezen voor een andere shampoo. Maar gezien we nu naar de zomerperiode gaan, zou ik u adviseren om wel een extra bescherming te gebruiken. Het is beter voor het haar en u behoudt uw haarkleur langer.
 


Vraag: Ik ben al enkele jaren aan het sparen voor een snor en heb al allerlei producten (brillantine, cementgel, mousse) gebruikt om die in model te houden, maar dit lukt maar niet. Wanneer ik mijn snor ’s morgens kam, ligt die mooi op mijn bovenlip en krullen de uiteinden naar boven, maar 10 minuten later is hiervan niets meer te merken en hangt alles voor mijn mond. Wat kan ik hieraan doen?
 
Antwoord: Het is inderdaad belangrijk dat u er een versteviging in gebruikt. Daarna kunt u haarlak op een kammetje sprayen en de snor modelleren met de kam. Dit is de manier die wij toepassen. Hopelijk hebben we u zo voldoende geďnformeerd.
 


Vraag: Ik vroeg me af of ik van mijn eigen haar extensions kan maken. Ik kan niet kiezen tussen lang of kort haar. Dus dacht ik: dan knip ik het kort en doe ik er extensions in. Maar de kleur is niet altijd gelijk. Kan het dan? En als het kan, hoe dan?
 
Antwoord: Het is niet mogelijk om zelf van uw eigen haar extensions te maken. Het is erg belangrijk dat u weet wat u wilt met uw haar vooraleer u een beslissing neemt.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Lakov Filimonov/Shutterstock