Haarsprokkels (61)

Meisje dat droomt van dikker haar
 
Vraag: Kunt u mij helpen aan een product om het haar dikker te maken? Of iets waarmee je haren voller kan krijgen? En daar waar je minder haar hebt, méér haar kan laten groeien?
 
Antwoord: In ons salon hebben wij verschillende middelen om voller haar te bekomen. Maar haar laten groeien waar er geen groeit, gaat helaas niet. Er moeten in de hoofdhuid haarzakjes zitten om haar te laten uitgroeien. We kunnen slapende haarzakjes wel wakker maken. Dit en het dikker en voller maken van het haar kan met de Spécifique Prévention GL lijn van Kerastase. Deze producten zullen de wortel versterken, het haar meer volume geven en haaruitval verminderen.
 


Vraag: Ik heb een vraagje over een kapsel. Ik zou mijn haar graag een hele nieuwe coupe willen geven. Maar mijn hoofd is nogal rond van vorm. Weet u welk kapsel hierbij past?
 
Antwoord: Het kapsel dat je uitgekozen hebt, is erg leuk en past ook zeker bij een rond gezicht. Alleen zou ik wel eerst eens naar je eigen kapper gaan om je te laten informeren vooraleer je je haar zo laat knippen. Via e-mail kunnen we nooit een exact advies geven.
 


Vraag: Zelf doe ik mijn lange zwarte haar graag in een Franse vlecht. Bestaan er spelden of gelijkaardige versieringen om aan het uiteinde van de vlecht vast te maken? En waar kan ik die vinden of kopen?
 
Antwoord: Er zijn inderdaad genoeg speldjes, elastieken en versieringen die je onderaan je vlecht zou kunnen doen. Deze dingen kan je eigenlijk haast overal kopen. Denk bijvoorbeeld aan een sieradenwinkel, drogisterij en kledingzaak.
 


Vraag: Ik ben een jongen en heb een probleem. Misschien kunt u mijn probleem definitief oplossen. Ik heb al bijna heel mijn leven kort haar. Ik ben amper naar de kapper geweest; mijn haar scheerde ik steeds met de tondeuse. Nu wil ik lang haar. Maar ik heb nogal veel haar. Het staat ook dik op mijn hoofd. Kan daaraan iets gedaan worden door laagjes te laten knippen bijvoorbeeld? Of kan ik beter gewoon de droom van lang haar opgeven?
 
Antwoord: Het is niet omdat je veel haar hebt, dat je geen lang haar kan dragen. Door lagen in je haar te knippen, wordt het al minder vol, omdat je dan de dikte over je haar verdeelt. Je kan het ook fijner uitdunnen, zodat het wat luchtiger wordt. Dit is zeker het proberen waard. De tondeuse kan altijd nog je laatste optie zijn! Er bestaan veel leuke mannenkapsels voor lang haar.
 


Vraag: Een aantal weken geleden heb ik mijn eigen donkerblonde kleur ingeruild voor goudblond. Ik was hier echter niet zo blij mee omdat er zo’n rood/oranje gloed overheen lag. Ook had ik het iets lichter gewild, dus heb ik een lichtere permanente kleur gebruikt.
 
Dit pakte fout uit: mijn haar werd donkerder dan mijn eigen haarkleur! Ik heb het gisteren ontkleurd en het daarna in een blondtint geverfd. Nu is het vrij geel met een subtiele oranje gloed. Ik vind dit niet ideaal en zou graag een wat koudere blondtint willen. Wat kan ik doen?

 
Antwoord: Het is logisch dat bij het oplichten warmte vrijkomt. Alleen moet je zelf weten welke kleur je er daarna moet opzetten om te neutraliseren. Laat dit over aan de kapper, die heeft er verstand van. Ik adviseer om nu eerst met beige shampoo te wassen. Hier zitten paarse pigmenten in verwerkt die het gele pigment neutraliseren.
 


Vraag: Wat is het verschil tussen een coupe soleil en highlights? Welke kan je beter bijhouden?
 
Antwoord: Een coupe soleil is de ouderwetse blondering met een kapje op je hoofd (de coupe soleil muts). Highlights worden aangebracht met folietechnieken of kamstrepen. Die kan je het mooist bijhouden, omdat je beter kan zien waar de vorige plukken hebben gezeten.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Velychko/Shutterstock