Haarsprokkels (36)

Lang geblondeerd haar
 
Vraag: Mag je over een biologische kleurspoeling een gewone kleurspoeling zetten of zal dit niet pakken?
 
Antwoord: Ik weet natuurlijk niet precies met welk product je je haar reeds gekleurd hebt en met welk product je je haar nu opnieuw wilt gaan kleuren, maar in principe kan je het opnieuw doen. Het ligt er natuurlijk aan welke kleur je nu hebt en naar welke kleurhoogte je zou willen, maar dat is met elke kleuring het geval; er zit steeds een kleurentheorie achter.
 


Vraag: Mag je bruin haar dat wat koperachtig is geworden door een kleurspoeling met shampoo voor blond haar wassen om de kleur sneller te doen teruglopen?
 
Antwoord: Het heeft weinig zin om haar dat donkerder is met blonde shampoo te wassen. Als je wilt dat de kleur sneller terugloopt, dan zou ik het wassen met antiroosshampoo. Die is wat agressiever, zodat de kleur terugloopt. Wat ik je wl aanraad is om daarna je haar goed te conditionen, zodat het niet gaat knopen. Ik raad je dan ook aan om in het vervolg een niet te warme kleur op te zetten.
 


Vraag: Ik ben 20 jaar en ontdek de laatste tijd dat ik enkele grijze haren heb op mijn hoofd. Ik weet dat dit onderwerp hier al vaker aan bod kwam, maar ik wilde het er toch nog even over hebben. Er wordt namelijk gezegd dat stress grijze haren kan veroorzaken. Nou vind ik dat een erg naar idee. Ik kan me ook best wel eens druk maken om school, deadlines, werk enz
 
Is dit al voldoende om grijze haren te veroorzaken of is er mr voor nodig? Gaat het hier echt om het ondervinden van langdurige zware stress of telt de dagelijkse stress ook mee? Wanneer ik mijn grijze haren uittrek, dan komen ze echter niet meer op dezelfde plaats terug.

 
Antwoord: Of stress een oorzaak is van grijs haar, is per persoon verschillend. Ook de hoeveelheid en de plaats waar het grijs wordt, is bij iedereen verschillend. Het is lastig om dit te achterhalen. Ik zou er wel voor kiezen om de grijze haren niet uit te trekken, maar je haar eventueel te kleuren.
 
Je kan het ammoniavrij kleuren, wat heel mild is voor je haar en dus geen kwaad kan, maar wel je grijze haren dekt. Dat is natuurlijk wel belangrijk. Je wilt natuurlijk straks geen kale plekken overhouden omdat je daar een paar keer je haren hebt uitgetrokken.

 


Vraag: Ik heb mijn haren zwart gekleurd. Aan de bovenkant wil ik wat 3-4 tintjes lichtere highlights (aan de blonde kant, mag wel wat rode tint in). Kan dit? Of is dit onmogelijk?
 
Antwoord: Ja, dat kan wel. Omdat je ondergrond zwart is, blijven de highlights ook wat warmer van kleur. Je moet de highlights wel wat mr oplichten, anders ga je geen kleurverschil zien. Je bent steeds van harte welkom in de haarstudio. Highlights zelf aanbrengen is namelijk wel lastig en zeker wanneer de kleur niet te licht mag zijn en wat warm moet blijven.
 


Vraag: Hoe komt het dat de ene kant van mijn haar dik is en de andere kant wat dunner en doffer? De ene kant valt beter in model dan de andere kant en mijn haar oogt aan n kant niet pluizig.
 
Antwoord: Bij veel mensen is vaak de ene kant van het haar wat dikker en voller dan de andere kant. Dit kan je corrigeren bij het knippen, maar het pluizige aan de ene kant kan je enkel oplossen via de afwerking. Door te fhnen maak je het haar gladder. Een steiltang heeft hetzelfde effect.
 


Vraag: Ik zou willen weten of je licht- tot middelblond haar eerst donkerder moet verven als je het echt rood wil hebben. Ik bedoel dus echt wijnrood en niet oranjerood.
 
Antwoord: Het is niet nodig om het haar eerst donkerder te kleuren. Wat je wel krijgt, is dat die rode kleur sneller lichter zal worden. Hoe vaker je die rode kleur opzet, hoe beter die blijft zitten. Wel zou ik de kleuring steeds in een kapsalon laten doen.
 


Vraag: Ik heb een rond/bol gezicht en heb veel volume aan de zijkant van mijn haar. Daardoor gaat mijn hoofd juist nog boller lijken. Wat voor kapsel kan ik het best nemen?
 
Antwoord: Ik zou adviseren om het haar rond het gezicht in lagen te knippen en deze d.m.v. de fhn en/of stijltang in het gezicht te laten vallen. Hierdoor lijkt je gezicht smaller. Laat je haar aan de achterkant zo min mogelijk in lagen knippen. Hierdoor valt het sluiker en dus mooier.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Gelpi/Shutterstock