Haarsprokkels (30)

Haar dat oranje geworden is
 
Vraag: Ik heb kort zwart haar (2/0 van Wella) en wil de 66/46. Kan ik dit met een blondeerwassing doen of moet ik mijn haar zo blonderen?
 
Antwoord: Een blondeerwassing haalt maar heel minimaal kleur uit het haar. Omdat de kleur waar jij naartoe wil 4 tinten lichter is, zal dit niet gaan met een blondeerwassing. Je zal het haar dan echt op een andere manier moeten gaan oplichten. Wij hebben hier een product, genaamd Reset Color.
 
Dit product haalt de kunstmatige kleurpigmenten uit je haar. Na 1 à 2 keer gebruik, is je haar al een paar tinten lichter, maar nooit lichter dan je eigen haarkleur. Dit product is ammoniavrij en dus heel mild voor je haar, veel milder dan een blondeerproduct.
 


Vraag: Ik heb gisteren mijn haar laten verven bij de kapper, maar het is een beetje oranje geworden. Nu heb ik een iets donkerdere kleur gekocht in de winkel. Hoelang moet ik wachten tot ik mijn haar ermee kan verven? En kan het dan groen worden of niet?
 
Antwoord: Ik kan niet zo goed zeggen welke kleur verf je erop kan zetten, omdat ik niet weet welke kleur verf er nu op je haar zit. Het enige wat ik kan zeggen is dat wij verf met een blauwe gloed erin op haar zetten dat té oranje is: die trekt oranje uit je haar. Tussen verfbehandelingen hoeft geen bepaalde tijd te zitten. Dus als ik jou was, zou ik een afspraak maken bij de kapper wanneer je je kleur niet mooi vindt.
 


Vraag: Ik heb altijd al heel erg krullend haar gehad – namelijk pijpenkrullen – en ik moet mijn haar nu steeds vast hebben voor mijn werk. Omdat ik zo’n krullend haar heb, kan ik het alleen maar allemaal strak naar achter trekken in een knot, maar dit staat niet vanwege mijn gezicht. Hebben jullie andere opties? En misschien goede producten om het pluizen/kroezen (waar ik erg veel last van heb) tegen te gaan?
 
Antwoord: Je kan je haar bijvoorbeeld ook met een dun haarbandje vastzetten, dan heb je het wel uit je gezicht, maar is het toch niet helemaal strak naar achter. Ik weet uiteraard niet of dit zo kan voor je werk.
 
Goede producten tegen het kroezen kan je vinden op www.johnbeerens.com De CHI Curl Preserve lijn bestaat uit 3 producten – ideaal voor krullend haar – en daarnaast kan je de CHI Silk Infusion gebruiken: dit is een product op basis van pure zijde dat je in nat én in droog haar kan gebruiken. Dit gaat meteen het pluizen tegen, verzorgt je haar, geeft het glans en zorgt ervoor dat het vochtgehalte in balans is.
 


Vraag: Hoe kan ik mijn uitgroei laten permanenten zonder de rest van mijn haar te beschadigen?
 
Antwoord: We kunnen je een aanzetpermanent geven, dat wil zeggen dat we enkel de uitgroei inzetten met wikkels. Hierbij beschadig je de lengtes en de punten van je haar niet.
 


Vraag: Ongeveer 2 maanden geleden heb ik mijn haar zelf thuis geverfd met een kleuring die geen ammoniak bevat (L’Oréal casting crème gloss die eigenlijk uitwasbaar zou moeten zijn in 28 wasbeurten, maar ik weet nu uit ervaring dat dit niet het geval is). Vervolgens heeft de kapper plukken gebleekt met goed resultaat.
 
Nu wil ik mijn haren opnieuw kleuren in dezelfde bruintint en weer nieuwe blonde plukken bij de kapper laten maken. Mijn vraag is: worden de blonde plukken door de verf gedekt of kunnen die groen worden? Zo ja, hoe kan ik dit voorkomen?

 
Antwoord: Het is verstandiger om niet heel het haar opnieuw in te kleuren, want je hebt dan inderdaad kleurverschil op de lichtere plukjes en met de verkeerde kleurkeuze zouden de plukjes inderdaad wat matter of dof kunnen uitslaan. Het beste is eigenlijk om je uitgroei in te kleuren met die bruintint die jij bedoelt en dan door de rest van het haar met diezelfde bruintint plukjes in te zetten en met die blonde kleur die je de vorige keer had.
 
Zo frissen wij hier in het salon ook meestal een kleur met kleurverschillen op. Maar of het verstandig is om dat zelf te doen, dat zou je voor jezelf even moeten nagaan. Deze manier houdt wel, geeft het mooiste effect en je hoeft niet telkens heel je lengtes en punten te beschadigen.
 


Vraag: Ik heb van nature dik krullend haar, maar ik heb dat 1 jaar geleden permanent gestraightened en ik begin het wel zat te worden. Wat kan ik doen om terug krullen te hebben?
 
Antwoord: Je zal die straight behandeling uit het haar moeten laten groeien voordag je weer je eigen krullen krijgt. Dat is echt een stuk beter voor je haar. Want een permanent nemen op haar dat al eerder chemisch werd behandeld, is geen aanrader. Je zou ook eens kunnen proberen om je haar met een krultang of warmterollers in model te brengen. Dan heb je tussendoor toch wat afwisseling in je kapsel en kan je toch de voorgaande behandeling makkelijk laten uitgroeien.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Kues/Shutterstock