Haarsprokkels (77)

Krulspelden
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik zit met een probleem. Ik ben 58 jaar. Van nature ben ik roodharig. De laatste 2 jaar ben ik erg grijs geworden en om de 2 maanden heb ik mijn haar laten bijverven. Nu moet ik dit ondertussen om de 5 à 6 weken laten doen en dit wordt met te veel. Dus eigenlijk zou ik het willen laten uitgroeien, maar hoe doe je dat?
 
Mijn kapper stelde voor om mijn haar in een lichtblonde kleur te verven met highlights. Blond … hahaha … volgens mij staat dit me helemaal niet. Ik zie er zo tegenop, ik ben bang dat dit me totaal niet staat. Hebt u misschien nog een ander advies qua kleur? Misschien asblond? Dit helt toch meer over naar grijs?

 
Antwoord: Op zich is de oplossing van je kapper wel de beste om je haar helemaal grijs te laten worden. De uitgroei is namelijk met blond het minst zichtbaar. Bij een donkere kleur zie je de uitgroei veel beter en heb je snel een rommelige kleur. Je kan natuurlijk altijd eens langskomen in het salon, zodat we je geheel vrijblijvend en kosteloos kunnen adviseren.
 


Vraag: Ik heb misschien een rare vraag. Ik ben op zoek naar schuimrubberen krulspelden. Weet u misschien waar ik die kan kopen? Ik hoop echt dat u me kunt helpen.
 
Antwoord: Schuimrubberen krulspelden zijn – denk ik – wel verkrijgbaar in een kappersgroothandel, zoals Knegtel. Ik heb ze helaas niet, dus ik kan je niet helpen, maar kijk eens op internet of ga eens naar een kappersgroothandel bij jou in de buurt.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Ik heb blond haar, maar mijn hoofdhuid is goed zichtbaar. Wat moet ik doen? Het is niet mooi, het is precies alsof ik kaal ben.
 
Antwoord: Dit is inderdaad lastig voor je, maar daar kan je niet veel aan doen. Hoe donkerder het haar is, hoe méér de hoofdhuid afsteekt en dus opvalt. Dus de keuze voor blond haar is goed. Het is dan een kwestie van met veel volume föhnen en zo in model brengen dat je de hoofdhuid zo min mogelijk ziet.
 


Vraag: Mijn dochter heeft prachtig blond haar en nu wilde ze een tintje bruin als highlights. Dit is helemaal verkeerd uitgevallen en nu heeft ze zwarte highlights. Hoe krijgt ze dit opnieuw blond? Is bleken de enige optie? We hebben al een kleurspoeling geprobeerd en nu zijn de plukjes meer grijs dan zwart. Bedankt voor uw antwoord.
 
Antwoord: Dit is inderdaad heel lastig. Ik adviseer je om hiervoor naar een gespecialiseerd kapsalon te gaan. Thuis kleuren is sowieso al moeilijk, laat staan van donker naar licht en andersom. Daar komt veel theorie bij kijken. Thuis heb je niet alle kleuringen in huis om elk probleem op te lossen. In een salon wél en dan weet je zeker dat je met een mooie kleur naar huis gaat. Succes!
 


Vraag: Ik heb erg lang en heel erg dik haar. Het is tot in de punten erg dik en is lang tot net aan de kont. Ik heb slag in mijn haar, maar ik wil graag van die mooie carmenset krullen. Ik heb er al 2 gekocht, maar ik krijg meestal weinig resultaat. Mijn vraag is: hoe kan ik de rollers het best indraaien? Op nat of droog haar? Haarlak en dan de roller? Mousse en dan de roller? Of ligt het aan de carmenset? Wat is nu eigenlijk een hele goede carmenset?
 
Antwoord: Het is belangrijk om een mousse/versteviging in nat haar te gebruiken die het haar niet verzwaart. Daarna draait u krullen in en pas achteraf gebruikt u een haarlak ter versteviging.
 


Vraag: Ik heb een vraagje. Mijn haar is dun. Ik zit daar niet zo mee, maar het probleem is dat ik bij mijn scheiding een paar kale plekken heb en dat je mijn hoofdhuid heel erg goed kunt zien bij mijn scheiding. Wat doe ik daaraan?
 
Antwoord: Je kan het best je haar zo in model brengen dat je dat zo min mogelijk ziet, dus modelleren met veel volume. Tevens zou ik ervoor zorgen dat je je haar in een kleur verft die je hoofdhuid minder doet opvallen, een lichte kleur dus. Hoe donkerder je haar is, hoe groter en duidelijker het verschil met de kleur van je hoofdhuid zal zijn.
 


Vraag: Ik ben 40 jaar en ik heb een slag in mijn halflange haar. Nu is mijn vraag: als ik een permanent neem om even wat méér slag/krul in mijn haar te krijgen, verlies ik dan mijn eigen slag wanneer de permanent is uitgegroeid? Via styling krijg ik veel slag in mijn haar, maar ik heb een hekel aan stylingproducten, dit voelt raar aan, vandaar mijn overweging om een permanent te nemen. Ik verf mijn haar ook en probeer het te laten groeien.
 
Antwoord: Door een permanent in je haar te laten zetten, krijg je wel méér krul, maar de vraag is welke krul je graag wilt hebben. De laatste tijd krijgen we veel vraag naar een grove krul en die zakt vrij snel weer uit het haar. Omdat je het haar al hebt gekleurd en wilt laten groeien, is het verstandig om het zo gezond mogelijk te houden.
 
Hoewel er tegenwoordig ook ammoniavrije permanentvloeistoffen bestaan van CHI, denk ik toch dat het beter is om je haar niet te permanenten, maar te krullen met een krultang. Dit om je haarkwaliteit zo optimaal te houden. Wanneer je gebruik maakt van de CHI Curling Iron die van 100 % keramisch materiaal is gemaakt, beschadig je het haar dus niet. Je kan dan ook zelf kiezen welke maat van krul je wil.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net