Haarsprokkels (99)

Lang haar met krullen
 
Vraag: Ik heb zeer dik haar en mijn haar krult achteraan en langs de zijkanten van mijn hoofd, terwijl het helemaal vooraan vrijwel normaal en steil is. Hoe kan ik mijn haar overal gelijk wat steiler en dunner krijgen zonder elke ochtend veel tijd te moeten spenderen om mijn haar in orde te krijgen?
 
Antwoord: Dat is moeilijk om via mail te zeggen omdat we je haar niet kunnen zien, maar dit kan misschien opgelost worden door je haar te laten knippen. De kapper moet daarbij rekening houden met het vallen van je haar en je haar overal even luchtig knippen zodat het overal met slag valt. Maar dan moet de structuur van je haar van nature wel overal dezelfde zijn. Kies dan ook voor het juiste modelleringsproduct voor in je haar, zodat je het goed in model kan brengen.
 


Vraag: Ik heb een vraag over kleurshampoo. Mijn haar is van nature heel donkerbruin, bijna zwart. Ik heb het nu blond (geverfd met een permanente kleuring). Nu wil ik het graag middenbruin of chocoladebruin verven. Maar aangezien ik nog weet van de vorige keren dat ik na een maand of 2 al spijt krijg, wil ik graag een kleurshampoo. Ik had mijn haar eens van blond naar burin geverfd met een permanente kleuring en het was heel moeilijk om terug te gaan naar lichtblond. Omdat de bruine kleur te donker was, wou een blonde permanente kleur niet pakken.
 
Daarom dus mijn vraag: wanneer ik mijn haar nu bruin verf met een kleurshampoo op mijn blonde haren, vervaagt dan bruine kleur dan ook of niet? Lukt kleurshampoo alleen op natuurlijk haar of ook op gekleurd haar? Ik ben al tevreden als mijn haar zo licht wordt dat ik het gewoon terug kan verven met een permanente blonde kleur. Maar ik wil niet opnieuw 3 keer verven met een permanente kleur om terug blond te worden.

 
Antwoord: Een kleurshampoo kleurt je haar niet, die geeft alleen ondersteuning aan je huidige kleur. Dus wanneer je bruin haar wast met een bruine kleurshampoo, dan blijft je kleur langer mooi. Maar kies je voor een blonde kleurshampoo, dan verandert er niets aan je kleur. Je zal je haar echt moeten laten verven als je een andere kleur wilt krijgen.
 


Vraag: Ik hoop dat u mij kunt helpen. Ik heb mijn haar permanent steil laten maken in Maleisië voor 6 maanden. Maar nu is dit al een jaar geleden en mijn haar is nog wel steil. Wanneer ik het wil doen krullen, dan blijven de krullen enkele minuten en dan zijn ze weer weg. Wat kan ik het best doen om mijn krul te behouden? Moet ik vooraf iets in mijn haar doen of zo?
 
Ik heb in oktober een trouwfeest en wil daarvoor graag mijn haren krullen. Ik heb dit geprobeerd, maar het is niet gelukt. Hebt u nog advies? Alvast bedankt.

 
Antwoord: Wanneer je Volume booster van CHI in nat haar spuit, dan je haar droogt met de föhn en daarna in droog haar Smoothing solution van Biosilk in je haar spuit voordat je de krultang gaat indraaien, dan zullen de krullen perfect blijven zitten.
 


Vraag: Ik heb mijn haar blond geverfd en ik ben dit nu een beetje zat. Ik heb een cm uitgroei. Mijn eigen haarkleur is donkerbruin en ik zou heel graag terug die kleur willen. Nu heb ik gehoord dat de verf uit je haar gaat wanneer je het wast met antiroosshampoo. Klopt dit? En krijg ik dan mijn eigen haarkleur terug of wordt mijn haar oranje/rood omdat er dan geen pigment meer inzit? Of moet ik mijn haar eerst rood verven en er dan een bruine kleur overheen zetten?
 
Antwoord: Het wassen met een antiroosshampoo haalt de kleur niet uit je haar. Ik zou je willen adviseren om naar een professioneel kapsalon te gaan en je haar daar te laten verven in je eigen kleur. Je kan je kleur de eerste weken onderhouden met een kleurshampoo en kleurconditioner, omdat de kans groot is dat je kleur erg zal teruglopen omdat er geverfd is op een hele lichte ondergrond.
 


Vraag: Ik heb halflang krullend haar dat erg pluist. Op zich heb ik mooie krullen. Alleen kan ik die gewoon niet in een leuk kapsel krijgen. Dit komt ook doordat ik best wel een groot voorhoofd heb. Het andere probleem is dat mijn haar schouderlang is en dat mijn hoofd met die krullen een beetje bol lijkt, zal ik maar zeggen. En bovendien heb ik er geen idee van hoe ik mijn krullen op een mooie manier moet verzorgen. Hebt u dus misschien suggesties voor mij?
 
Antwoord: Het is steeds moeilijk om advies te geven wanneer we je haar niet kunnen zien. Natuurlijk kan ik je wél advies geven over de producten die je het best kan gebruiken bij krullend haar. Je zou eens kunnen kijken op johnbeerens.com voor alle haarverzorgingsproducten. Ik zou je willen adviseren om voor krullend haar de CHI Curl preserve lijn van Farouk Systems te gebruiken of de Control lijn van J Beverly Hills in combinatie met de Crazy Curl als crème verzorging en lichte versteviging. Deze producten zorgen ervoor dat je krullende haar niet kroest, maar juist mooi en elastisch in model valt. Het glanst mooi en ziet er daardoor gezond uit.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Alpa Prod/Shutterstock