Haarsprokkels (6)

Vrouw met erg lang hoofdhaar
 
Vraag: Hallo, ik heb heel dik haar en het voelt wat aan als stro. Het lijkt of ik niets met mijn haar kan doen, ik heb ook nog nooit iets bij de kapper speciaal uitgeprobeerd. Ik heb haar tot aan het midden van mijn rug en er zit slag in.
 
Het enige wat ik kan doen, is mijn haar in een staart doen, want los is het veel te dik. Als ik mijn haar gewassen heb, heb ik krullen, maar die verdwijnen na een paar uur weer. Wat zou ik met mijn haar kunnen doen zodat ik het niet altijd in een staart hoef te doen? En kan ik bij de kapper golven laten inzetten die een tijd blijven?

 
Antwoord: Ik zou je aanraden om je haar méér in lagen te laten knippen, waardoor je krul ook méér tot zijn recht zal komen. En je haar zal op die manier minder zwaar en vol vallen, waardoor het dus leuker wordt om het los te dragen.
 


Vraag: Ik ben een man met heel lang haar. Ooit heeft een dame uit Peru bij mij een vlecht gemaakt die ik bangelijk vond. Hier bij ons vlechten ze met 3 stengels. Daar doen ze het met 4 of 5 stengels, met als gevolg dat je de vorm krijgt van ringen onder elkaar. Soms zie je zoiets in films, waar dan meestal latino’s (gangsters) zo’n vlecht hebben. In België heb ik tot nu toe nog geen kapper gevonden die dit kan. Kan jij me helpen?
 
Antwoord: Het is moeilijk om vooraf te zeggen of wij op dezelfde manier vlechten als de dame uit Peru, maar in principe kunnen wij met 3,4,5 of 6 strengen vlechten.
 


Vraag: Ik ben mijn haar helemaal zat. Ik heb erg lang haar en heb er wel al een paar keer laagjes laten in knippen, maar het zit nog steeds niet hoe ik het wil hebben. Mijn haar valt steil langs mijn gezicht en ziet er erg dun uit. Ik zou het graag wat voller hebben.
 
Heb je tips hoe ik het zou moeten laten knippen? Of heb je andere ideetjes voor een voller kapsel? Veel mensen zeggen dat ik nóg meer laagjes moet laten knippen, maar dan korter. Zo zou mijn haar niet meer langs mijn gezicht hangen.

 
Antwoord: Het is moeilijk om advies te geven voor een passend kapsel zonder je gezien te hebben. Om het haar voller te maken, zijn lagen in het haar inderdaad een optie. Je kan eveneens kiezen voor extensions of een volumebehandeling. Wanneer je langskomt, kan je uitgebreid advies hierover krijgen.
 


Vraag: Ik heb een smal en lang gezicht en zou willen weten welk kapsel bij mij zou passen. Ik heb al verschillende modellen geprobeerd, maar uiteindelijk valt alles toch weer slap naar beneden. Zelf zat ik te denken aan een grove krul, maar ik ben bang dat mijn haar dan op stro gaat lijken. Graag wat advies.
 
Antwoord: Met een smal gezicht moet je zoveel mogelijk de zijkanten wat wijder zetten, eventueel méér naar buiten. Je moet - als je krullen wil - wel rekening houden met het feit dat je krullen nooit hetzelfde zullen zijn als natuurlijke krullen, maar je geeft je haar dan wel méér volume.
 


Vraag: De meeste kapsels zijn steeds voor mensen met een vrij slank gezicht. Het is heel moeilijk om een kapsel te vinden voor mensen met een bol gezicht, zonder dat het haar echt lang moet zijn. Welk soort kapsels raden jullie aan?
 
Antwoord: Als je een bol gezicht hebt, raden wij aan om de zijkanten van het kapsel vrij plat te dragen. De bovenlengte kan wel wat korter en meer in lagen. Wel is het dan mooi om in je nek wat méér lengte te houden. Zo laat je je gezicht langer en slanker lijken.
 


Vraag: Is het waar dat je hoofdhaar maar tot een bepaalde lengte kan groeien? En kan dit verschillen van persoon tot persoon? Kan het haar van persoon X bijvoorbeeld maar tot schouderlengte groeien en niet langer, terwijl het haar van persoon Y tot een eind onder de schouders groeit? En heeft het aantal knipbeurten een invloed op de maximale haargroei?
 
Antwoord: Het is inderdaad zo dat je haar op een gegeven moment de maximale lengte heeft bereikt en dat is per persoon verschillend. Wel is het belangrijk om je haar regelmatig te laten knippen, zodat het mooi en vol blijft en dus ook beter blijft doorgroeien.
 


Volgende pagina
 
©Kapsels.net
Foto: Ekaterina Jurkova/Shutterstock